Happy B-day 2 me

Då har snart halva födelsedags-dagen gått men än kvarstår det en hel del ;)
Har ju inte blivit 2* ännu, tror det är 18.20 som jag officiellt såg världen för första gången så jag fortsätter fira till samma tid i morgonkväll (eller nått...):P

Än så länge har dagen bara varit onyttig... Började med att inviga nya EspressoHouse på Bruksgatan (sååå mysigt där är) med en take-away Chai-latte (liten dock). Sen blev det lunch utomhus!! (underbart skönt i solen) med en kollega och vi mumsade i oss vars en kebabtallrik. Och med tanke på alla sötsaker som väntar mig och mina gäster ikväll så blir det nog en sockerchock som hete duga. Men är det någon gång om året man inte ska bry sig om något alls så är det väl ändå ens födelsedag!

Vill också passa på att tacka för alla grattis-sms och Facebook hälsningar. It warms ;P
 Första året med Facebook och tycker inte att skillnaden från Lunarstorm är särskilt stor haha :D


Lite av varje

Full rulle hela helgen och nu är det en ny spännande vecka på gång! (pepptalking monday-style).
Hjälper att jag har min sista rast för dagen och slutar om bara lite drygt en timme och jag ser nog att solen skiner där ute!!

I helgen har följande hunnits med: xFödelsedagsmiddag Haket med de bästa :)

x Långpromenad längs landborgen och Tågaborg (varje gång jag går bland de gamla villorna norr om Halalid får jag känslan att jag bott där i typ ett tidigare liv...)

x Varit på Stadsteatern och tittat på Shakespeares "En Midsommarnattsdröm"
Mamma fick två biljetter i födelsedagspresent av min bror och precis som förra gången när han hade gett henne biljetter (till Trettondagsafton) så hamnar vi på platser på första raden vid de platser som typ ska ingå i föreställningen. När vi kom till våra platser och jag såg att jag skulle sitta bredvid stolen med en "reserverad"-skylt var jag snabb att byta med mamma som blev den som fick sitta bredvid Älvkungen Oberon när han kom och och satte sig där haha :D

x Städat och fixat och donat och bakat makroner, blev samma som förra året; rosa med choklad smörkrämsfyllning. De på ena plåten fick lite sprickor men då fick de fungera som underdel och summa kardemumma blev (om jag får säga det själv, och det får jag) ett väldigt bra och nästintill perfekt resultat!
Provsmakade två och sen fick jag stoppa undan dem för att kunna sluta. De är ju godare dagen efter så kan bara tänka mig hur svårt det kommer vara att motstå att kränga dem sen=)

x Rensat avloppet i badrumsvasken. Och det är väl en historia i sig själv, suck. Hade varit halvstopp i snart en vecka och tänkte att det var bäst att åtgärda det. Så på med plasthandskar och allt gick bara bra. Jag kunde få av vattenlåset och påbörjade det härliga gojsandet. Jag har aldrig rensat det under de år jag bott där och det var tveksamt om hyresgästen innan hade gjort det om jag säger så... Men jag klarade det och satte ihop allt och satte på vattnet men då sipprade det ut lite från den ena sidan. Tog av och satte på igen 5-6 gånger, skruvade olika hårt m.m. men det funkade inte som det. Innan frustrationen nådde max gick jag därifrån och tog en paus och senare gav jag mig på det igen. Jag är långt ifrån off när det kommer till "handyman-ship" jag klarar mig själv och behöver sällan be om hjälp. Jag fattade så pass att det måste vara något med packningen för jag såg inte den förrän jag satte tillbaka vattenlåset och var då osäker på var den satt från början. Men efter att ha testat lite olika varianter och suckat och hållt på att ge upp ett antal gånger verkade det bli rätt och rören höll tätt. Sååå stolt över mig själv *klappa på huvudet*.
All the women who are independent throw your hands up at me...


Adorable

Äntligen fredag:) Blir en snabbis till Väla efter jobb. Ska kolla in nyöppnade Cassels och Make up Store.
Ska även se om jag hittar någon födelsedagspresent till mig själv, brukar ju köpa something special men har ju smått förträngt att jag har en födelsedag coming up...
Fast jag ska inom Maxi och köpa lite ingredienser till the cake making samt marängbottnar to the b-day cake, cuz that I must have even if I'm one step closer to getting old and grey :/ Funderar just nu på vad jag ska ha för fyllning. Chokladmousse perhaps? Eller Lemoncurd? Nej, får ta och fortsätta funderar. Har ju inte så mycket bättre för mig. Det är typ bara den typen av tankar min hjärna klarar att processa en fredags eftermiddag klockan 3 :P

Avslutar med the most adorable litle girl ever. Youtube-snackis no 1 just nu. Härligt hur hon tar i och lever sig in i refrängen :P


Efterrätts tips!

Då ska jag tipsa er om en enkel, super god och nyttig efterrätt:

Fruktsallad med hasselnötstopping.

För det mesta gör jag fruktsalladen myself, from scratch, med apelsin, banan, frysta/tinade hallon, vindruvor, äpple eller annat gott.
Ibland orkar jag inte det utan har då hittat en färdig från ICA som finns i frysdisken. Bara att hälla i en skål och låta tina ett tag.

Sedan tar man hasselnötskärnor och hackar dem ganska grovt och blandar med en förpackning matyoghurt (givetvis fån Skånemejerier). Det ska vara mycket hasselnötter men den ska fortfarande vara lite lös i konsistensen.
Låt det stå en liten stund i kylskåpet så det ehh "gottar till sig". Samma sak med fruktsalladen, den är godast om man gjort den en stund innan=)

Sen tar man upp lite fruktsallad i en dessertskål och toppar med hasselnötstoppingen och njuter!

Precis vad jag ska göra nu till Revenge på 3an *love it*. Har kollat på spännande Ringer på tv11 och nu väntar nästa favvis program.

     

Party for everybody?

Vet inte om man ska skratta eller gråta...
 Nu börjar de andra ländernas bidrag till ESC börjat spridas och den mest "populära" tycks vara Rysslads bidrag med de små babuschkorna.
Vet inte vad man ska säga om det haha, udda är bara förnamnet...
Tror och hoppas inte att den ska ge Loreen något svårare motstånd but you never can tell when it comes to ESC. Kan hårdrockare i monsterdräkter vinna så....



Tydligen har San Marinos bidrag nu blivit diskat på grund av låtens "kommersiella budskap" och tur var väl det...



Finlands vinnande bidrag sjungs på... svenska! Eller ja, finlandsvenska...



Nej heja Sverige är allt jag säger...


Preppy 4 spring

Nepp, inget promenadväder idag heller... Sitter och tittar ut genom fönstret och önskar att det var sol och gröna träd jag såg men nej, inte än...

Längtar enormt till våren. Till att slippa tjock jacka och varma skor. Vill ha vår nu!

 Gwyneth Paltrow är Lindex modell för den nya "Preppy Eastcoast-linjen" som släpps idag (tror jag.)
 Inga jätte snygga kläder egentligen men jag blir ändå sugen på dem för dem skriker vår och försommar!
Tänk att bara dra på sig ett par tygskor och en tunn kavaj och vara ready to go.

 Men kanske också för att dem påminner om min favoritserie Revenge  (tv3 på torsdagar om någon nu missat den) som ju utspelas på östkusten, i The Hamptons. Och även om kläderna inte är något jag direkt kan tänka mig till vardags hade jag inte tackat nej till dem om jag hade fått bära dem i just The Hamptons. Kan nog se mig själv nere i hamnen, på väg till lyxbåten för en liten segláts :P
This is the look I'd go for

 


Och i vilket hus i Hamptons jag hade bott i? *Kommentarer såååå överflödiga* ;)


Take what you need

Har egentligen inget att skriva men har inget annat att göra helle så why not ;)
Alla bloggar är lästa och har varit inne på alla andra sidor i favoritfliken. Hade önskar att det var soligt, vindstilla och hyffsat varmt så jag hade kunnat gå ut och gå en promenad.
Är så omotiverad och less på så mycket just nu. Vet vad som hade behövts göras men när det inte är jag själv som kan påverka och ändra så känns det bara som att man står och skriker och stampar på samma ställe och inget händer.

Men idag är början på resten av mitt liv och därför ska jag göra både en och två saker idag som är till det bättre.

Nej vet ni vad, lunchrasten börjar närma sig sitt slut tråkigt nog. Men ska man se det positiva så är det att nu har ju mer än halva arbetsdagen gått :D


Typ allt?


Oh well.. or not...

Äntligen fredag! Dagen hade kunnat börja bättre så nu hoppas jag bara att klockan snart blir 17.15 så jag kan ta helg.
Skyndade till bussen, såg att det hängde ballonger utan för nya Espresso House lokalen och insåg att de öppnat.
 Hade mycket väl kunnat tänka mig att ta en take-away Chailatte som fredagslyx men bussen skulle gå om 4 min så det gick inte.
 Problemet var bara det att bussen inte kom så där stod man och vänta på att den skulle komma men det gjorde den inte förrän en kvart senare och då var det nästa buss enligt tidtabell som kom.

Så stressa från bussen upp till jobb bara för att komma upp och se att någon obehörig lånat min plats igår kväll, använt mina undanstoppade hörlurar, inte stängt av datorn som väl stått på hela natten och därför hade hängt upp sig m.m. Så det tog en tid innan jag kunde börja min arbetsdag.

Så det lilla relaxad jag hade hunnit bli efter ansiktsbehandligen är spårlöst borta...

Fick sitta och ringa upp några postorderskunder som skickat in brevordrar om att vissa varor var försenade eller slutsålda. Det roliga var att de var norska kunder så där satt jag och snackade hitte-på-norska =)
Roliga mobiltelefonsvarare som sa "legg ett beskjed etter pipetonen" :)

Har varit på säljutbildning på banken idag också. I'm missing the good old times, när man lätt hade ett par hundra sälj i månaden... Men faktorerna är inte desamma längre tyvärr.... Vi får väl se what happens.

Nu har lunchen börjat och jag ska väl gå och ta något att äta istället för att sitta här och skriva.

Istället för att vara  önska att man kunde ha det som Marie.A på bilden nedan så får man se de små ljusen i tillvarorn. Som att jag ikväll ska hämta hem min lilla kissemisse som ju bott hos mamma sedan i julas. Fredagsmyspys till max!!


Macarons, yes please!

Ännu ett skäl att börja längta efter årets sommatripp till Stockholm; Ladurée öppnar inom kort en butik på Grev Turegatan. Ska definitivt ta en sväng in dit =) Inte bara för att införskaffa läckra macarons att mumsa på men de ska ju även ha doftljus och annat trevligt.


Fast det blir nog macarons innan dess också. Dels the real stuff under Paris-vistelsen som äger rum nästa månad och så har jag tänkt att jag ska göra några till mitt (inofficiella) födelsedagskalas som ju snart äger rum.

Bakade ju sådana till mitt 25-års"kalas" förra året. Det var precis innan de blev så "trendiga" som de är nu.
Var inte förrän efteråt som jag hörde att de är ganska avancerade att göra men jag tyckte det gick hyffsat lätt och de var farligt goda! Får se om det går lika lätt denna gången=)


Bildbevis på mina hallonmacrons med chokladfyllning (och kärleksmums och redvelvet-cake) som jag slängde ihop förra året: 



Nu har jag slutat och ska strax ta bussen till stan för lite special pampering vilket innebär en ansiktsbehandling på Electa.


Coffeeeee

Som jag längtar tills att Espressohouse ska öppna sin nya filial på Bruksgatan! Hade verkligen behövt få i mig lite kaffe i morse... Dricker ju inte kaffe egentligen, inte äckligt bryggkaffe i alla fall men EHs latte går fin fint. 
 Fast visst hade det varit ännu roligare om Starbucks hade öppnat :))
4 stycken EH i stan nu, men inte mig emot=)

Ringaperioden har börjat och det ringer och ringer på samtliga uppdrag.
Och när inte kunderna ringer är det kollegor som behöver support.  Men det är roligt och jag trivs med mina nya uppdrag :) Dock inte weekendkryssningarna på Birka-uppdraget, de är fortfarande lite meckiga...

Onödigt inlägg men så går det när man har rast och känner sig lite uttråkad:P
Känns som att det var något jag skulle göra idag efter jobb men kan inte komma på det... jobbigt läge.


Helgrapport

Då var det måndag. Igen.
Denna veckan jobbar jag bara sent en dag och sen står saker såsom ansiktsbehandling, present-shopping och födelsedagskalas inbokat i kalendern så det ska nog gå att uthärda ;P

I lördags kom Malin hem till mig och vi kollade på Melodifestivalfinalen och förfestade. Jag gjorde bruschetta med seranoskinka, pesto och mozarella samt chokladoppade jordgubbar; riktiga 10-poängare haha.
Sedan drog vi till Cardan. En tysk kille som jobbade med kärnkraftverk (!) bjöd på drinkar och som var ganska bra på att dansa haha. Sen när jag avlägsat mig därifrån och varit ute och tagit luft med Anne satte vi oss ner för att vila och då bjöd hennes chef oss på shots och cosmos och sen blev jag uppdragen av en kille och dansade med han och hans kompisar ganska länge.
Sen hittade jag Malin igen och vi dansade ett tag, sen började det bli dags att dra sig hemmåt då de snart stängde. Ett par killar skulle ta taxi så jag hängde på dem och fick gratis skjuss hem. De var 92-or och det tog ett tag innan jag slutade skratta över det haha! En av de skulle av där vid mig så gick med honom en bit men tackade nej att följa med honom hem. Till hans rum. Hemma hos hans mamma. Jag menar kom igen....

Blev några timmars sömn och sen mest slapp framför TVn. Eli ringde och jag blev uppdaterad över både det ena och det andra =))

Sammanfattning av musiken:
"Euphoria" spelades jag vet inte huuur många gånger. De första 5 gångerna var man på g och alla vrålande "I'm going up, up, up, up, up aaaup" sen tröttnade folk en aning på den... Refrengen är bra men sen verserna drar ner tempot lite för mycket. Så som clublåt att dansa till funkar den inte hela vägen.
Sean-Banan låten spelades en gång och jag har förträngt om jag dansade till den haha...
"Ai se eu te pego" spelades för en gångs skulle bara två gånger och första gången var det bara jag och Anne som kunden rörelserna men sen nästa gång när jag dansade med Nils eller Gunnar eller vad han nu hette så så snappade dem upp det. Det är viktiga grejer att kunna!








Freaky Friday

Äntligen fredag och jag längtar tills klockan slår 18.00 och är blir l-e-d-i-g! Har dock bara jobbat 1,5 timme och är bara inne på första rasten så det är lite ångest när man tänker på hur många timmars som är kvar :/

I kväll ska jag bara slappa hemma. Ska unna mig en Dr Oetekers stenungsbakadepizza med mozarella och basilika som ju är sååå god och en burk cocacola (varför smakar burkläsk så mycket bättre?) .
 Det räcker som fredagsmys för mig.

I morgon blir det troligtvis förfest hemma hos mig och kolla på Melodifestival-finalen. Försvarar mig med att det faktiskt är final och då kan jag kosta på mig att titta på s***en :P Men om jag någon gång kallar det för *ryser* "Mellon" så please just shoot me.

 Tittade dock faktiskt lite på första delfinalen bara för att se Lorens framträdande. Blev dock besviken och tyckte att låten inte alls var lika bra som "My heart is refusing me" och tyckte att hennes konstiga shamanaktiga dans var just bara konstig och hon såg kutryggig ut hela tiden.
Men så har man ju hört den på radion x antal gånger och den har växt. Och vad jag har förstått så är den en så pass trolig vinnare att man inte ens kan betta på den.
Vill bara säga att det verkligen är skönt att se en kvinnlig artist uppträda utan upp-pushade bröst och kort, tight känning. Så då kan jag förlåta hennes konstiga dans:))


I morgon natt blir det i alla fall some clubbin' n dancing aaaaall niiiight looong



A book is like a garden carried in the pocket

Önskar att jag hade mer tid. Mer tid för saker man verkligen vill göra men som blir undanknuffade av saker som är viktigare och som måste göras.

Som att läsa. Jag älskar att läsa och förr kunde jag läsa i snitt en bok i veckan och hade långa listor på böcker jag ville läsa.
Köper böcker lite då och då, dels på bokreor men även på loppisar när jag hittat någon jag haft på min "att läsa" lista men även sånna jag lånat och läst och tyckt om och vill ha själv.
Och nu står där många många böcker i min bokhylla och bara väntar på att bli lästa. Men när ska jag ha tid?
Har alltid en bok på gång men om jag är hemma på kvällen blir det att jag kollar tv och sen när jag går och lägger mig hinner jag bara läsa några sidor innan ögonen inte kan hålla sig öppna längre.
Vill bara ligga i soffan eller sängen (eller kanske hängmattan men det får bli i sommar) och bara sträckläsa en bok. Som man gjorde när man var yngre och på något sätt hade mer tid som räckte till både det ena och det andra...

Efter att jag varit hos mamma i helgen fick jag med mig samtliga 47 böcker i Sagan om Isfolket-serien hem.
 Har ju läst dem en omgång och sen hittade vi alla böckerna på en loppis till ett vrakpris och lyckan var total :)
Älskar de böckerna och vill läsa om dem igen men det får nog ha gått ett tag till.
Men nu har jag iallfall dem hemma hos mig:)

You know you've read a good book when you turn the last page and feel a little as if you have lost a friend.






I Nailed it!

Igår var jag äntligen på manikyr och fixade mina naglar som började se lite hemska ut.. Vet inte varför jag ska vänta in i det sista men nu är det ju halva priset under hela mars så jag bokade in en ny tid i slutet av månaden också!

Såg dock att det var samma vecka som jag fyller år och då fick jag en smärre chock över att det snart redan är min födelsedag och panik då detta är första gången som jag känner att jag inte vill fylla år mer.
 Nu är jag närmare 30 än 20!! Jag vill inte bli äldre nu, 25 is fine... Gahh hemska åldesnojja...

Så här blev i alla fall resultatet:



Haha nej nu blev ni allt lurade:) Blev så klart vanlig fransk, men inga hemska lösnaglar utan bara förstärkning on my own stuff :D

Ja det var visst allt jag hade på hjärtat. Nu är min lunch slut och jag ska på mööööte :D

En suckig dag....

Haft en underbar helg och jag önskar att det var helg igen imorgon!
Efter jobb i fredags tog jag bussen hem till mamma och Mizzi. Mamma lagade god mat och jag njöt av att bli uppassad=)
Efter efterrätten som bestod av chokladfondant *smarrrr* så blev det en lugn kväll framför TV med en liten katt i knät=) Ska ta hem min lilla sockerbit till mig snart=)

Skulle åkt hem på lördagen men beslöt mig för att stanna kvar en dag till. Så lördagen bestod av en långpromenad i Bruces Skog följt av en liten tripp till Väla (får snart skriva in mig på shopping-rehab för jag vet inte hur mycket jag har spenderat på senaste tiden).
 
Sen satt vi och kollade i gamla fotoalbum och mindes den svunna tid som varit :P
Sen blev det Tacos och lite tittande på andra chansen. Med betoning på lite.

Mamma körde mig sen hem på söndags eftermiddagen. Väl hemma blev det storstädning och allt vad det innebär. Plockade även när granslingan från balkongen. Så nu kommer det bli mörkt och tomt där ute men det dröjer inte länge förrän det är dags att plantera i balkonglådorna *längtar*.
Var i alla fall väldigt effektiv och fick det mesta gjort på bara ett par timmar.

Idag har det varit en jobbig dag på jobb... Eller ja, i förmiddags kom de och sa att  jag och mina bordskamrater  skulle flytta från vår provisoriska plats. Jippie tänkte jag, nu får jag mitt efterlängtade bord vid fönstret och lite mer lugn och ro. Blev istället ett bord med ryggen åt gången (utsikt förvisso men vad gör det när det är en massa spring bakom ryggen på en).
Så har känt mig missnöjd hela dagen + allt extra arbete med att städa av den nya platsen och organisera med papper, mappar och kataloger när vi inte fick behålla våra hurtsar där jag förvarat allt (och lite till=).
OCH bordet jag sitter vid är inte höj- och sänkbart.
Känns som att denna dagen har varat i en evighet och än är det några timmar kvar.

Har suckat lite för många gånger idag känner jag.


Glossy Box Februari

Hämtade ut paketet i går och är så sjukt nöjd. Vilka fantastiska produkter!




Är supernöjd med samtliga produkter man fick med i förra boxen så det ska bli kul att testa de nya även om Brazilian Peel verkar lite avancerad haha=)

BRAZILIAN PEEL - Facial Treatment
Det är den första professionella kemiska peelingen som är säker för hemmabruk. Brazilian Peel har revolutionerat den amerikanske skönhetsmarknaden.
850kr/4st

EYEKO - Skinny Eye Liner // Orginalprodukt 129kr/8 g
En vaxbaserad penna som ger en mjuk applicering men intensiv färg. Silverhandtaget gör att du alltid har ett bra grepp.

DERMALOGICA - Special Cleansing Gel // Orginalprodukt 365kr/250 ml
Löddrande rengöringsgel avlägsnar snabbt makeup utan att torka ut huden. Den är vattenlösning, tvålfri och ph-balanserad. Hudens naturliga barriärfunktion bevaras.

NUXE - Crème Prodigiuse Anti-Fatigue Moisturizing Cream // Orginalprodukt 250kr/40 ml
Crème Prodigieuse är en dagcreme som ger långtidsverkande fukt och lyster. Den motverkar samtidigt trötthet.

IDUN MINERALS - Lipgloss // Orginalprodukt 169kr/6 ml
En helt ny serie läppglans i nio färger. Naturligare, renare och utan konserveringsmedel. Läppglansen innehåller mjukgörande och närande nordisk hjortronolja.


RSS 2.0