Ett äventyr

Som det känns i kroppen idag.... Dels efter den ovana cyklingen på Ven hela fredagen. Men även efter det galna upptåget jag gjorde igår genom att åka Ribbåt!
 
Var riktigt seg men det blev en tur på Helsingborgsfestivalen med en del av familjen. Strosade runder och åt festivalmat.
Jag hade ju sett Ribbåtarna flyga runder på havet i torsdags när jag var på Vikingstrand och var sugen på att prova.
Vi gick till Kungstrappan där de höll till för att kolla läget. Magnus Hedman hade tydligen signering precis intill men jag hann bara registrera att han stod där för sen kom vi fram till ribbåten och då skulle de köra om 5 min så det var lite nu eller aldrig. Kostade 200:- om man hade HDpasset och jag ville ju testa på det.
Så vi gjorde det! Inte för att jag hann tänka så mycket utan man fick skriva på försäkringspapper och sen blev jag påklädd flytväst och glasögon och sen ner i båten. När båten började köra ut ur hamnbassängen kom min hjärna ikapp och jag tänkte "vad har jag gett mig in i". Men det var ingen tid till att ångra sig...
 
Sedan bar det av i 60 knop (vilket motsvarar 110km/h). Båten flög upp i luften för att sedan slå i vattnet. Jag höll mig krampaktigt fast och vattnet stänkte upp och det gick i racerfart och jag ville skrika men var för chockad. Visst hade jag fattat hur det kunde vara men detta hade jag inte kunnat föreställa mig.
 När jag var yngre älskade jag att åka alla hemska karuseller men nu har jag blivit för feg. Men detta slog nog allt...
 Åkte bort till Sofiero typ och sen tillbaka och sen svängde dem och jag trodde jag skulle flyga av och sen till baka igen. Tog ca 15 min och när vi var utanför Tropical beach slog de av på farten för tydligen hade ena motorn gått sönder. De visade sig att de inte skulle kunna köra mer på hela dagen så jag var glad att jag tog chansen!
 
Ragglade av båten på spagettiben men jag överlevde och trots att det var en färd i skräckblandad förtjusning är jag glad att jag provade på det.
 
Sen var jag så sjukt trött, den påfrestningen tog verkligen mina sista krafter.
Det blev en tur på festivalen igen på kvällen men allt vad det hör till men drog hem ganska tidigt då jag verkligen inte pallade mer =) Och det orkar jag inte skriva något om ändå ;P
 
Inte vår båt men så här såg det typ ut. Är glad att jag gjorde det en varm dag så man slapp ta på sig dräkter och skit =)

Vackra Ven

I går hade jag tagit ut en semesterdag och eftersom vi var 99% säkra på att det skulle bli fantastiskt väder så bestämde vi oss för att ta den planerade Ven trippen då.
Tog båten från Råå och det var en behaglig tur dit. Väl framme knatade vi upp för backen till cykeluthyrningen. Var jätt emånga år sedan jag var på Ven och har aldrig cyklat där men nu var det på tiden!
Blev att vi hyrde en tandemcykel! Ingen av oss hade någonsin cyklat på en sådan men man har ju velat prova på det och nu hade man chansen så why not? Var lite orolig hur det skulle gå och det tog lite tid innan man kom in i det. Det blev som tur va inga sura miner utan vid de tillfällen då det inte gick som på räls (innan vi hade lärt oss hur vi skulle synka starten) blev det små skrattanfall istället:)
Jag satt längst fram och var den enda som kunde bromsa så jag hade lite press på mig haha.
 
Helt sjukt underbart väder!! Riktigt varmt dock så det blev många vattenpauser.. Men det gick bra att cykla då det kom lite fläktander små vindar emellanåt. Stannade vid några ställen på vägen och svängde av till Norreborgshamn på västra sidan av ön. Där var en liten strand och jag passade på att svalka fötterna lite.
 Sen fortsatte vi över ön och satte cykeln vid S:t Ibbs kyrka. Sen gick vi Kyrkbacken ner till hamnen och åt på Hamnkrogen.
Sen bar det av tillbaka. Unnade oss lite glass från Vens egna glassfabrik innan vi tog båten. Deras citronsorbet-glass är nog bland det godaste jag smakat i glassväg, synd att den inte säljs någon annanstans.
Satt extra bra där den gassande solen.
 
När vi kommit tillbaka till Råå körde vi till stranden, ett måste efter en så het och svettig dag, och jag hoppade i direkt och ville inte gå upp så skönt vattnet var =))
 
Blev lite drygt 6 timmar på ön och jag njöt varje sekund. Känns dock en aning i kroppen idag att det var länge sen man senaste satt på en cykel :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Yes. det blev en hel del bilder. Men en bild säger som bekant mer än 1000 ord ;)
 

Kvällsdopp

Igår var det tydligen årets varmaste dag och därför satt kvällsdoppet efter jobb extra bra på plats.
 Första 20 sekunderna i vattnet var lite kyliga men sen var det hur skönt som helst och jag ville inte gå upp!
 
Badade vid Vikingstrand och det var verkligen en fin kväll att stå ute i Öresunds i solglittret med utsikt över de stora husen längs Drottninggatan/Sofierovägen och Lanborgen på ena sidan och Danmark inte långt borta alls på andra.
 
Det är vid sådana här stunder som jag verkligen älskar min stad, alla stränderna vi har längs kusten (och till och med inne i centrum) , det unika läget med närheten till Danmark och så mycket, mycket mer.
 
 
Imorse när jag gick till stan för att ta bussen till jobb var det full aktivitet med att få alla sista saker på plats till festivalen som börjar ikväll och varar i dagarna tre. Det var hur roligt som helst när man var i tonåren och man var där typ varje dag. Nu tycker jag bara det är jobbigt att gå bland knallarna med folk framför sig som ska gå så sjukt långsamt och folk med barnvagnar som tvunget ska fram överallt. För att inte tala om de idiotiska människor som tar med hunden i all den trängseln.
 Matoset och skrik och skrammel från tivolit hade jag också kunnat leva utan (börjar jag bli gammal tro?).
Men jag lever också utan det årets övriga dagar och jag tycker att om Helsingborgstad kan kosta på sig att anordna en festival för sina invånare med allt det jobb som ligger bakom så kan jag väl kosta på mig att att ta en sväng och försöka njuta lite. Även om det betyder att jag får mina hälsenor påkörda utav barnvagnar.

suck....

Var tvungen att ta en mental paus nu, har varit en för jobbig eftermiddag,,,
 
I över en vecka har jag haft över mig att målare ska komma in i min lägenhet och måla runt fönstren. Har tjaffsat med måleriets kontaktperson att jag måste veta dag och tid när de kommer då de inte får gå in själv. Efter mycket om och men där jag till och med frick ringa Hyresgästföreningen för att få bekräftat att de inte får gå in utan min tillåtelse ringde han i slutet av förra veckan och sa att de kommer på onsdag. Och efter ytterliggare lite mer påtryckningar att de skulle försöka se till att det blev mellan 12-14.
 Fixade min mamma som lägenhetsvakt och i går kväll plockade jag bort alla krukväxter, lampr och allt annat jag har i de tre fönsterkarmarna, drog bort sängen som står framför fönstret och köksstolar och bord och gardiner fördes undan. Samt att jag plockade bort alla smycken och synliga värdesaker och låste in.
 
 Klockan 14 ringde mamma, då hade hon varit hemma hos mig i två timmar men de hade inte kommit! Blev skitsne och ringde kontaktpersonen. Han var inte där själv men skulle ringa och höra med målarna. Han ringde och sa att de lämnade den lägenheten de var i och gick till min direkt.
En halvtimme senare ringde mamma och de hade fortfarande inte kommit. Så jävla arg jag blev! Va fan håller de på med, jag hade fixat vakt och plockat undan och allt och så kommer de inte när de säger, nog för att de inte är från Sverige men ändå....
 Efter att ha ringt honom igen fick jag beskedet att min lägenhet inte skulle målas utan bara de som vätter mot innergården... Han kunde inte svara på varför inte denna informationen stod att läsa på lapparna men tydligen hade de berörda lägenheterna fått meddelande i brevlådan också... Allt detta jobb och påfrestningar för ingenting.
Hoppas jag snart kommer kunna skratta åt det istället...
 
Igår kompade jag och slutade redan klockan 15. Blev ett par härliga timmar på stranden. Slutar sent idag och det gick inte att kompa :( Men ska nog ändå ner och ta ett dopp i det blå. Badade inte igår men jag tror jag behöver kylas av lite efter denna jobbiga eftermiddag :P
 

Morgonens måste!

Ni har väl inte missat Stabucks kalla kaffedrycker? Jag är inget kaffefan men dessa är bara för goda.
Vet inte hur många jag har druckit under semestern, super bra att ha med på stranden eller utflykter.
 Eller som idag, en het dag på kontoret när hjärnan behöver en koffeinkick :P
 

Amy -ett år av saknad.


Helgen i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att njuta av livet

Lördagen var ännu en dag som bjöd på sol och värme. Trots att vi var lite möra i kroppen efter den långa bilfärden igår bestämde jag och mamma att vi skulle köra ut till Fleninge Allmänning och plocka hallon. Vi var ju där för några veckor sedan och plockade jordgubbar men nu är deras säsong över och dags för hallon.
 Jag plockade även en lite röda vinbär eftersom buskarna i trädgården inte bär så jätte mycket i år.
 
Sen stannade vi kvar ute på landet och gick en långpromenad på grusvägar och stigar och plockad blommor och bara njöt.
 
Senare på kvällen hämtade upp mig och vi körde till Thaikrogen på Ringstorp och åt. Vi satt på uteserveringen och åt, trodde ju knappt man skulle få chans att sitta på någon uteservering någon mer gång såsom vädret har varit.
 
Även idag är det fint väder och när jag är färdig med städningen ska jag ut och njuta!

Underbara Österlen

I fredags hade jag semesterdag och jag höll tummarna att det för omväxling skulle bli fint väder. Det blev det och jag och mamma körde tvärs genom Skåne till Österlen och Kivik.
 På vägen stannade vi till på Sjöbomarknad. Vi var där redan strax efter 10 så det var inte så mycket folk och vi strosade runt bland stånden ett tag.
 Sedan fortsatte vi och var framme på Kiviks Musteri vid lunch. Jag har aldrig varit där men mamma var där för något år sedan och då köpte hon några flaskor "Da Vinci" måltidsdryck som nog är bland det godaste jag smakat. Sedan dess har jag också velat åka dit för att kunna inhandla fler. De säljs ju ingen annanstans än i deras egen butik.
 Först åt vi lunch och fast vi var mätta så blev det ändå att vi tog deras berömda äpplekaka till efterrätt. Och ja, den var god!
 
Sedan gick vi bland utställningarna och i sortimentsträdgården och promenaderade runt bland äppleträden. Solen sken och det var en riktigt sommardag=)
 Därefter shoppade vi loss i butiken. De säljer ju de vanliga Kiviksjuicerna m.m. också, lite billigare, men det är många saker som man inte hittar någon annanstans utan bara säljs där.
 
Körde sen ner vid hamnen och gick en sväng, tog oss sen ner till stranden och kollade läget. Sen stannade vi till vid en liten choklad fabrik på vägen därifrån. Älskar att bara köra omkring och bara stanna där man känner för det.
 Vi hittade "Kungsgraven" som var en 75 meter bred stengrav som bara ploppade upp längs vägen så då fick vi stanna och gå och titta på närmre håll.
 
På hemvägen stannade vi vid Brösarps backar. Sagolikt vackert =)
 
 
      
 

Cuties

Måste bara lägga in denna bilden på "ålfiskarna" som fanns på Aquaria Vattenmuseum som jag för första gången besökte när jag var i Stockholm. Vi körde ju med Stockholmskortet och vi har ju varit på de flesta ställen men inte det. Tycker dock Tropikariet här i Hbg är minst lika bra=) Fast på Aquaria slapp man gå in i ett kolsvart rum och ha fladdermöss susandes runt om en (ett under att jag inte drabbades av mardrömmar efter det).
 
Har aldrig sett denna typen av djur förutom och tyckte de var rätt häftigt med alla huvuden som stack upp ur sanden och där stod dem tydligen hela dagen lång och väntade på att någon liten plankton ska simma förbi tillräckligt nära munnen ;)
Man ska kanske inte tycka att ens eget liv är tråkigt ibland=)
 

Snooze

Hade jag haft tandpetare i närheten hade jag änvänt dem till att hålla ögonen öppna för fy farao va trött jag är.
Kände mig inte speciellt trött igår och gick och la mig vid 23. Men att vakna och gå upp i morse var i sort sett omöjligt. Blev en halvtimme senare men jag hann.
 Dock sitter jag nu och hinkar i mig kaffe. Bryggkaffe, fatta då vad desperat jag är för att piggna till. Jag kan tycka kaffe är gott om det är från typ en latte från Espresso House eller kapselmaskin men det jag dricker nu smakar allt annat än gott. 
 Har en redbull i kylen men ska försöka spara den till efter lunch =)
 
Nej nu ska jag hinna ut en snabb promenad innan rasten tar slut!
 
Kvällens måltid var lika god som förväntat och såg ut så här:
Ja okej då, ni kan väl få veta hur man gör denna gudomligt smarriga rätt=)
Koka matvete, stek zucchini och cocktailtomater.  Stek några skivor halloumi. Lägg upp på tallrik, krydda med chiliflakes och kasta på några kalamatoliver.

I did do some work, belive it or not!

Jag har inte legat helt på latsidan under min semester. Insåg dock (lite förskräckt) att jag bara varit hemma i 3 dagar. Och då menar jag hemma utan att gå ut genom dörren. Men de andra 21 dagarna som gått sedan oooooooooooooooDe tre största projeketen var:
 
x Ommöbleringen av vardagsrummet. Då jag även passade på att storstäda (och hittade både ett och två kvarglömda granbarr) samt sortering i pärmen för räkningar samt diverse papper och tidiningar som jag samlat på mig.
 
x Anläggningen av en ny rabatt i kolonin. När mamma köpte den var det bara en stor gräsmatta framför stugan men hon gjode en stor runt rabatt i mitten och funderade på att göra en ny (blir ju så när rabatterna är överfyllda och nyinökpa växter väntar på att få plats) och jag fick ett ryck en dag att nu ska det ske!
Lånade grannens kantskärare och fick en jämn ring, sen var det "bara" till att gräva bort gräsmattan och luckra upp jorden. Jag kom på smarta iden att gräva upp gräset och istället för att sitta och banka av jorden så grävde jag en ganska djup grop och fyllde den med gräsbitarna. Slitigt som f*n men värt mödan! Dock visade sig att jorden krylalde av myror och deras ägg i tusental! Kan fortfarande inte få för mig att äta ris om jag säger så...
 
x Mina två köksstolar som var ett arv från mormor var i behov av renovering då de var lite slutna. En burk färg och en pensel så var det klart! Typ.. krävdes tre lager färg men de var ju vita från början så behövde inte slipa och grunda utan tvättade bara av dem med målartvätt först.
 
Först fanns det bara gräs...
 
Efter några timmars slit =)
 
 
Mormors gamla köksstolar. Satt på dem hemma hos morföräldrana när jag var liten så blev glad att jag har dem i mitt kök nu.
 
 
Hade egentligen tänkt mig en mörkare lila färg men hittar man en billig bra färg på jätte rea får man slå till =)
Köpte även nya dynor till dem. Invigde dem i morse när jag åt frukost i köket. Är bara på jobbdagar jag gör det i köket ;)
I bakgrunden den vita hyllan som avgjorde ommöbleringen....
 
 
 

*Puh*

Då är den första jobbdagen efter semestern till ända. Har gått fort och förvånansvärt smidigt! Trodde jag hade glömt alla lösenord och inloggningar men när jag väl satt här gick det som ett rinnande vatten. Nog för att jag hade nästan 180 mail att kolla igenom samt uppdatera mig på nyheter och förändringar på alla uppdraget. Har i alla fall inte stött på några svårigheten ännu. Kul att se arbetskamraterna också.
 
Skönt att det känns bra för det gjorde det inte igår, lite vanlig söndagsdepp blandat med semesterångest=) Men det är väl aldrig roligt att semestern är slut och att anpassa sig till rutiner efter 3 veckors frihet!
 Var ute i lördags och efter lite om och men så blev kvällen en höjdare! Jag menar; stå i en ring med 8 okända människor och dansa Zorba-dansen inne på Gert Connyz vid 2-tiden can never be bad (or?) :P
Riktigt roligt var det och det blev flera orgasmer (drinkarna alltså, kommit på att man nog ska dricka mjölkdrinkar eftersom mjölk ju ska vara bra vid förgiftningar =))).
Åkte faktiskt med Tjejskjutsen hem. Jätte bra grej men synd att han ska flytta =(
När jag gått av bilen och går mot huset ser jag i ögonvrån en kille komma gående. Ökar på stegen lite men då ropar killen på mig och använder både mitt för och efternamn! Visar sig dock vara en gammal klasskomis från typ mellanstadiet. Kände inte alls igenom honom men om han kände igen mig betyder det att jag ser likadan ut som när jag var 10 år eller vaddå? :P
 
Jag hade tänkt gå hem vid 3 men det blev att jag var kvar till 5, så går dte när man har roligt. Hade bokat tvätttid 8-12 men var osäker på om jag skulle palla. Men kvart över 9 gick jag ner till tvättstugan, efter 3,5 timmes sömn. Var konstigt nog knappt trött...
 
Jobbar bara en kort vecka då jag har tagit en semesterdag på fredag. Skönt med lite mjukstart. Sen har har  ytterliggare 6 semesterdagar att se framemot i augusti.
 
Även om dagen har gått fort och jag känner mig hyffsat pigg undrar jag vilken tid jag kommer däcka i soffan. Ska i alla fall hinna byta lakan och laga min goda rätt med matvete, zuccini, kalamatoliver och halloumi =)
Spelade in Real Housewives of Beverly Hills i morse efterson jag började följa den nu när den gått i repris (gillar annars bara New Jersey fruarna) så ska försöka hinna se sen innan tittorna blir alltför trötta!
 Lite tragiskt då att titta på det när man hör och ser hur olycklig Taylor Armstrong är över sin man och äktenskap när man vet att hennes man tar livet av sig några månader senare. Även om de klippt bort honom helt från programmet innan det började sänds.
 
That's it for now=)

Solig söndag

2012-07-07_10_37 (MMS)

Lyxfrukost och nu bär det snart iväg till stranden =)


Lördag

100% luftfuktighet idag också? Känns så i alla fall *puh*. Fast jag har ganska varmt i min lägenhetn även om inte solen står på. Ska gå och ta ett svalt bad nu innan jag gör ve mig och ger mig iväg. Blir nämligen en roadtripp idag=)

Har kollat mina mailkonton nu på första gåmngen på länge, mycket att radera haha. Vägrar dock kolla jobbmailen.. kan bara tänka mig hur många olästa där finns. Nej usch, inte tänka på jobet nu...

Har suttit och letat flygbiljetter men fattar inte hur det kan vara så dyrt??? För samma pris får man ju förutom resan hotell i en vecka i något chaterland... Får väl avvakta och annars åka någon av de långweekends jag har att se framemot i Augusti. =)(=

Igår var första dagen på länge som jag bara var hemma. Var faktiskt skönt och det kändes att det behövdes, har ju varit ute och fläng varje dag annars =)
Inte för att jag kan sitta hemma en hel dag utan att göra något, blev ju ommöblering samt att jag passade på att sortera bland papper och annat.


Stockholm

Tillbaka efter några härliga dagar i Stockholm. Fantastiskt väder med strålande hela tiden!!!!
många fina och mysiga minnen att ta med sig och plocka fram en kall, gå novemberdag!
Som när vi gick runt på Skansen vid de gamla gårdarna, speciellt Skånegården med den lummiga trädgården, när vi skulle åka en båtrundtur och satt och väntade vid Strömkajen i den gassande solen.
Eller när vi gått en kvällspromenad längs Strandvägen och gick till TGIF i Kungsan och tog en drink. Vi var dock lite osäkra på om vi skulle gå in då det stod typ 6 polisbilar runt om. Trodde först att det var något terrorhot på g men sen var det nog pga. fotbollshulliganerna där inne. När jag stod vid baren och skulle beställa rök några ihop och alla kom rusande och skulle vara med... Vi satte ocss dock på andra sidan så vi slapp dem. Vi slapp dock inte polishellikoptern som i flera timmar cirkulerade ovanför.
Blev en lunch i Gamla Stan, fika på Stureplan och åt för första gången på den "berömda" Ciao Ciao Grande.

Var toppennöjd med hotellet och till och med tågresan gick bra. Fick baklängesplatser båda hållen med en vänliga tågvärdar fixade så jag kunde åka framlänges istället=)

I dag har jag möblerat om i vardagsrummet. Började med att jag köpte en ny vit korghylla som jag länge velat ha. Men var skulle den stå? Har haft samma möblering i vardagsrummet i de tre år jag nu bott här. Så kände att det verkligen var på tiden med lite förändring. Tog bara någon timme att flytta soffan och plocka av alla hyllorna på bokhyllrona och flytta dem till motsatta sidan. Blev nöjd med slutresultatet!
Dock måste jag köpa en ny antennsladd till TVn då den inte räckte bort till TVns nya plats. Så får ha TV bänken någon meter ut från väggen så länge.

Nu ska jag laga mat, blir glasnudlar med cillikyckling, lite sugar snaps och paprika och en god kall sås =)

A facial

Idag har jag varit på ansiktsbehandling på Scent of Beauty på Väla. Skönt med lite vardagslyx såhär en semesterdag i början av juli =)
Valde den som från Decléor där man hade lite rabatt med HD-passet.
Köpte en face mist från Ole Henriksen när jag var där. Skönt att spraya lite i ansiktet varma svettiga dagar (som den här har varit *puh*) eller när man suttit framför datorn för länge haha=)

Nej nu ska jag packa inför den stundande resan till Stockholm i morgon. Ska på på Wellington Hotell på Östemalm och så klart blir det med Stockholm a la Carte kortet. Finns ju inget bättre då alla inträden och reser med lokaltrafik m.m ingår.
6e sommaren nu som jag är i Stockholm. Har alltså sett det mesta och varit överallt men det blir nog en tur till Skansen, är sugen på Aquaria vattenmuseumet på Djurgården (där jag faktiskt inte varit innan).
Skönt annars att bara gå runt, sitta och spana, shoppa m.m Ska ju till nya Marc Jacobs butiken och såklart Laduree (som jag tjatat om länge nu haha)!

RSS 2.0