Shopping :))

Nyss hemkommen efter en tur till Väla. Love that place! Många nya spännande affärer nu!

Hittade den perfekta födelsedagspresenten till xx på Scent of Beauty. Ett kit med tvål, bodylotion och showergel. Allt med den uuuunderbara doften av Citronverbena *mmm*.
Som ju Miss Beadle i Lilla Huset på Prärien använde (för er som kan er serie :) haha



Blev en liten present till mig själv också. Har länge letat efter ett nytt läppglans och slog till på ett från Chanel no. 73.
Och det känns redan som en solklar favvis!


Svansjön

I lördags bar det av till Malmö.
Inte för att gå och se Melodifestivalen live (om nu någon mot förmodan skulle tro något sådant) usch och fy.
Utan för att se Kungliga Baletten tillsammans med Helsingborgs Symfoni Orkester framföra Svansjön.

Gav ju mamma två biljetter dit i födelsedagspresent. Tänkte att det kunde vara kul, har aldrig varit på balett innan men det kändes som något man bör göra innan man dör =)
Och det var helt fantastiskt! Vet inte om all balett är sådan men Svansjön är ju en klassiker och Tjajkovskijs musik likaså. Tänkte att om det var tråkigt kunde man ju alltid ta en powernapp men det var ingen risk.
 Det var full koncentration och applåderna var många och långa. Det var verkligen en upplevelse och jag njöt!

Läste att rollen som den vita svanen är den mest krävande prestationen för en ballerina. Jag säger inte emot. Jag var grymt imponerad =) Det var också de småtjejer från publiken som i pauserna stod och snurrade runt med sina kjolar och övade på piruetter:)


 

Det var dock en sak som gjorde att det kunde blivit ett lite mindre roligt besök på Malmö Opera. Det var sammanlagt tre pauser, man kunde förbeställa snacks och dryck så att det stod färdigt när man kom ut eller beställa direkt i pausen. I andra pausen tänkte vi att det kunde vara gott med vars ett glas vin och lite nötter.

Ställde mig i kö och fick vänta ganska länge. Fick till sist beställt och vi ställde och och började sippa på våra vinglas. Då ringde det in att föreställningen skulle fortsätta! Jaha tänkte vi, drycken fick man ju inte ta in så vi satte de fulla vinglasen på ett av de många "mingel-borden" utanför dörren till vår parkett. Nötterna tog vi med oss in. När vi sen kom ut var samtliga bord tomma! De hade alltså tagit våra odruckna (vi hade ju bara tagit någon "sipp" var) vinglas. Kollade runt men de fanns inte att hitta. Vi gick bort till baren och mamma berättade vad som hänt för en kvinna där.  -Var glasen fulla? frågade hon i baren. -Ja, vi hade precis beställt innan det ringde in. Vad gör hon då? Jo hon häller upp två nya glas till oss! Utan att argumentera och tjafsa!
Hon lyssnade på vad vi som kunder sa och agerade utifrån det, snacka om serviceminded! Så vi blev glada och belåtna och inte besvikna och sura på att de dyra dropparna försvunnit.
Var beredd att ta fram kvittot och visa att vi fick glasen tre minuter innan de ringde in (stod att pausen skulle vara 30 min men det var bara 20) men det behövdes inte :)

 

 

 


The Vow

OMG vad jag vill se denna filmen!!! Den hade premiär i USA nu vid Valentine's Day men i Sverige har den premiär nu till helgen....
Älska mig igen har den fått som svenskt namn.
Ska se om jag har några biobiljetter kvar hemma annars får jag vänta på de jag kammat in de senaste veckorna i våra säljtävlingar på jobb:)

Vill se den nuuuuu!


The princess is here

Ingen av väl missat att Sverige har fått en ny prinsessa idag!
Hörde det på radion när jag gick upp och klockan 7 lyssnade jag på radion när prins Daniel höll preskonferans och myntade det numera bevingade uttrycket "Mina känslor är all over the place" :D
Och precis som vid deras bröllop fick jag tårar i ögonen :)(:

Jag är royalist (tar man annars ledigt från jobb när kungafamiljen kommer på besök till Helsingborg hahaha) men det finns väl knappats någon som inte glädjs med de nyblivna föräldrarna.
Varmare och kärare människor får man väl leta efter=)


Boyband 4-ever

Denna veckan blir det en gammal goding i dubbel bemärkelse


Uppknäppta böljande skjortor, nakna överkropparna, regnet, dansen, blickarna *sigh* dessa boyband alltså.
Sen att man kan vartenda ord i texten säger allt=) Max Martin is the king of making pomusic!

Bara introt väcker minnen till liv. Hur gammal var jag? 10-11? Oh those good old times haha! Spelade säkert den på mitt 10 års party :D

Jag köpte en BSB Greates Hits i julas när jag beställde från Cdon. Man fick den med för en billig peng och då kan man ju inte motstå....
Har lyssnat en del på den, bra städmusik hehe, och tycker fortfarande, efter alla dessa år att låtarna är bra. Lättsmälta om inget annat.


Längtan till våren!

Jag längtar till våren och sommaren så att det gör ont i magen!

Och nu har jag bokat en resa. Jag ska möta våren i *****!!!
Om ca två månader bär det av. Gott om tid att planera allt som ska ses och göras in i minsta detalj :))


Jag vill ha tunna kavajer, ballerinaskor, slippa vantar och halsduk. Slippa is och snö under fötterna. Slippa den isande vinden i ansiktet. Ge mig våååår!


Tiresome

Jobbat i två timmar. Sju timmar kvar. Och jag är sååå trött....
Jobbade 12-timmarspass igår. Hjälpte till på hunting-kvällen nere på banken. Var hemma strax innan 21 och även om det bästa hade varit att gå och lägga sig direkt så satt jag och kollade tv och chattade:P
Klockan ringde 05.45 men det var inte förrän nästan en halvtimme senare som jag lyckades öppna ögonen och ta mig upp ur sängen. Otroligt nog hann jag äta frukost och duscha och allt annat som skulle göras och kom i god tid till bussen!

Nu vill jag ingenting annat än att sova. Hade önskat att jag kunde åka direkt hem efter jobb och bara lägga mig i soffan som Kronholm. Men ska möte upp några gamla kursare för en bit mat. Ska bli jätte kul att se dem igen så det kommer ge den energi jag är i behov av!

Nu är min rast slut och eftersom jag har köksveckan ska jag ta en sväng och se om några diskmaskiner behövs tömmas eller sättas igång. Annars blir det sura miner när lunchruschen sätter igång:P


Paradise-Kryssningen

Jag överlevde kryssningen! Nätt och jämnt haha=)
Allt gick bra med resan, flygbussar och flyg och tunnelbana m.m :)
När vi kommit fram till huvudstaden började vi med lunch på Scandic Sjöfartshotellet där vi mötte upp en från Birka Cruises som skulle guida oss.
Sen gick vi till kontoret och fick se hur det såg ut där och hur arbetade. Blev lite möten och informations flow innan det var dags att gå ner till incheckningen där vi fick stå bredvid och titta på hur det gick till.
 Väl ombord på båten blev det snacks och bubbel. Sen gick vi till våra hytter och bytte om och fräschade upp oss.
 Hytterna lottades ut mellan oss och en fick DeLuxe hytten så vi möttes upp där innan middagen för lite mer bubbel:)

Tre rätters kryssningsmenyn avnjöts vid kaptensbordet (fint ska det vá!) och efter ett par timmar där gick vi till Yacht Club Bar där vi bjöds på drinkar och sen blev det Club Copacabana där vi hade roligt åt de som uppträdde på karaoke scenen =))

Kvällen avslutades på Beach Cluben uppe på däck 10. Blev dansgolvet någon timme och ytterliggare några drinkar :P

So far-so good.

Vaknade vid 4-tiden på morgonen av att det gungade. Fick inledningsvis lite panik för va fan ska man göra? Funderade på om jag skulle ta på mig och gå upp och ut på däck. Men jag avvakta och satsade på sängliggande, tänkte att huvudet på kudden var nog det bästa för alternativet. Lyckades somna om och när vi väl var inne i Ålands skärgård slutade det gunga. Åt frukost i lugn och ro och kände mig helt bra.
 Dock började det igen när fartyget började ta sig tillbaka till Stockholm. Någon timme när vi var mitt ute på Östersjön började det igen. Jag hade fått en gratis massage som lottades ut och när jag väl låg där och blev masserad så märkte jag inte så mycket att det gungade. Me när jag sen var i omklädningsrummet och hade bytt om fick jag rusa in på toaletten och sen (efter en vinglig färd in på tax-free) blev det vila i hytten ett tag=)

Sen blev det lite mer visning av båten och sen lunchbuffé. Sen var resan slut och efter en liten stund i Stockholm begav vi oss till Arlanda. Var hemma strax efter 22. Och man var sååå trött!

Verkligen en jätte rolig resa. Skönt med ett avbrott från vardagen. Kul att se båten och allt nu när man sitter och bokar resor och har sig om dagarna. Ingen kryssning jag kommer åka på igen i första taget men nu blev man bjuden på exakt allting så då klagar man inte,
Men det bästa var ändå resesällskapet. Vi hade hur roligt som helst och jag är glad att jag reste med just dessa 6 härliga tjejer:D


    


Jag och Gabriella bad en man ta foto på oss. Det var lättare sagt än gjort! Han fattade inte vad han skulle göra för och efter en stund gav vi gav upp. När vi gick in och tittade igenom bilderna höll vi på att dö av skratt!!!

   

Lite av hur det såg ut på båten=)
 

När jag gick och la mig efter partykvällen slog jag på tvn för att se vart Birka Paradise befann sig.
Fick titta till ett par gånger för att försäkra mig om att jag inte såg i syne. Verkade som att vi hamnat lite ur kurs haha. Men jag antog att den inte riktigt stämde och gick och la mig istället=)



Soon to be cruising

Idag är det verkligen lill-lördag. I smell it in the air=)
Kanske beror på att detta är sista arbetsdagen för mig denna veckan *jej*. I morgon tar jag flyget till Stockholm!
Är ju där minst en gång om året (och jag älskar vår huvudstad) men har aldrig varit där vid denna tiden på året innan. Föredrar dock sommaren:)

Efter att vi tagit oss från Arlanda blir det lite lunch och sen blir det rundvandring uppe på Birkas kontor vid Stadsgårdskajen och eventuellt skulle vi få hjälpa till med incheckningen.

Sen pre-boardar vi och ger oss ut på en 22-timmars kryssning till Mariehamn på Åland.
Förhoppningsvis blir det en jätte rolig resa, allt är ju gratis så why wouldn't it=) Kul gäng från jobbet jag åker med också. Och kolla in bilden från Paradise Beachen med artificiella solar och allt!

Om vi nu kommer iväg... Man vet aldrig med vädret just nu, snö kan ställa till med mycket.
Dock gör det inte så mycket om vi bli fast i Stockholm och inte kommer hem utan måste bo på hotel. I wouldn't mind at all:P



Alla ♥-ans dag!

Till alla Er som är lite kära eller förälskade i mig!

Jag är inte hemma på Alla ♥-dag, men det går bra att hänga alla blomsterbuketter, chokladaskar, söta kort och presenter runt dörrhandtaget. Finare presenter såsom resor, guld och diamanter kan med fördel skickas rekommenderat.
Puss och Kram och tack på förhand ♥♥♥





R.I.P Whitney

Det går ju inte att skriva om helgen utan att nämna Whitney Houstons tragiska bortgång.
Jag, liksom resten av världen, blev chockad när jag hörde om det i går morse på nyhetsmorgon. Hon harju liksom alltid funnits där och har gjort många bra låtar. Senast i fredags dansade vi alla på galan till "I wanna dance with somebody". Så på sätt och vis fick jag ett avslut. Kommer ju inte att bli det samma att dansa till hennes musik när hon inte lever längre.

Så veckans gamla godingar blir två Whitney låtar som jag lyssnat en del på den senaste tiden just därför att de är från slutet av 90-talet (möjligtvis början av 00-talet). Inte de mest kända men och andra sidan börjar man tröttna lite på de två låtar av henne som de spelar konstant.
Texten till "My love..." är förresten bra=)


Slottsliv

Galan i fredags var riktigt rolig och verkligen lyckad! 
 Det blev en lååång kväll men den var på många sätt och vis minnesvärd.

I lördags gick jag och mamma en mastodont promenad. Jag var hyffsat trött men bara lite bakis (wow!) men ca två timmars promenad i ett väldigt kyligt väder gjorde susen :)

Började vid Hittarp och gick längs stranden. Öresund hade fryst till rejält! Trotts många och varma plagg blev det till slut lite väl kallt så vi begav oss upp på stigarna ovanför stranden. Kom fram till Kulla Gunnarstorp, slottet som tronar upp sig över byggden mellan Hittarp och Viken och som jag sååå gärna hade velat kalla mitt hem. Har en förkärlek till slott med tinnar och torn=) Och varför då inte ett litet slott från 1500-talet med en underbart vacker slottspark. Vi tog oss upp dit och gick runt slottet. Man kunde gå förvånandsvärt nära och hästarna som gick där kom fram och ville bli klappade.
Fick lite julstämning *haha* eftersom det var snöigt och isigt men också för sjölva slottsmiljön med hästarna m.m. Fick påminna mig om att det inte riktigt var läge att få julstämning :P
Det blir verkligen en utflyktsmål till sommaren. Slottsparken och skogen runt om måste vara ännu mer sagolik då!

  

 

 



Time 4 gala

Insåg precis att det bara är tre timmar kvar tills jag slutar! Helt sjukt bra ju!
Ska i och för sig sluta en timme tidigare så jag hinner hem i lugn och ro och kan duscha och göra ve mig inför kvällens gala. Vet dock hur jag brukar tänka "äsch det är så lång tid kvar tills jag ska vara färdig så jag kan vänta lite" och sen står jag där 5 min innan jag bli hämtad och springer runt som en jag-vet-inte-vad.

 Gala, gala... I går var det HD-galan och ikväll på samma ställe är det Resurskoncernens egna "företagsfest" där alla från de fem bolagen är inbjudna. Kan inte fatta att det redan gått ett år sedan man var där sist. Det var första gången de ställde till med gala och tydligen blev det en succé eftersom det ser ut att bli en tradition. Kanske de lyckats få dit Eric Saade igår igen :P

 Har precis ätit lunch och det blev en kebabtallrik nere från grillen, sååå gott. Flera månader sedan jag åt en så jag hade planerat att äta en idag för att lyxa till denna fredagen lite samt att jag är mätt resten av dagen typ. Blir ju inte mat sedan förrän vid 20-tiden typ.

ÄLSKAR denna låten! Den påminner mig om tiden i Barcelona och speciellt när man var på någon av de mindre barerna som inte låg direkt på turiststråken och där alla gästerna sjöng/vrålade med i alla låtar.
En passande fredagslåt och jag ska spela den både en och två gånger ikväll när jag gör mig redo.



Fast denna versionen där snyggingen Christiano gör movesen går också hem;)


What to wear?

Gala imorgon kväll. Borde vid det här laget ha bestämt mig för vad jag ska ha på mig...
Vet dock inte om jag ska köra på MTV-gala eller mode-gala.
Meat-dress eller thread-dress. Though choice you know...

 




I wanna see the queen

Är lite sugen på att gå och se Madonna när hon nu kommer till Sverige... Hon är ju trots allt the queen of pop.
Men förmodligen tar hon ju inte med dessa fantastiska gästartister...

Tycker det är synd att Super Bowl visas på natten, svensk tid. Hade mycket väl kunnat tänka mig att titta på det.
Om inte annat för reklamen som ju brukar få minst lika mycket uppmärksamhet =)


2times

Tillbaka efter en underbar helg =) Blev laddad med en massa positiv energi som så väl behövs denna tid på året.

Men när det börjar kännas grått kan man alltid sätta på en färgglad låt haha, denna blir man ju faktiskt glad av! Håll med! Lite fast i 90-tals musik fortfarande...
 =))

Ibland flyter allt på smidigt och lätt men sen hopar det sig och det blir jobbigt och besvärligt och ja, då blir man på dåligt humör och saker och ting känns mindre roliga.
Lite issues to deal with... *suck*

Bara som en sån sak som hände igår, hade beställt tid till manikyr. Ett nytt ställe som jag inte varit på innan. Ringde för två veckor sedan och bokade för att vara ute igår tid.
När jag kom dit igår kväll var det stängt! Släckt och igenbommat. Ringde och om jag förstod hennes knaggliga svenska rätt så hade det blivit fel och hon hade inte skrivit upp min tid i sin almanacka...
Motstod dock frestelsen att slänga in en sten genom fönstret. Gav det en ny chans så får se hur det blir med det...

Idag är det grått och trist så då lockar inte en lunchpromenad. Är sugen på en kaffelatte. Brukar inte dricka kaffe men en lyxigt gjord latte brukar inte sitta fel. Drack en rätt god i måndags på Il Brutalé och så var den vackert gjord estetiskt också.


Mmmbop

Bara en till=)

You have so many relationships in this life
Only one or two will last
You are go through all the pain & strife
 Then you turn your back & they are gone so fast
And they are gone so fast
So hold on to the ones who really care
In the end they'll be the only ones there
When you get old & start losing your hair
 Can you tell me who´ll still care

 


Nostalgi

I helgen blir det fest hos en kompis som lånat sin kusins stora hus. Någonstanns i i Mölle-trakten ska vi vara och det ska bli skojj! Vi är några som även ska sova över där så det blir nog en rolig weekend=)
"Temat" för festen är Back to the 90's (eller the goldenyears som vi också kallar denna tidsepok) men jag hoppas att det inte innebär att vi förväntas ha pentabyxor, buffaloskog och magkorta tröjor:P.
Tror vi satsar mest på musiken, för där finns många guldkorn men minst lika många *wtf's*.

Har därför suttit och youtubat gamla musikvideos och oh my god som det väcker minnen till liv!

Känns som igår när mans stod där med hopprepen och mimade framför spegeln. Eller när man var hemma hos en komis och satt i dennes rum och bläddrade i Frida och Okej tidningar, lånade varandras cd-skivor och spelade av dem på kassettband. Och sist men inte minst discona hos Kjell i Källaren (nej det var inget perverst, det var Dalhemsskolans discon=)
Där stod man i en hörna med tjejkompisarna och fnissade och killarna stod i andra änden av rummet (inte riktigt samma sak på discona man är på nu haha). Om en kompis var kär i en kille gick några av oss fram med händerna fulla med popcorn som vi släppte över den stackars killen och sa "xx hälsar".
Man tittade på Blossom och Clarissa, Vänner & Fiender och Skilda Världar.

Är så glad att jag växte upp och fick vara barn på 90-talet. Skulle för allt i världen inte vara det nu. För första gången i mitt liv yttrar jag därför frasen "det var bättre förr".
En del av mig ler åt minnena men samtigt är det faktiskt lite ledsamt och vemodigt. Tider som har flytt och aldrig kommer åter... Barndomens glada dagar, alltid i mitt ♥.






Yes!

Glädjande nyhet som kom ut idag är att Zara ska öppna på Väla Centrum! Dock inte förrän till försommaren men den som väntar på något gott....
Varje gång de tillkännagett nya butiker har jag kommenterat och tjatat om att Mango, Zara och TopShop ska dit, two downone to go:P

Den 23 februari inviger de den fjärde och sista stora etappen av ombyggnaden. Jez, man kommer behöva en segway för att palla ta sig runt. Men så länge de behåller det på ett våningsplan ska jag inte klaga. Tycker inte om shoppingmalls med rulltrappor och hissar och att man ska behöva ta sig hit och dit.

15 både nya och nygamla butiker öppnar. Är nyfiken på Scent of Beauty och Partyland

Och nu läste jag att även min älskade danska kedja Tiger ska öppna! Ett måste varje gång jag är i Helsingör eller Köpenhamn, blir alltid några mer eller mindre onödiga köp men de har ju en massa kul prylar.
Haha helt överlycklig!

Ibland måste man glädjas över de ytliga tingen i livet.
Nu ska jag stressa till bussen och sedan blir det en sväng istan. Lite shopping står på schemat + en fika med en efterlängad vän.


Glossybox!

I går kom den äntligen; den efterlängtade glossyboxen! Har ju funnits i bland annat England ett tag men sedan i december kan alltså även vi i Sverige prenumerera.
Nu har jag alltså fått min första och jag ska lätt fortsätta att prenumerera! Hur kul som helst :))
En gång i månaden får man hem en tjusig rosa ask, med silkespapper och sidenband där det ligger fem utvalda skönhetsprodukter.
 Oftast i mindre provförpackningar men ibland får man i normal storlek också.

Förutom proverna innehåller boxen även information om produkternas, samt tips om hur man applicerar och stylar med dem.
 Man kan även recensera produkter och samla glossydots för att få nästa box gratis.
Verkligen en kul affärsidé. Sen att den typ inte kostar någonting gör bara saken bättre :P


                                                           Januariboxen innehöll:

                                                          ¤ Schampo och balsam från Matrix Biolage
                                                          ¤ Ansiktstvätt från Murad
                                                          ¤ Nagellack och remover från Deborah Lippmann
                                                          ¤ Ögonskuggspenna från Eyeko
                                                          ¤ Duschcreme från Ritual  


 I morse invigde jag schampot och balsamet samt duschgelen som var typ som en rakgel som när man trycker ut den är som en gel men sen börjar löddra och blir en mousse. Var tydligen något med aromaterapi i den och det är aldrig fel att starta dagen med det! Så än så länge får produkterna höga betyg!!


RSS 2.0