A fishy day!

Äntligen fredag och denna dagen kom då verkligen inte en dag för tidigt.. Till råga på allt så skiner solen för första gången på jag vet inte hur länge.
 Idag ska jag på pedikyr på Njuta Spa. Och inte vilken pedikyr som helst utan fisk-pedikyr! Har ju sagt att jag vill prova och idag ska vi göra slag i saken. Ska bli spännande. Och efter fishspaet så ska vi äta sushi.
Insåg nu när jag skrev detta att det var ju en bra timing att äta sushi just idag haha... Så om inte fiskarna äter upp mig så ska jag äta upp deras artfränder, eller nått sånt:P Äta eller ätas that is
 
Sedan bjuder helgen på en massa annat skojj och jag hoppas helgen varar lääänge så att det inte rätt vad det är är måndag igen...

Coffee time!

Igår kom äntligen min kapselmaskin så jag kunde hämta ut den. Beställde den i början av förra veckan och trodde den skulle komma samma vecka men tydligen var kapselhållaren försenad eller nått.
 Det var ett erbjudande genom det superbra kortet jag har där man kunde få maskinen, kapselhållare samt 160 kapslar för knappt en tredjedel av normalpriset som annars är 2346:-.
 Vad ska en icke kaffedrickare med en kaffemaskin tänker ni kanske? Behövde något att spendera mina pengar på haha, nej men jag kan dricka kaffe och tycker faktiskt det är gott med ex. en latte. Så nu kan jag fixa det hemma + att man kan ha kapselte och bäst av allt: att det finns t.ex. plopp eller centerchokladdryck!
Beställde några sånna förpackningar också.
 
Var dock nästan så att jag inte fick hem paketet.... Gick direkt dit efter jobbet och regnet öste ner. Trodde att paketet skulle väga 4-5 kilo och då skulle det inte vara några problem att bära hem det. Vet inte var jag fick det ifrån! För det vägde fan 10.6 kilo! Såg inte det förrän jag kom hem. Ett jättestort otympligt paket var det och jag fick bära det obekvämt  i famen med en arm under och en runt. Tack och lov att jag bara hade tre kvarter att gå för mycket längre hade jag inte pallat. För varje steg jag gick blev jag våtare och tröttare och paketet började glida och jag spände mig men det var bara att bita ihop för kan kan jag :P
Är öm och stel i armarna och i stort sett hela överkroppen idag så det heter duga.
 
Men en god kopp kaffe blev det som belöing!
 

Shpping spree

Igår var det då det äntligen dags för det efterlängtade tandläkarbesöket! Not.. alltid lite småskräck att gå dit, tycker inte om att vara där men tycker om min tandhygenist som alltid ger mig beröm:) Inga hål denna gången heller
och därför fick jag unna mig en shopping spree på Väla efteråt. Blev några plagg från Missoni kollektionen och en del annat. Lovely.
 
 

Snabba Cash II

Glömde bort att jag ju var på bio i fredags kväll! Kollade in Snabba Cash två. Det var bra men ganska rå och brutal, och sen hade den ju inget alls med boken att göra... Böckerna är bättre i alla fall, där dör inte alla ;)
 
Denna låten blev min favorit efter att jag såg första delen på bio för sisådär 2,5 år sedan. Spola fram till 1.55 då det börjar på riktigt.
 
'

Höstlig helg

Denna höstliga helg har bestått av en massa härliga promenader!
I lördags körde jag och mamma till Röstånga för att ta den vägen in på Söderåsens nationalpark. På vägen körde vi förbi Knutstorps borg och stannade till där. Det var där som Tycho Brahe föddes någon gång på 1500-talet (och det var ganska nyligen som jag förstod att han föddes i Skåne, har ju fått lära sig att han var dansk och född i Danmark, men vi var visst danskar då ja...)
 
Gick en stor promenadrunda runt Odensjön (var inte riktigt beredda på att terrängen men det gick!). Sen gick vi ner till sjön och då hölls där ett bröllop precis invid sjön, mysigt!
 
Första gången jag var där och det var väldigt vackert vid den mytomspunna sjön. Även om den var mindre än jag trott... förstår inte hur de har plats att hålla konserter där....
 
Efter vandlingen som tog ett par timmar så körde vi till Lotta på Åsen. Också första gången där för min del. Kommer nog återkomma när det är sommar så man kan sitta ute och fika. Fast det var mysigt inne också med spetsgardiner och rosa pelargoner i fönstret...
 
 
Handlade på Maxi i Hyllinge på hemvägen och när vi i skymningen körde hemmåt var där 100-tals svarta fåglar som samlats.  De fyllde hela gräsmattan och satt på hustak m.m. Filmen fåglarna har inte påverkat mig som den har med många andra, men lite läskigt var det allt, även om bilderna verkligen inte ger rättvisa av läget, framgår inte riktigt hur många fåglar där var haha
 
 
I söndags var jag sugen på mer promenad så det blev tipspromenad i Pålsjö skog. Regnet öste ner men vad gör det när man har rätt kläder på sig. Fick äntligen inviga mina Hunters. Köpte de i sommras när det höll på och regna en massa men sen höll det upp så jag använde de aldrig. Det dyraste par skor jag någonsin köpt tror jag men har velat har stövlar som är lite mer moderiktiga än vanliga "gummistövlar" och jag är supernöjd med dem så de var väl spenderade tusenlappar:P
 

Hjälp till!

Kära bloggläsare. Som den stora djur- och naturvän jag är försöker jag hjälpa till så gott jag jag kan med att hjälpa och beskydda de stackars djuren från människans grymhet. Djurensrätt, Greenpeace, Djurskyddet Sverige är bara några organisationer som jag stödjer varje månad.
I dag har jag även blivit fadder hos WWF. De har en mängd olika djurarter man kan bli fadder till. Har haft lite svårt att välja en så var därför glad när jag upptäckte att de har ett allmänt fadderskap som är tillför att stoppa tjuvjakten på bland annat noshörningar och elefanter.
 
Har sett så många hemska bilder på blodiga noshörningar som fått sitt horn avsågat (när djuret fortfarande lever of course), bilder på en liten noshörningsunge som ligger bredvid sin sympade mor medans hon i fruktansvärda smärtor tynar bort från jordelivet och lämnar sin lilla unge ensam i världen.
 
Det är bara att klicka här och registrera sig. Finns det verkligen någon anledning till att inte göra det?
100:- i månaden är typ en lunch, eller en drink i baren och visst känns det mycket bättre att på kontoutdraget se att 100:- gått till djuren istället? (och + att man får en söt liten plysch elefant när man bli månadsgivare).
 
http://www.wwf.se/insamlingsportal/fadderskap/wwf-fadder/1494921-wwf-fadder-noshorning-illegal-djurhandel-2012

Lmfao!

 
Ålderdomen är något som kommer krypande nästan utan att man märker det. Det
börjar i ansiktet och fortsätter vidare nedåt.
(Oskar 8 år)
 
Trevlig helg!

Still love him

Så många år jag läst hans bloggar nu. Enda sedan starten då han var elak, till humorföretaget 1000 apor hans startade, och nu när han är gift och snart två barnspappa.
Och oftast är han fortfarande lika rolig =)
 
http://bloggar.aftonbladet.se/schulman/2012/09/om-jag-vore-marie-serneholt/#disqus_thread

Äppel päppel

Blev lite shopping på lunchen, nämligen en äppelskalare/svarvare. De var slut på Electrolux home när de hade halva priset på dem förra veckan men de skulle få in nya nu så gjorde ett försök och det fanns 1 kvar! Och jag fick den till rabattpriset trots att det slutat gälla *like*
 
Äppleträden i kolonin bågnar av äpplen och jag gör äpplemos ganska ofta vilket är en lagom kvällsmåltid och det blir säkert både en och två pajer så då ska jag prova om det är smidigare att skala dem med en sån här vilket jag hoppas!
 

Keep your sickness to yourself!

Önskar jag vore i Japan. För då hade det inte sett underligt ut om jag bar munskydd...
Jag vill inte bli sjuk men så när folk hostar och snörvlar omkring en får jag panik. På bussen imorse nös en man rakt ut och hans blekgråa hy är inget jag vill drabbas av.
 Blir man "bara" lite förkyld så är det en sak men mitt sätter sig alltid på bihålorna vilket gör det 7 gånger värre och sen tar det veckor innan man blir återställd. Och det var bara några veckor sedan jag var sjukare än sjuk så back the fuck off, I'm not going there again!
 
 

Stuck on my brain

Hur kan man få en låt på hjärnan utan när man inte hört den på evigheter?
 
 

Damn

Regnet öser ner och gör mig inte på bättre humör. Så många saker som irriterar och stör mig just nu så jag har svårt att hålla mig positiv som jag lyckats så bra med ett tag nu. Har verkligen kommit långt men sådana här dagar förstör mycket.
 Främst gäller det saker som rör jobbet. Är trött på att saker och ting inte händer, att ingen tycks bry sig, med mera och ännu mera mera... Små och stora saker blandat som byggs upp och blir större och större.
 
Pinned Image
 
Blir ingen raskpromenad på lunchen i detta vädret. Annars har det funkat bra att få ut all uppdämd inre ilska =)
Och som det känns i dag får det bli minst en timme på crosstrainern i högt tempo ikväll istället.
Kan inte denna dagen bara ta slut. Typ nu?

Mina drömmars hus

För ca ett år sedan såg jag en annons i HD om ett hus som låg ute för försäljning hos någon fastighetsförmedlare. Föll genast för det men prislappen på 1,7 miljoner satte stopp för mer än att bara drömma om det.
Men nu såg jag på hemnet att det fortfarande ligger ute för försäljning. Så i lördags hade jag och mamma det som utflyktsmål och körde i väg till Kullabygden då husen ligger lite nordväst om Jonstorp.
 
Och jag vill ja det!!! Ett helt underbart hus. Hus är nog fel namn, snarare ett minislott med sina 16 rum och en tomtare på 1478m² . Utsikt över den skånska slätten då det på andra sidan vägen låg ett enormt klöverfält.
Vägen ligger dock precis utanför så det är en stor nackdel. Hade inte velat bo så nära en väg, även om den ju inte är jätte trafikerad.
Fast det är ju inte den enda nackdelen. Anledningen till att ingen köp "Wiktoriana slott" som det heter är det enorma renoveringsbehovet =((
Så om det kostar 1,7 miljoner får man säkerligen lägga mist dubbelt så mycket på att fixa upp huset och trädgården. Men om jag finner x antal  miljoner och huset fortfarande är till salu kommer jag slå till! Gick runt på tomten och såg framför mig var köksträdgården och rosenträdgården skulle kunna ligga. Började nästan klia i fingarna när jag såg all potential som fanns för att förvandla detta nedgågna slott till ett drömhus.
Jag hade väl inte gjort det helt själv men hade jag varit mijonär hade jag styrt och dominerat mina arbetare:P
 
De enda hyresgästerna på länge är svalor som byggt bo lite överallt.
Framför huset är en vacker fontän och på andra sidan vägen sträcker åkrarna ut sig.
Vill ha!
Trädgården, om man nu ens kan kalla det för det, är också i behöv av en uppröjning...
Hittade dessa bilder av interiören på nätet...
  
Börjar tro att 3 miljoner inte skulle räcka för att renovera.... Så jag får väl fortsätta drömma....

Flower power

Så mycket lite blommor kan göra. Har alltid färska blommor hemma och denna vecka är det både köpta gladiolus och egenodlade luktärter från kolonin. Lovely.
 

Happy B-day in heaven

 
I dag skulle min lilla Kitt fyllt år. 21 år. Så gammal blir väl knappast någon
katt och Kitt fick ju bara bli 16. Ska till hans grav efter jobb och göra fint
och lägga blommor.
Där han ligger under en lavedelbuske,
precis som han brukade göra ute i trädgården.
Ligga där i timmar, han älskade den doften.
Om bara någon vecka har det gått 5 år sedan han dog.
Kan inte fatta vad tiden går.
 

The past, the present and the future.

Idag är det 11 år sedan terrorattackerna i USA ägde rum. Förra året var det stort 10-års "jubileum" (fel ordval I know) och då var jag hos en kompis i Göteborg och vi satt och kolla lite på minnessändningarna på TV.
 Just 11 september 2001 är en av de händelser där jag vet exakt var jag var och gjorde när jag fick reda på vad som hänt.
I söndags var det ett år sedan en annan sån händelse. När en väldigt när och kär person berättade om vad hon trodde var något hemskt och som mycket riktigt blev det. Sedan det beskedet där och då har mitt liv tagit en helt ny vändning. Det ställde verkligen saker och ting på sin kant och ledde till en riktig kris i mitt liv. Ett år senare är allt fortfarande långt från bra. Det öppnade upp något av en Pandoras ask där en massa saker kom fram, både sådant jag försökt stoppa undan sedan tidigare och nya saker som skulle tas itu med.
Jag hoppas bara att jag precis som Pandora själv hann sänga asken precis innan hoppet som var allt som fanns kvar, skulle lämna asken.
 
Skulle gå ut och i 20 min som jag gjort de senaste dagarna så åt fort bara för att titta ut och se att det regnar. I morse var det riktigt varmt så jag tog bara en tunn jacka. Får väl gå en längre runda ikväll när jag går hem istället. Fast det är nu under arbetstider jag behöver rörelsen. Lider emellanåt av att bara sitta och tar varje chans jag kan att lämna skrivbordet...

Lovely evening

En riktigt trevlig kväll börjar nu gå mot sitt slut. Gästerna har precis gått och jag ska strax krypa till kojs. Uppdaterat min playlist i möbilen så tänkte att jag skulle passa på att göra ett inlägg här också.
 
En kväll fylld med skratt och prat, god mat och god dryck. Har inte sett Mikaela på snart ett år så det var ett kärt återseende. Och både Eli och Carro kom till stan och gänget var samlat i gen på första gången på hur länge sen som helst.
Mika hade med sig både en flaska rött och vitt (varför behöva välja right?) och Eli bjöd på hembakde brownies till dessert och jag gjorde mina goda bruchettor.
 
 
För 2 pers:
 
Pesto
Fyra skivor italienskt lantbröd.
Fyra skivor seranoskinka (eller parma)
Två mozarellaostar
Ruccolasalladen
 
Bred på pesto över brödskivan. Lägg på en skiva seranoskinka och smula över mozarellaosten. In i ugnen typ 10  min. Strö över rucollasalalden och ev. lite pinjenötter vid servering.
Vill man kan man ha lite skivad tomat under osten också.
 
Inte bild på mina men den enda jag hittade som likade le orginal:

Helgen som var, veckan som kommer

Söndagkväll och jag borde gå och lägga mig. Borde vara super trött efter 5 timmar sömn men är inte trött ännu. Kommer säkerligen vara trött klockan 07.00 i morgon bitti när klockan ringer.
 
Igår gick jag på en långpromenad på nästan två timmar och sen hade vi lite picknick i barnens skog. Riktigt nice dag. På kvällen blev det utgång. Började på Tempel men tyvärr var det bara var femte låt som var bra. Gick en sväng till Gert Connyz. Insåg att jag än en gång stod där i ring och dansade till Zorba. Skrålade sen med i både Eviva España och Delilah. Vet inte vad det stället gör med en....
 Gick tillbaka till Tempel. Träffade lite roligt folk. Dansade ett tag. Blev av med min kompis där på dansgolvet, som var ovanligt trångt och rökmaskinerna spydde ut rök mest hela tiden.
 
 Sen vet jag inte vad som hände hur allt började. Men en tjej började tjaffsa. Vet inte om jag hade råkat knuffa till henne, fick för mig att någon slängt sin drink på dansgolvet och hon trodde det var jag. Kanske fick hon något uthällt på sig? Jag vände mig bara bort och ignorerade henne/situationen. Sen vet jag inte om hon stötte till mig medvetet för jag vände mig mot henne och skrek va fan som var hennes problem. Första gången hade jag försökt att inte bry mig men nu kände att jag höll på att bli förbannad. Knuffade bort henne och skrek något mindre trevligt. Gänget jag hade snackat och dansat med kom och ställde sig emellan och sa till henne att hon skulle gå därifrån.
 Jag var kvar någon minut men kände att jag började bli trött och att detta nog var tecken på att jag skulle gå så jag började röra mig bort från dansgolvet. Fick en knuff av guess who och jag vände mig om och skrek va fan vill du din @¤#&!Kände all ilska komma över mig och var sååå nära att smocka till henne. Knytnäven var knuten. Men jag stoppade mig. Fast jag ville slå henne, dra henne i håret och sparka. Hårt. Några killar gick emellan igen och jag bara vände mig om och gick. Även om varje cell  skrev efter att ge henne stryk så hon teg så gick jag.
Lord knows hur mycket det krävdes och det fanns en tid i mitt liv där jag antagligen inte hade brytt mig om konsekvenserna och gått all in. Hämatde min jacka och gick ut. Träffade en kompis och pratade en stund men jag såg bara den brudens fula tryne framför mig och ville gå in igen. Var arg och uppröd hela vägen hem och ville nästan att någon skulle försöka göra något så jag kunde släppa lös min ilska :)
 
 Nu ska jag jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag få besök och bjuda på något gott. Har lite ingredienser kvar från bruchettan vi hade som drink tilltugg igår. Får svänga in om affären och köpa mer pesto bara =)

Snart helg

Några timmar kvar nu tills helgen börjar.
Hade önskat att jag var 100% frisk och pigg men det är en släng kvar som jag inte blir av med.
För två veckor sedan vid denna tiden låg jag och stekte på stranden i Barcelona. Nu sitter jag och tittar ut på en kall grå himmel. Det är skillnad det.
 
Satt och kolla i min almanacka och insåg att jag inte jobbat en hel vecka sedan vecka 22. Nu är det vecka 36. Och då menar jag en hel vecka dvs. 40 timmar på plats på jobbet. Vecaka 23 var det röd dag den 6e, vecka 24 var jag iväg två heldagar på utbildning. Sen var det midsommarafton sen hade jag semester. Sen har jag haft strödagar i stort sett varje vecka. Och sen har jag varit sjuk till och från. Denna vecka har det varit två halvdagars utbildning så denna räknas inte heller...
 
Troligtvis blir det utgång i helgen. Kan ju inte skada att släppa loss lite ;)
Hoppas på grymt bra musik bara.  Har inte varit ute sen helgen i Barcelonas nattliv och där var det grymt bra större delen av tiden. Undantag när de spelade Cotton Eye Joe och All That She Whants men och andra sidan jublade jag över denna música sueca. Även om det var 15 år gammal sådan.
 
 
Irriterande låt egentligen men den spelades mycket i Spanien och ja, efter ett par glas blir den bättre :)
 
 
 Men detta är min barcelona låt anno 2012. Elena var helt galen i den och tydligen alla DJs också. En liten dos reggaeton skadar aldrig.
 

Missoni @ Lindex

Ni har väl inte missat att Lindex har ett nytt designsamarbete på gång? Men ingen mindre än Missoni!
Ser verkligen fram emot det och jag ska vara där på plats den 25e september när kollektionen släpps. Inte för att jag kommer hänga på låset som back in the old days när designsamarbeten var nytt och det var först till kvar hos H&M. Dessa släpps i alla Lindex butiker så de är väl producerade i större upplaga....
 Deras klassiska zigzag-mönster ser ut att vara på alla plaggen och det kan bli lite för mycket av det goda. Tycker nästan att barnkläderna är lite mer stilfulla =lagom mycket mönster=))
 
 
I love a lot!
 

Surprise!

Idag hade jag två paket att hämta ut från posten. Det ena var från premierna från prenumerationen på Allt i Hemmet. Tidningen var ingen höjdare men det  var ju premierna jag ville åt (som alltid när jag hoppar på ett erbjudande).

Det var fyra stycken snygga porslinsmuggar i vitt med vacker silverfärgad dekor. Trendig skål på fot i shabby-chic inspirerad design. Samt ett halsband med silverhjärta och pärla. I like!

 
Det andra paketet hade jag ingen aning om vad det kunde vara men det visade sig vara "prov"-produkter från mitt älskade Panten Pro-V som ska återlanseras i Sverige. Då slipper jag köpa på mig när jag är i Danmark.
Hittade någonstanns där man kunde beställ prov produkter, Tänkte mig att man fick något litet skit. Men det var både schampo, balsam och inpackning i fullstora (200ml) förpackningar. Jeeej!
 

Glossybox

Augusti-boxen blev min sista för denna gången. Har nu ett överflöd av makeup och skönehetsproduktet!!
Men det är ju så roligt att hämta ut ett fin liten rosa presentask och veckla upp sidenpappret och plocka fram spänannde produkter....
 
Denna boxen innehöll:
1. Jelly Pong Pong (Lip Frosting) – Irish Cream Pavlova har ett glossigt skimmer och underbar doft. Innehåller druvkärnolja som återfuktar, antiinflammatorisk och läkande aloe vera samt mjukgörande bivax.
 2. L´oréal Paris (Nude Magique BB Cream SPF 15) – En vit BB Cream med smarta pigmentkapslar som ändrar färg vid applicering. Passar därför alla hudtoner. Jämnar ut, täcker och förfinar hudens struktur och ger 24 timmars fukt. 
3. Glossybox (Lipstick) – I samarbete med tillverkarna av Illamasqua fick jag GlossyBox egna minimalistiskt ljust färgade läppstift. 
4. Toni & Guy (Gloss Shine Serum) – Lätt formula som hjälper till att kontrollera frissigt och flygigt hår och ger det supermjuk glans. Man gnider in en liten mängd serum i handflatorna och drar sedan ut i längderna.
 5. Weleda (Body Lotion) – Weledas kroppslotions i ny design är baserade på rena naturliga växtoljor, växtextrakt och äkta eteriska oljor. De återfuktar, mjukgör och tar lätt upp av huden

Saknar....

Saknar Barcelona!!!!!

RSS 2.0