Nötknäpparen

Nyss kommit hem från en makalös kväll på operan!
Eller iafl på Helsingborgs Konserthus! Makalös är kanske att ta i men den har varit mycket bra och trevlig=))
Mamma fick två biljetter till att se The Crown of Russian Ballet of Moscow framföra baletten till Tjajkovskijs "Nötknäpparen".
Förra året när hon fyllde jämnt så hittade jag att "Svansjön" framfördes på  Malmö Opera och tyckte dte kunde vara roligt att någon gång gå och se på balett. Och den föreställningen var verkligen helt fantastisk=)
Så nu när det var något liknande här i stan så passade jag på att fixa biljetter.
Och föreställningen var verkligen fin!
Det var inte lika bra som Svansjön och det var inte heller lika storslaget som i Malmö, fast där var ju scenen bra mycket större också.
 
 
 

Macroner hela dagen lång

Det är inte direkt så att jag ligger på latsidan när jag börjar sent och är ledig hela förmiddagen.
Nej för då bakar jag macroner!
 
Fick ju ett macronset i julklapp och nu till mammas födelsedag passade jag på att inviga det. Bra med formar så de får en perfekt form, smart spritspåse och en slev med inbyggd termometer, bäddat för succé. Typ ;)
Tre olika sorter blev det. De rosa med chokladkräm jag gjort, gröna med pistagefyllning och gula med citronkäm.
Jag har redan kvalitetssäkrat och det blev two thumbs up!
 
 
 
 
 

I feel good ;)

Jag mår inte bra! Jag mår riktigt bra! Sååå härligt underbart att kunna säga det! Mår bättre än jag gjort på länge och det jobbiga och den börda jag hade över mig i över en vecka är nu löst och jag känner mig så befriad. Äntligt börjar saker och ting gå vägen and I'm so happy happy!!!
Är så glad och tacksam över livet, min familj och mina väner *kärlek*.
Låt nu det fortsätta så här. I'm going up, up, up, up, up, up, up
 
Och SOLEN SKINER IDAG! Kan det bli bättre??!!
 
Mina ljuvliga tulpaner på vardagsrumsbordet. De lila är från förra helgen men tycker de fortfarande är fina trots att de är på upphällningen. De tvåfärgade gula/rosa är de fina jag fick från jobb på tulpanensdag och de vita köpte jag i lördags och invigde min nya vas från Mio =)
 

En snöig, mörk morgon!

Förra tisdagen gick jag i god tid hemifrån (redan kl 07.00!) och hade en skön (och för en gångs skull) lugn promenad ner till stan. Det hade snöat under natten och det kom fortfarande lite flingor och kyrkogården lystes upp och var sådär spökligt mysig som bara en gammal kyrkogård kan vara =)
 
Även vägen ner bakom musikskolan var ett mysigt vinterlandskap i denna tidiga morgontimma!
Och lamporna hade visst en auro runt sig haha
 

Vääärk

Om man inte trodde man kunde ha träningsvärk av ett yoga pass så tror man FEL. Jeez vad hela midjepartiet ömmar. Var verkligen tufft igår och läraren såg väl det på oss och sa flera gånger "detta är en avancerad klass nu så nu måste ni verkligen fokusera och träna uthållighet"...
 
Denna veckan har varit lite si och så på jobb. Visst, har blivit kompenserad av en bukett tulpaner så vi alla fick i tisdags när det var "tulpanens dag" och så vi bjudna på semlor. Hoppas nu bara att ordnar upp sig med sjukintyget m.m till nästa vecka så jag kan stabilisera mig igen... Märker att jag tagit flera steg tillbaka när det varit så här oroligt...
 
Har typ inget planerat för helgen vilket känns helt okej. Blir en sväng till IKEA imorgon i alla fall och den vanliga veckohandlingen. Vanligt lördagshäng med min mammi ♥

Thanks guys!


Då var julen slut och granen har åkt ut!

Dumt att hålla på med storstädning på förmiddagen så man är helt slut när man kommer till jobb :P
Men nu är alla julsaker nedpackade, granen avpyntad och utkastad (detta gjordes med sorg i hjärtat eftersom den stått lika fint i fyra veckor och knappt barrat alls....)
Samtidigt som jag tar bort julen gör jag en storstädning + sortering + omorganisering = många bollar i luften.
Började så smått i helgen, ,en nu är det i sort sett färdigt. Hann idag även damsuga, tvätta golven, byta lakan, byta kuddar och filt i soffan så nu kan jag komma hem och vara nöjd=)
 
det var väl det jag hade att säga idag....
 
Håller tummarna att det kommer komma lite snö. Ska det vara kallt kan det lika gärna vara vitt=)

Sat Nam

Finally freday och dags för en lugn hemmakväll. De senaste fyra fredagarna har det ju varit fest med allt i från julfest, till diverse utgångar :) Men ikväll ska jag köpa med mig sushi hem och bara ta det lungt och slappa. Det är vad jag föredrar just nu.

 Har varit lite si och så de senaste dagarna. Främst därför att "mitt öde" ligger i andras händer och hatar att känna mig hjälplös och tvingas stå ut med att någon annan ska bestämma hur jag ska må och känna. Och när den avgörande personen inte är tillgänglig heller så att man kan få svar... *arg*

Var lite upprörd efter jobb i går så blev en sväng in på rean på Åhlens (har ju egentligen shoppingförbud efter som jag börjat bli lite shopaholic...) och köpe lite Bliss produkter. Hoppas nu de är så bra som man hört :)

Sen var det dags för yoga och jag ansträngde mig verkligen för att slappna av och komma in i flowet. Och det funkade. Stannade kvar en liten stund och prata med instruktören. Sen blev det en rask promenad hem och då kände jag att styrkan kommit tillbaka. Var hemma 21 så drack en smoothie, duschade och gick och la mig. Idag vaknade jag 06.25, 5 minuter innan klockan ringde! Helt fantastiskt otroligt!!! När jag börjar tidigt brukar jag ha riktigt kämpigt att vakna och snoozar minst 20 min och sen stressar man iväg. Men det ska bli ordning och reda på mycket nu!

 


Stuck on it...

Två stycken låtar som satt sig på min hjärna och som vägrar släppa taget.... Blir väl de jag nu ska sten lyssna på på väg hem med bussen så kanske de ger med sig :P
 
 

*fniss*

Härligt sätt att börja dagen på =)
 
 

Try....

Dagens låt är Pinks "Try". Fastnade för dessa rader som känns passande i mitt liv just nu....
 
Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die
You've gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try
You gotta get up and try try try

Zzzleepy

Precis kommit hem från jobb och därefter en god lunch på Wayne's på Väla med en kollega.
Tänkte fixa lite viktigt här på datorn men känner hur tröttheten tränger sig på. Jobbigt att alltid vara så trött.
 
Har haft en jätte bra helg i alla fall =)) I fredagskväll tog jag tåget till Malmö, mötte upp Jenny och efter en runda inom matbutiken och systemet gick vi hem till henne. Lagade mat (super god of course) och drack några glas vin. Sen blev det piggelindrink och vi spelade spelet "Med andra ord" även om det blev mest skratt ;)
 
Sen begav vis oss downtown och lite här och var innan vi landade på Paddys, Uteservering med tak och massor med värmelampor =riktigt nice. Sörplade bland annat i mig en enorm frozen margarita som var delish!
 
I lördags var jag på middag hemms hos mamma och åt för första gången lutfisk. Vi har inte den traditionen men det var kul att prova på haha
 

Love this song

You've  got the words to change a nationbut you're  biting your tongue
You've spent a life time stuck in silenceafraid you'll  say something wrong
If  no one ever hears it how we gonna learn your song?
So come, on come  on Come on, come on
You've got a heart as loud as lions So why let your voice be tamed?
Baby we're a  little differentthere's no need to be ashamed
You've got the  light to fight the shadowsso stop hiding it away
Come  on, Come on
 

2013


Så var 2012 över. Känns på sätt och vis skönt då det inte varit det bästa året direkt.. Men ska försöka allt vad jag kan med att inte ta med något av det negativa in i det nya året utan helt enkelt gå vidare och lämna det bakom mig.
Kan vara lättare sagt och gjort men förändringen/förbättringen som har kommit bara den senaste tiden är guld värd!
Det jag ska ta med mig är allt det goda och bra som hänt. All kärlek och värme man fått, det sägs ju att det är när man har det som svårast som man får veta vilka ens verkliga vänner är, och det kan jag nu skriva under på. Till och med människor som man inte stått så nära tidigare kom att bli ett stort stöd. Medan de man trodde man hade nära inte var något att behålla. Men sånt är livet och just nu mår jag bättre än jag gjort på länge.
Sen är det också tråkigt att folk inte förstår att de gör en besvikna, men det är väl deras förlust antar jag...

2012 var året då jag flög mer än någonsin. Alltså verkligen flög, i ett flygplan. Stockholm-Paris-Barcelona-Stockholm. Och båda resorna till Stockholm och alla upplevelser där debiterades företaget, we like!
 
2013 då... året då mycket ska hända. Nytt jobb, ny kärlek, kanske ny bostad??? Lite jobbigt att inte veta hur det kommer bli, speciellt med jobbet. Men som den nya person jag blivit tar jag det med ro. Försöker i alla fall :-)
 
Välkommer 2012, visst kommer detta bli ett fantastiskt år?! Visst!!!

RSS 2.0