Mindfuck :@

Så jäkla läskig... Ser ni det?


Let's dance, let's shout!

Är sugen på att börja på yoga igen, eller något liknande. Är ju 2 år sedan som jag gick på Helsingborgs Wellness och saknar det lite. Var inne och tittade på hemsidan och fastnade för Nia dans. I beskrivningen stod det "inspiration från kampkonst, dans, yoga och tai chi". Lät ju jätte bra. Men så kollade jag på youtube och hittade detta klippet. 
 Och nu känner jag att, njae kanske inte... Verkar lite för flummigt eller vad säger ni? :P

 


The Tvättstuge Situation

Då ska jag berätta om vad som hände i helgen.
I lördags hade jag tvättid 8-12. Tycker om att ha den tiden, då har man det avklarat och resten av dagen ledig.
 Sen brukar jag oftast bara ha två maskiner att tvätta så det tar max 2 timmar och jag behöver inte gå ner prick 8, den kan hinna bli 9 eller till och med halv 10.

I lördags tog jag mig upp ur sängen typ tjugo över 8 och en liten stund senare tog jag den färdigpackade tvättkassen och gick ner i källaren där vi har tvättstugan. Satte igång maskinerna, hörde att det kom någon i trappan men brydde mig inte. Vände mig om för att gp och då stod det en asiatisk tjej, typ 30 år i dörren.

"Är du färdig snart?" frågade hon.
"Nej, jag har precis börjat!" sa jag tog tvättmedelsförpackningen och började gå.
"Men det är min tvättid" sa hon då.
Jag var trött och hyfsat nyvaken och svarade "Nej det är min", vände mig om och låste dörren in till själv tvättstugan.
"Nej det är min, jag har bokat idag mellan 8-12".
Jag pekade på min bricka som satt på tvättavlan där man bokar och sa "Nej idag är det den 28:e och min bricka sitter här bokad mellan 8-12".
Hon- "Men det är söndag den 29e idag!"
Jag- "Nej det är lördag"
Hon- "Nej det är söndag och du har tagit min tid".
Tittar på henne och väntar på att hon ska komma till insikt om vem som har rätt och vem som har fel av oss.

-inget händer-


Hon- "Det är min tvättid" säger hon och pekar på sin bricka (som har en annan färg och alltså bor hon inte i min trapp utan den bredvid som vi delar tvättstugan med) som sitter på tvättpasset mellan 8 och 12. Den 29e.
Jag- "Asså det är lördag idag. Den 28e januari *pekar pedagogiskt på siffrorna 28 på tvättavla*, "detta är min tvättid" *pekar lika pedagogiskt på min tvättbricka med mitt lägenhetsnummer*. Igår var det fredan. Imorgon är det söndag och har du din tvättid *pekar på hennes bricka*
Hon: "Nej för till och med busschauffören sa att det är söndag idag och om du går ner till Söderpunkten ser du att bara Åhlens har öppet för det är söndag."
Jag: "Asså är du yr eller?"
Hon: "Ja jag är kanske yr för jag har barn!"

Börjar nu känna lite obehag. Trodde först hon var lätt förvirrad och vilse i dagarna som vem som helst kan vara ibland. Men nu står jag här nere i ett källarvalv en möjlig psykopat.

Tar min tvättbricka och sätter i låset till dörren så att ingen annan kan öppna den.
"Nu får du ge dig, det är min tvättid" säger jag och börjar gå därifrån.
Hon: "Jag ska väl inte behöva komma upp och ringa på din dörr sen?!"

Jag går upp och in i lägenheten. Vet inte vad jag ska tro.
Sätter mig i soffan och kollar på TV.
En halvtimme senare ringer det på dörren. Djup suck.
Kollar i dörrhålet så att hon inte är beväpnad, you never know...
Öppnar dörren och då säger hon "din tvätt är färdig, du får gå och hämta den nu".
Jag- "Den är inte färdig efter bara en halvtimme och jag hämtar den när jag vill för jag har tvättid till klockan 12. Och jag har annat att göra nu.
Hon- "Men du har tagit min tvättid".
Jag tar upp HD-tidningen som ligger innanför min dörr. Pekar på dagens datum där det klart och tydligen stå lördag 28 januari. Vad säger hon då tror ni?
"Det är feltryckt på tidningen, det är söndag idag det vet jag".
Jag vet inte om jag ska börja skratta eller gråta. Det finns inget värre än när folk inte tror en och man talar sanningen. Och vad gör man med en psyko-bitch som inte vill fatta?
Hon vänder sig om och och börjar gå ner för trappan och säger "du får ta din tvätt nu".
"Det ska jag inte alls" säger jag och stänger dörren.

En stund senare ringer det på dörren men jag öppnar inte.
När det gått en timme sedan jag satte ingång tvättmaskinerna går jag ner på nytt.
Ser att lampan i källaren och tänd och där står hon med sina tvättkorgar och med armarna i kors.

"Kan du gå? Det är min tvättid och jag vill inte ha dig här då."
Hon: "Nej."
Mitt tålamod börjar ta slut och jag höjer rösten "Asså är du dum i huvudet eller? Jag visade dig tidningen och du kan slå på TVn eller fråga vem du vill så ser du att det är lördag idag".
Hon står bara och glor på mig med handen på höften och ser allmänt trög ut.
Bägaren rinner över och jag börjar skälla ut henne, vet inte vad jag sa men typ "Går du på droger eller? Slutar inte du att trakassera mig nu så kommer jag ringa polisen fattar du det? Du går härifrån nu för detta är min tvättid och det är inte mitt problem att du är så jävla trög och inte fattar något".
Låser upp dörren och börjar ta ut tvätten ur maskinerna för at lägga in i torktumlaren.
Hinner tänka tankar om att hon kanske går bananaz och tvingar sig in och lägger i sin tvätt och jag inte får ut henne och att hon tar mina kläder och ja, who knows. Kalkylerar att jag lätt borde kunna ta henne i en fight om det är vad som krävs då hon är betydligt kortare och jag tittar redan ner på henne *haha*
 
Hon kommer in i tvättstugan och jag ställer mig i försvarsposition, riktar karatehänderna mot henne och utstöter ett "haaaa jaaaaa".

Eller inte.
Fortsätter med mitt. Hon säger då "vi behöver inte bråka".
Jag, fortfarande arg "Nej men du fattar väl att jag blir arg på dig när du anklagar mig för att ha tagit din tvättid och jag inte har det och du inte fattar vilken dag det är.
Hon- "Torktumlaren fungerar inte, man måste gå ner efter en kvart och sätta igång den igen".
Jag- Nej det behöver man inte fnyser jag, man trycker fram tiden 15 min och fortsätter man att trycka blir det 30 min och sedan 45 min. Ser du?".
"Kan jag ta tvättmaskinerna nu när du bara ska ha torktumlaren".
"Nej, jag vil gärna låsa efter mig. Om du ursäktar.." *föser henne ut ur tvättstugan låser och går upp*.

I won! Hon låter mig vara. När jag sedan går ner och hämtar upp tvätten är hon fortfarande där. Hon har antagligen inte lämnat platsen haha.

Det var en pärs, sånt är för mycket för  mig på en lördags morgon/förmiddag. Kunde blivit nedhuggen eller gud vet vad men jag kom jag såg och jag segrade!

Resten av helgen bestod bland annat av lååång promenad i Bruces Skog, shopping på Väla, Mys och mycket mycket mer.
 Men det fick inte plats i detta inlägget :P
Och det var tyvärr intrycket av psyko-bitchen som inte riktigt ville försvinna....
 


Promenix

Precis kommit tillbaka till jobbet efter en 40-minuters promenad. Det var först de sista 50 meterna då jag saktade in farten lite som jag märkte hur kallt det egentligen är ute!
  Snöflingor dalade lite när jag började gå men jag gickt i så rask takt att jag blev varm:) Nu har jag typ en kvart kvar att tugga i mig en måltidsbae innan jag fortsätter med utbildningen då vi sla få börja med att sitta i systemet och göra testbokningar, kul!
  Synd att jag inte alltid har 1 timmes lunch, men jag ska inte spela någon roll, här ska ut och gås varje dag som solen skiner!

 Gick en runda med en kollega igår och insåg att området att potential när det kommer bra promenadvägar. Två kvarter bort från jobbet ligger utkanten av Björka med åkrar, ängar och skogar. 
 Gick en promenad där med mamma i höstas, tror det var helgen innan hon skulle opereras. Så det kändes skönt att gå där nu i efterhand med vetskapen att allt gick bra och ordnade sig,  utan oron och de jobbiga tankarna man hade då. 
 Tog en runda ner om det nybyggda området, ner vid skogen och längtar tills det blir lite varmare och lite grönare. Landskapet var dock vacker nu också i sin snöskrud, men det är inte optimalt vägunderlag med isfläckar här och var:P

Så nu är batterierna laddade med solljus, frisk luft och motion och resten av dagen bör gå som en dans!
 Har redan bestämt att jag ska köra minst 20 minuter på crosstrainern när jag kommer hem. Sen får man inte glömma att jag faktiskt går ner till stan och tar bussen varje morgon vilket i normal takt tar ca en kvart. Sen när det inte är lika mörkt om kvällarna ska jag börja med att gå hem också. Undviker det nu under den mörkaste delen av året, gjorde det innan men käns lite onödigt att utsätta sig för, speciellt nu när de (äntligen) ordnat så bussen hem går en gång i kvarten istället för en gång i halvtimmen=)

Gårdagskvällen blev förresten lyckad! Mamma fick en tulpanbukett och sen gick vi till Le Cardinal och åt gratinerad bergtunga med räkor, champinjoner, kräftstjärtar, duchesse och hummersås.
Väldigt gott men så var det ju det dyraste på menyn:P Men utnyttjade mitt presentkort så som så många gånger innan var det "banken som betalade" haha.


Födelsedagshelg

Firade min älskade mamma i helgen=) I lördags tog vi långpromenad i Pålsjö Skog och sen blev det lite handling på Maxi.
 Dock hade de slut på landgångsbröd så vi fortsatte till Ica butiken på Drottninghög. Men nepp, inte där heller.
Fick köra till närmsta stormaknad så det blev Coop vi Väla. Tur man har bil... Där fanns det i alla fall.
 På kvällen beställde vi hem pizza. Riktigt länge sen och det var verkligen gott. Mös med Mizzi i knät resten av kvällen ♥

 På söndagen uppvaktade jag mamma med presenter. Bara en månad sen det var julafton men hon hade önskat sig några saker som hon fick + en överraskning. Och det var i form av en upplevelse, nämligen biljetter till SvansjönMalmö Opera :) Hon blev både överraskad och glad, och det ska bli skojj att klä upp sig och gå och titta på balett:)

 Vet inte hur och varför idén föddes men jag gick in på Malmö Operas hemsida och tittade vad de hade på sin repetoar. Opera är inget för mig men balett kan jag uppskatta (inte för att jag har så stor erfarenhet av det dock) och när Kungliga Baletten skulle göra ett exklusivt gästspel tillsammans med HSO så får man visst passa på.
 Gick dock och fudnerade på det under någon dag och när jag skulle boka så var givetvis alla biljetterna slut.
 Mailade och ringde men de sa att alla tre föreställningar blivit uppbokade fort och att jag fick hålla koll på hemsidan om det blev någon plats ledig.
 I måndags var det ju min lyckodag med en massa andra saker så på eftermiddagen gjorde jag ett nytt försök och ja, två platser fanns då lediga! *tadaa* så snabbt fram med kortet och klicka hem dem=)

Sen började vi med smörgåstårtorna men då såg vi att det hade börjat snöa och det var stora härliga flingor. Så det fick bli en morgonpromenad och det var ljuvligt =) Längtat efter snön!
 Sen gjorde (jag) smörgåstårtorna. En med lax och räkor och en med skinka och frukt.
Jag hade övertalat mamma att hon skulle ha kalas, hon fyllde ju trots allt jämnt och är det något höstens tragik lärt mig är det att ta vara på varje tillfälle. 

Så bröderna med familjer kom och av min ena bror fick hon även biljetter (en till mig också=) till "En midsommarnattsdröm" här på Stadsteatern.

 Blev dock extremt trött sen och hade 1000 gånger hellre velat vara kvar hemma hos mamma och Mizzi. Men det var bara att ta mina väskor och ge mig ut i kylan. Handlade mina veckoinköp på Maxi och sen körde mamma mig hem. Hade städat innan jag gav mig iväg i lördags så det var riktigt skönt att komma hem och inte göra ett jotta.
 Slökollade på TV innan jag somnade i soffan *zzz*

Nu har jag ätit en bit smörgåstårta som jag tog med som doggybag så nu ska jag försöka uthärda eftermiddagen.
 Hade en intensiv och ansträngande dröm som var så verklig att det snarare kändes som att resten av helgen var drömmen. Handlade om att Eniro skulle öppna upp på nytt i hbg och det företaget jag jobbar på nu hade startat ett samarbete så jag var i de gamla lokalerna på Prästgatan (som de dock gjort om en aning och fikarummet var som ett rum på typ Tropikariet med vattenfall och massa växter och fuktigt och varmr haha) och jag skulle sitta på mina uppdrag jag har idag + på 118118 och eftersom jag redan jobbat på eniro tyckte dem inte jag behövde någon utbildning utan att det var bara att köra på. Så i natt har jag hållt på och rabbla kortkommandon och erbjudit koppling och sms... no wonder my head's lite chewing gum today...

I dag blir det direkt hem. I morgon är det min mammas födelsedag så då ska vi ut och äta på Le Cardinal!
 Jag bjuder så klart=) Haha eller ja, jag utnyttjar mitt presentkort på 500:- jag vann här på jobbet för typ ett år sedan och som snart går ut=) Har ett på Wallmans också som jag inte heller utnyttjat ännu, men det varade ett tag till.

BTW: någon som förutom svenska även talar norska, danska eller finska (flytande i tal och skrift) och vill ha ett kundtjänstjobb? I'll fix *:D

 

 

 


It's weekend time!

What's that smell? Do you smell it?



Yes it smells like friday and you know what that means don't you?
Yeah! It's time to do the happy dance!


      
                                                                







Även om denna veckan har varit bland de bästa på länge så är det ändå skönt med helg!
Ikväll är det fredagsmys som gäller same procedure as every friday, typ. Köpa med sig något gott hem, kanske en ny bukett tulpaner. Sedan Vampire Diaries, På Spåret, Big Love. Det är vad jag anser är en helt lagom perfekt fredagsmyskväll=)
 Sällan jag orkar hitta på något annat på just en fredag. Man är trött efter veckan och vill bara ta det lungt och känna välbehag över att man är ledig de kommande två dagarna och inte "måste" gå och lägga sin "i tid" och man kan äta vad man vill när man vill, unna sig helt enkelt. Man blir kanske lite rebellisk på fredagen då man bryter sig loss från vardagens bojor och rutiner. Eller något åt det hållet ;p

Avslutar med en cute-as-can-be-video. Får mig att tänka på Kitt som älskade när man satt på golvet och var i "hans nivå" då blev han tokig och skulle kela som en galning=)

Undrar dock om det inte husse som har roligast :P



Nemas problemas

Kändes redan imorse när klockan ringde 06.15 att det skulle bli en lååång dag. Så därför snoozade jag en kvart till:)
 Sedan bar det av till vårdcentralen och besök hos astma/allergisköterska. Skulle egentligen dit nästa vecka men lyckades få tid i dag då jag ändå skulle till vårdcentralen lite senare, i ett annat ärende.
 Väl där fick jag pusta och frusta och blåsa i diverse apparater. Hon ansåg att min lungkapacitet var lite lägre än normalt och skulle be en doktor titta på det. Kan varar för att jag varit krasslig i flera veckor, men jag sökte ju mig dit (eller blev remitetrad av läkare) för att jag tycker jag ofta har hosta och ibland svårt att andas.
 
 Sen blev akupunktur, sortof.., i form av pricktest.
 

Kisse, vovve, pålle och de osynliga djuren som kryper över ens ansikte när man sover aka kvalster var några av de ämnen som testades. Men nada! Ingen allergi heller.
 "Bra, då behöver du inte lämna bort din katt"- sa hon. Som att jag skulle gjort det. Never, det skulle vara om det var livshotande (och då hade ju min mamma fått ta henne året om). Läser ofta i tidningar om djur som säljes eller bortskänkes pga. allergi. Hur kan man ha ett djur i flera år och sen helt plötsligt blir man allergiskt och då ska det bort. Hade inte funnit i min värld men alla är vi väl olika...

När det var gjort gick jag och frågade om jag kunde få komma in på provtagningen tidigare men det gick inte. Så jag gick hem och han vara hemma lite mer än en timme innan jag gick tillbaka. Jag anmälde mig till en studie när jag var vid ett tidigare läkarbesök så nu skulle de ta lite prover. Lite kallar jag inte 14 rör (inte helfulla men ändå!) av mina dyrbara bloddroppar. Men jag överlevde det också.

Hade en kvart på mig innan bussen till jobb gick så jag hann köpa både grattiskort och en sallad till lunch.

När jag kom till jobb hade de bytat ut min dator och lite problem uppstod för program gick inte att att öppna och alla mina sparade favoriter var borta och jag kom inte in på mail och schema.
Och sen när jag väl kommit igång kom chefen och informerade mig om ett nytt uppdrag som jag ska få som inkluderar en kryssning. Jo man tackar=) Har fått förfrågan innan men trodde det skulle dröja, men nej, resan är visst redan bokad och i mitten av februari blir det en tripp till Åland=D

Känner mig aningen trött, vet inte om det beror på blodbrist eller de allergenaämnen som valsar runt i kroppen men snart får jag ta och dricka min energidryck jag hann köpa med mig=)
Är ju andra delen av nya serien Revenge ikväll och den ska jag absolut fortsätta titta på!

Nu ska jag på utbildning angående ett annat nytt uppdrag. Så fokus = ON.




Glader!

Och vipps bara sådär så försvann den 50 kilo tunga tyngd som jag burit i ett par veckor. Så lättad och glad jag är nu. Obeskrivligt!
 Det må vara molnigt och grått utomhus men här hos mig skiner solen!

Har ätit en god lunch, ringde samtalet jag bävade för i fredags och nu kan jag andas igen och är redo att leva livet till fullo.
Eller ja, ska först göra ett jobbigt försäkringsprov på jobbet. Två egentligen men vi tar ett tag i taget....
Om bara hostan och hesheten som kommer titt som tätt vill ge med sig så är jag om möjlig ännu gladare.

Då blir det definitivt ett sväng i stan för lite shopping efter jobb *jäääj*. Måste leta födelsedagspresenter också men idag är det all about me, cuz I'm sooo worth it.

Ogillar när folk på facebook skriver typ "ledsen =(" men inget mer, så ser man folk som kommenterar och frågar hur det är fatt, men personen svarar aldrig utan låter läsarna sväva i ovisshet. Varför skriva något alla ser om man inte vill säga mer om det? Varför säga A om man inte vill säga B. Men ibland kan "guuud va jag är lycklig och kär" vara lite provoserande om man själv inte är på det humöret.
 Men också "det som inte dödar gör dig starkare "eller andra klychor.

Nej nu spårade jag nog ut lite här. Ville bara skriva några rader om ett besked som betyder otroligt mycket för mig men som jag inte vill dela med världen. Här, på denna bloggen, min blogg ni vet, väljer man själv om man vill läsa, (men får det inte upptryckt i ansiktet som på fejjan haha!)


It may be winter outside, but in my heart it's spring!

 

My week with Marilyn

Igår kväll efter jobb blev det bio. Hade fått gratisbiljetter till förhandsvisningen av den nya filmen om Marilyn Monroe; My Week With Marilyn, som egentligen har premiär idag fredag.
Och den var super bra=) Marilyn är ju en av de största stjärnorna någonsin, en ikon och även något av en "idol" för mig. Hon syns flitigt i min inredning hemma på diverse tavlor och bilder, jag har vid det här laget sett de flesta av hennes filmer och just nu läser jag Joyce Carol Oates "Blonde" som bygger på hennes liv.

 Michelle Williams gjorde rollen jätte bra och var väl så lik man kan blir orginalet. Handlingen i filmen bjöd på lagom med drama, skratt, vackert bildspel men även en liten klump i magen när man förstod hur olycklig Marilyn var mestadels och så trasig människan var i själen. Har inte kommit så långt i tegelstenen "Blonde" och det är fortfarande hennes barndom som tas upp, men det är långt ifrån en feel-good bok.
 Blir lite illa berörd och tycker mig se vissa likheter till Britney Spears när det gäller den enorma berömmelsen och hur svårt det måste vara att leva ett normalt liv, till tablettmissbruk, dåliga förhållanden, psykisk ohälsa med mera... Vi vet ju hur det slutade för Marilyn för exakt 50 år sedan och man var lite orolig för Britney ett tag men nu verkar hon må bra.

Kul var att se Emma Watson i en annan roll än "Hermione" =).
Ett + för att filmen var lagom lång (1.40) jobbigt annars med långa filmer som har så mycket dötid som hade kunnat klippts bort.

Idag är det fredag *halleluja*. Blir en hemmakväll i soffan vilket jag verkligen ser framemot:)
Inte bara min älsklingsserie "Vampire Diaries" utan ikväll börjar även nya säsongen av "Big Love" -kan knappats bli bättre.

Imorgon blir det förhoppningsvis en långpromenad i något naturskönt område här runt om kring. Längtar efter att gå ut och gå i naturen och andas frisk luft, börjar ju så sakta med säkert bli bättre...
 -Om nu inga stormar sätter stopp för det haha. För fy farao vad det blåser! Både igår och idagmorse hade jag motvind typ hela vägen till stan och är helt slut när jag kommer fram *puh*.

Skulle ringa till doktorn idag för att höra om de senaste provresultaten. Men med tanke på dagens datum avvaktar jag. Skulle det inte vara något bra vill jag inte få beskedet idag...

So there you have it, shit happens..

Eric och Molly har gjort slut.
Beyoncé har fått en baby.
Katy Perry och Russel skiljer sig.

Och jag är fortfarande sjuk. There you have the update :D

Fast var B verkligen gravid? Eller använde hon en surrogatmamma som typ halva världen tror? Att hon gått med en fejk gravid-mage?
Såg det här klippet för ett tag sedan och blev själv osäker:



Jay-Z har redan gjort en låt till sin lilla dotter Ivy Blue (murgröna, blå, what?). En söt sådan, de fick visst ett missfall innan, men i Paris gjordes ett nytt försök och nu gick det vägen=)

Hard not to spoil you rotten, looking like little me
The most beautifulest thing in this world
Is daddy's little girl
You don't yet know what swag is but you was made in Paris
And mama woke up the next day and shot her album package
Last time the miscarriage was so tragic
We was afraid you'd disappear, but nah, baby, you magic
So there you have it, shit happens
Just make sure the plane you on is bigger than your carry-on baggage
Everybody go through stuff
Life is a gift, love, open it up
You're a child of destiny
You're the child of my destiny
You're my child with the child from Destiny's Child
(Haha där fick han till det!)


Cruice Collection

Var ju inte direkt imponerad av H&M/Versace samarbetet som lanserades för någon månad sen. Trots att Helsingborg var en av 4 utvalda städer i Sverige så var jag för första gången intë på ett kollektionssläpp. Nepp, det blev inget köande och inga vässade armbågar.
 Men nu är det dags för del 2 av samarbetet. En "cruice collection".  Visst kommer längtan efter sommar och sol när man tittar på plaggen med bär- och fjärilstryck. Men nja, inte riktigt min stil. Fast det har ju bara släppts ett fåtal bilder. Ska komma bikinis, skor, väskor och smycken också.

Denna är dock helt okej. Men blir inte klok på hur den egentligen ser ut. De har ju snörpt ihop den till vänster, och utan skärpet är den nog ingen hit..



Denna är lite diskretare utan mönster och ser skön ut att ha på.



Och vart är handen på väg här då? Konstig pose..



Tror än så länge inte att det blir något köp för mig. De säljs ju inte i butiker utan endast on-line.. Jag är ju inte förtjust i att köpa online. Vill kunna prova, känna på materialer, inte behöva krångla med att skicka tillbaka.

I Mars kommer samarbetat med Marni! Har en cardigan och en blus från det märket som jag gillar. Men är det för mycket tryck och konstiga mönster som jag sett att de brukar ha så får jag hoppa det också.
När kommer Michael Kors, Marc Jacobs, Zac, Posen, Alexander Wang? Eller why not Victoria Beckham eller jag vet! Christian Siriano?

Give me something to be excited for!

Atjoooo

Här sitter jag och nyser och fryser och hostar och snörvlar. Inte hela tiden men ibland kommer nysattacker och sen är eländet igång en stund innan det stoppas upp igen.
 Var hos doktor i fredags. Vaknade upp efter en lång djup sömn men var inte något som helst bättre. Chansade att ringa fast det var helgdag och jovisst hade de en jourcentral. Inte i samma uppgång som den vanliga vårdcentralen men i samma hus. Så jag fick tid, traskade dit. Doktorn lyssnade på lungorna och konstaterade att det var en virusinfektion och att det vara bara att vänta ut den. Ironiskt frågade jag hur han kunde konstatera det bara genom att lyssna på lungorna. Jag menar, det krävs väl blodprov och att ta sänkan för att kunna se det. Eller var det måhända en super doktor jag hade fått nöjet att träffa. En som bara genom en blick kan ställa rätt diagnos?!
 Men tydligen så lät mina lungor bra och jag skulle bli frisk snart. Han skrev ut den räliga hostmedicinen med morfin i. Men den tänker jag inte hämta ut. Sist jag hade den så hjälpte den förvisso att jag inte hostade under natten. Men istället vaknade jag av att jag inte kunde andas då allt slem lungorna hade behövt hosta upp hade täppt igen.
Så det var bara att knalla hem igen.

Kände mig bra till och från. Började plocka undan julen. I lördags gjorde jag paus för att åka till Väla med Eli. Fikade på Schiller. Kom på att jag ju har lite rabatt där via jobbet. Blev lyxiga bakverk med chokladkräm och hallonmousse och lite bladguld på toppen. Gissa om det var gott!



Sen tog vi oss till Elis föräldrahem och åt kvällsmat.
Igår tog jag ett krafttag och plockade ner alla ljusstakar och gardiner. Strök och hängde upp nya. Stor skillnad det gör.  Möblerade om lite i sovrummet.
Sen tog jag tag i granen. Den barrade knappt när jag pyntade av den. Så jag tänkte att "äsch, jag klipper inte ner den i en svart sopsäck som jag brukar, jag tar ner den till soprummet som den är."
 När jag skulle ta den igenom dörröppningen till hallen insåg jag att det inte var så smart för den barrade visst det. En hel del. Men jag körde på. Ner med den för trapporna. Hade dock ett dåligt grepp om den så den slog i varje trappsteg med en barrkaskad som följd.
Men ut kom den! Och sen fick jag lägga ner extratid på att sopa rent i trappan (för en millisekund tänkte jag skita i det men så vet jag hur halt det kan vara med barr och det gick inte att undgå från vilken dörr barrandet hade börjat haha). Tur att jag inte bodde högst upp! Tänkte kasta ut den genom trappfönstret men det var för smalt.

Nej nu ska jag fortsätta jobba. Så länge jag kan sitta med administration går det bra. Då får halsen vila och så fort jag går på telefonen igen kommer hesheten.
På onsdag var det 4 veckor sen det startade. Konstigt att jag kände mig nästan frisk veckan mellan jul och nyår, men sen i tisdags är det typ tillbaka på ruta 1.

 Emellanåt känner jag för att gå hem och hade jag vetat att det hjälpte och att jag då skulle bli frisk hade jag stannat hemma från jobb. Men jag var ju hemma tre dagar veckan innan jul när jag hade feber. Sen jobbade jag två dagar och sen var det jul.
  Så länge jag inte har feber är det bara att härda ut=)

Trettondagsafton

En afton idag men inte jul- och inte nyårs-. Men om det var ny de tre vise männen kom (och varför var Maria o/co kvar i stallet  itvå veckor efter födseln? kom de inte försent till skattskrivningen då?) borde det vara nu man får presenter? Äsch, får väl köpa till mig själv helt enkelt:P

I går började jag bli sjuk igen=( Har inte blivit helt frisk från den sjuka som bröt ut den 14e men nu känns det som att man är tillbaka på ruta 1 igen.... Hatar att vara sjuk!

Och regnet det bara öser ner. Vill hellre ha snö. Varför har det inte snöat något? Vet att det kom lite snö i början av december men just den dagen var jag I Lund och när jag kom till hbg på kvällen hade snön hunnit försvinna.

Hade jag orkat och känt för det hade jag gått en runda i stan efter jobb och shoppat lite. När jag ändå inte slutar så sent så affärerna hinner stänga. Vet inte varför jag föredrar stan när jag har Väla så nära jobb. Men är jag i stan kan jag lätt och snabbt ta mig hem (gå), går jag på Väla måste jag först vänta på buss, åka ner i stan och sen. Känns som att det är mer ansträngande=)

Nej, blir en runda inom apoteket och inhandla ny termometer samt värktabletter. Sen kanske OJ och köpa något gott till middag. Och marienerade vitlöksklyftor! Härom veckan tog jag ju rå vitlök som jag delade i små bitar och svalde men det smakade ändå allt annat än gått (fattar inte hur smaken kunde stanna kvar i munnen när jag bara svalde dem...). Så nu får det bli marinerade som man kan kränga i sig lätt!

Nu är lunchen slut och så är mina tacofärsfyllda paprikor. Första gången jag gjort den rätten själv. Gott med enbart grönsallad med avokado till.

ja det var väl det för den här gången....


Hej då julen...

Då var det dags att ta bort julen. Lika sorgligt varje år. Vart tog julen vägen? Visst jag har haft uppe julpyntet i 1,5 månad och granen har varit grann och fin i hela 3 veckor men det känns ändå som att julen försvann så väldans fort... Kanske för att julstämningen bara kom vid korta små tillfällen men inte höll i sig hela julmånaden som jag velat. Ingen snö och knappt kallt så det gjorde inte saken bättre. Fast förra året klagade jag på att det var för kallt och snön var för isig...
Men det känns likadant varje år så det är bara att vänja sig.

     

Men bäst var den nyöppnade Disneyaffären jag upptäckte i Köpenhamn när jag var där för det årliga julbesöket.
Fick faktiskt köa någon minut för att komma in!
Där fanns mycket fint som jag gärna hade satt upp på min önskelista. Om jag varit typ 7 år ;P

  

Men nu ska jag med vemod lägga ner allt mitt julpynt i sina kartonger och ställa ner dem i den mörka källaren där de ska stå i typ 11 månader.  Känns inte som att det var så värts länge sen jag storstädade och pyntade och hade mig. Och nu ska allt bort=(
 Och granen som står så grön och grann i stugan ska klippas ner och delarna ska ner i en svart sopsäck och bäras ner till soprummet. Visst har den barrat lite men inte så farligt, bara de nedre grenarna lite. Tröttsamt med folk som får värsta dåndimpen så fort granen börjar fälla några barr och slänge ut den på en gång.

Visst jag kan vänta tills nästa vecka när det är tjugondagknut och då egentligen julen ska ut. Men nu när jag är lite långledig är det lika bra att göra det nu.
 Om jag inte mår alltför mycket sämte *hoppas inte*.

Nej det är sorligt att julen är slut eftersom det är min favorit högtid. Men nu får det sättas upp nya gardiner och köpas massor med tulpanbuketter och städas och göras fint. Då blir jag säkert glad igen=)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ A new beginning.... Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Då var den officiell, min nya blogg! Välkommen!

  Har bloggat länge, började på ett fjortis-community för sisådär 10 år sedan.
När jag sedan bodde i Barcelona för ett par år sedan kom det förfrågningar om att jag skulle ha en riktig blogg och då skaffade jag en. Fungerade bra, bloggade för mig själv om vad jag kände för, vänner som inte bodde i närheten uppskattade den och jag hade den själv som en slags dagbok där jag kunde gå tillbaka och se när och var jag gjort saker och ting. Roliga samtal från mitt dåvarande jobb på en viss nummerupplyssning blandat med mitt mer eller mindra spännande vardagsliv.
Hade hyffsat många läsare, både som jag visste och nya som hittat mig.
Men sen blev det annorlunda. Kommentarer överflödiga men jag uppskattade inte fegheten i att folk som inte ens hälsar på mig irl sitter och skriver anonyma kommentarer och har åsikter om vad jag skriver.
 Men det är glömt, vet ju vem det var och ja, kommentarer är mer än överflödiga..
Valde att sätta lösenord på bloggen. Endast vissa fick läsa. Har varit så i ett år.
Bloggat på som vanligt. Men så tröttnade jag på det gamla bloggnamnet och ville starta en ny. Och det fick bli  en öppen blogg.. För jag skriver vad jag vill om vad jag vill i min blogg. Get it? Om inte det gillas, så finns det ett kryss där uppe i högra hörnet av fönstret som man kan trycka på.

Och nu är den här, ny designad och fin min egna sweet escape=)
Lärare i både låg- och mellanstadiet tyckte att jag hade författarambitioner och var imponerade av mina noveller och annan text som vällde ut mig. Och jag tycker fortfarande om att skriva, någon bok är inte aktuell (om jag inte får en lika bra idé som JK Rowling som jag kan tjäna multum på...) så jag nöjer mig med att skriva blogg.

Om allt och inget och lite till=)


RSS 2.0