*R.i.p the king

I dag är det 3 år sedan the King of Pop gick ur tiden. Tänkt att 3 år redan har gått...


*Yeeejj



för jag har sssseeeemmmmeeesssttteeeerrr :)


Glad Midsommar!


Här kommer sommaren!

Här kommer sommaren, allt får liv igen (Aaahaha)
Här kommer sommaren
Den dyker upp som en gammal vän (Aahaa)
Här kommer sommaren
Här kommer den SOMMAREN!


S♥E♥M♥E♥S♥T♥E♥R

Sista dagen innan "sommarlovet". Om ett par timmar är det dags att packa ihop och rusa härifrån.

Midsommarafton imorgon=) Kan inte fatta att det redan gått ett år sedan man satt där och åt matjesill och nypotatis och litervis jordgubbar med mjölk, grädde och socker. Livet deluxe. Finns inget underbarare än en svensk Midsommar och man får passa på att njuta (för om sex månader nalkas julen *asg*)
Jag ska fira med de alla näraste och käraste jag har och det ska bli sååå kul :)

Fick en positiv överraskingen när jag hörde att lönen inte alls kommer på måndag som jag trott utan redan idag! Inte för att jag ska bränna en massa pengar i helgen men ändå=)

För bara någon vecka sedan så kändes det inte alls aktuellt med semester. Tyckte nästan det kändes för tidigt. Men nu värker semesterlängtan i varendaste cell i kroppen. Det ska bli så skönt och jag håller alla fingrar och tår för att det ska bli super duper väder alla dagarna.

Har 100 saker planerade som ska göras men jag ska försöka att bara ta det lungt och bara vara också. Hur nu det ska gå=) Men jag har bestämt att jag ska säga nej till allt jag inte känner för till 100% och tacka ja till sånt jag känner att jag vill. Flera människor jag varit dålig att höra av mig till på senaste tiden så jag får försöka hinna med sådant också.

Andra året nu som jag har full semester. Och sen när mina semesterveckor är slut har jag tagit flera strödagar så jag får både en och annan lång helg att se framemot:))

Efter jobb blir det säsongspremiär på Beach Club Gröningen.


*Havreplättar med banan

Gyllene, fluffiga plättar som är både super enkla att göra och super goda. Känns jätte nyttiga och passar bra som kvällsmat efter ett hårt träningspass. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 3 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • frukter eller bär

 Gör så här:

  1. Mixa havregryn med stavmixer till ett mjö«.
  2. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma, kanel och salt.
  3. Mosa bananer och lägg i en skål.
  4. Blanda med ägg, olja och flytande honung. Tillsätt mjölblandningen. Rör snabbt ihop. Låt stå ca 10 minuter.
  5. Stek plättar av smeten. Servera med valfria frukter eller bär ((+ ev. lite lönnsirap))

 


Kvällsmys

Nej nu ska jag gå och knyta mig för dagen. Har tittat på Sveriges värdiga sorti ur fotbolls EM och en mycket märlig final av Top Model All Stars (vad hände egentligen, hur kan man bli diskvalificerad?!)
Har avnjutit en mugg delish Chailatte (yes nu har jag äntligen köpt hem en burk så jag kan fixa egentillverkad chailatte) och ska nu göra ett besök i Stockholms undre värld...

 


Crash

Dagen började lite konstigt... Tog bussen som vanligt men istället att för att svänga till höger in på Ekslingan fortsatte bussen framåt och körde sen Marknadsvägen och hela vägen upp till hållplatsen inne på Välas parkering innan den släppte av oss. Dum busschaufför som inte sa något men jag tänkte att Ekslingan var tillfälligt avstängd pga. bygget vid Rusta. Fick i alla fall gå hela vägen från Väla (jätte långt I know..) och när jag nästan var framme vid jobb så ser jag lite kaos och polisbilar längre ner.
 Höll på att bli sen till jobb så brydde mig inte om att titta närmre. Men när jag kom upp på avdelningen förstod jag att det var en sopbil med bakluckan uppfälld som hade kört in i gångbron mellan vår våning och huvudkontoret.
 Smiiiidigt gjort!

 Bild från hd.se




Best buy!

Det var inte bara till Mizzi jag beställde "hårvårdsprodukter" utan även lite smått och gott till mig själv.
Bland annat denna inpackning jag velat ha ett tag. Den får toppbetyg i alla recensioner och jag har inte läst något dåligt om den så jag var hyfsat säker på att den skulle vara en 5-poängare.
Har använt den två gånger och I l.o.v.e.


They call it stormy monday....

Grått utomhus, samma färg som min sinnesstämning nu.... Nej, det börjar faktiskt kännas bättre men förmiddagen var ganska piss. System och teknik som inte fungerade och som inte åtgärdades diiirrrr! Inte ens nu, flera timmar senare. Jag överlever men mitt arbete försvåras. Och jag blir sur och grinig, som alltid när man inte får gehör. Och stör man sig på en sak så kommer det alltid fler.
Sen sitter attitydsproblem från människor alltid fel... who do u think u are?

Meeeen helgen har varit alldeles fab så jag lever på den.
I går blev det storstädning då jag verkligen städade allt + min vanliga veckostädning. Samt att jag tvättade några maskiner och strök allt och hängde in m.m. Nu behöver jag inte tänka på sådant utan nu är jag redo för semestern!
Till och med Mizzi fick en storstädning. =) Invigde kattschampot jag beställt som man inte behövde vatten till utan man masserade bara in skummet i pälsen. Funkade jätte bra så det var ett bra köp, även om hon sen luktade lite svagt av mandelmassa haha :D
Det fick även extra pluspoäng av både mig och Mizzi då den har texten: Cruelty free, tested on humans first!

Sen på kvällen körde jag och mamma och åt på "Trivas på Råå". Älskar verkligen Råå, så mysigt med havet, hamnen och Råån. Första gången vi åt där och det var gott + att det var sol och varmt den studen vi var där så vi satt ute i "trädgården". MMM = mycket mycket mysigt!

Nu har det dock blivit lite roligare efter att jag hade mitt lönesamtal. Kul att ens arbete uppskattas så pass:)(:
Nu ska jag ut i kylen och ta min v-dricka (nej tänk inte True Blood haha) som jag fick gratis när jag gillade V Energy Sweden, tänka sig att Facebook faktiskt kan vara bra att ha ibland :P

 


En påhälsning

Drömde om Kitt i natt. Samma sak som när han hälsat på i mina drömmar tidigare; jag drömmer något helt annat och plötsligt ser jag att han kommer gående på sitt "luffsande" sett och det känns som att jag vaknar till för den andra delen av drömmen bleknar och stannar upp och allt känns med ens så verkligt. Jag tar upp honom och kramar honom och burrar in ansiktet i hans päls och tårar strömmar. Och han tittar på mig och blinkar med sina stora gula ögon och trycker upp huvudet i min halsgrop och jag står men honom i famnen och vaggar honom. Säger hur mycket jag saknar honom och hur ont det fortfarande gör men att jag är glad att han mår bra och inte har ont längre.
Jag känner att det verkligen inte är bara en "dröm" utan han kommer faktiskt och hälsar på. Och som alltid när jag sen vaknar så håller hjärtat på att sprängas av sorg och saknad och därför sa jag till honom när han ofta kom in i mina drömmar månaderna efter att han dött att jag inte klarade av det. Det gjorde för ont och sen var kommande dag förstörd då tårarna bubblade upp hela tiden. Och jag märke att han förstod det och han kommer inte lika ofta längre.
Men i natt var det ett kärt återseende. ♥



Fönster väder

Idag är det vad folk på Island kallar ”fönster väder” eller ”gluggi veður” som man säger på isländska. Det betyder att när man står inne och tittar ut ser det fantastiskt ut; strålande sol och klarblå himmel. Men när man kommer ut är det inte lika behagligt; ofta blåsigt och väldigt kallt.

Svårt att tänka sig att det är Midsommarafton om exakt en vecka... Och ännu svårare att ta in att jag snart ska gå på semester... Men det är bara till att gilla läget (och tro mig, det gör jag)-

Älskade fredag i dag men ikväll ska jag bara vara hemma och slappa eftersom det blir full rulle imorgon kväll;)
Inget Vampire Diaries mer eftersom det var säsongsfinal förra fredag. Och oh my god som det slutade....
Jag höll (också) på att dö efter sista scenen och ville bara vråla "neeeej" det kan inte bara sluta så här och dröja x antal månader till man får se fortsättningen....

                                                                         I miss a lot:


Tv-kvällen blir dock ändå spännande med risk för både gråt och skrik om vi förlorar matchen mot England. Eller så vinner vi, går vidare ur gruppspelen och glädjeyran sprids över landet =) Vi hoppas på det senare och jag ska försöka titta så mycket som möjligt på matchen. Oftast tittar jag på de första 6-7 minuterna. Sen blir det lite för mycket "män som springer efter en boll fram och tillbaka över planen" så jag tittar till lite hur det ser ut innan första halvlek är över. Ser det dåligt ut för laget jag hejjar på så tittar jag bara in som hastigast under andra halvlek och är det samma läge eller värre så skiter jag i resten=)
Hoppas dock att matchen blir spännande så man orkar kolla på den!


Nothing much....

Var ute och gått en promenad nu på lunchen och njutit av att värmen och sommaren tyckts kommit tillbaka. Dock är det molningt men solen har 9 dagar på sig att komma tillbaka. Lämpligt nog tills att min semester börjar ;P
Fast just nu när jag skriver detta ser jag att det börjat regna... så så mycket för att sommarn tycks ha kommit tillbaka.

Tillbaka från jobb efter en två dagars utbildning. Nu har dock nedräkningen inför semestern börjat=)) Ska verkligen bli skönt, känns i varenda cell att det börjar bli dags för lite lång ledigt.

I helgenvankas det sommarfest. Hoppas så klart att det är väder så man kan vara utomhus men värden som annordnar det har ju ett gigantiskt hus så jag tror vi överlever om vi får vara inomhus=)

Hoppas det blir tid tid att fortsätta fixa med kolonin också. I lördags rev vi ut heltäckningsmattan och fick fram ett snyggt grönt retrogolv. Därunder finns dock ett trägolv och vi hade gärna velat slipa det, sätta upp fina lister och måla golvplankorna i vitt men det är ett ganska stort projekt så det blir nog inte denna säsongen.
I söndags körde vi och köpte färg till taket. Det var ju bruna träskivor från början som vi målade vitt men det blev inte täckande vitt så vi skulle göra ett nytt försök. Jag brukar inte villa rådfråga en säljare direkt utan vill klara mig själv, men då ingen av oss har koll på färg och en säljare kom direkt så förklarade vi vårt ärende och säljaren gick och hämtade en färgspann som han sa var bäst, slog in priset och jag höll på att dö när han sa "då blir det 580:-"! Då hade vi ändå 20% rabatt på det företaget. Mamma tyckte också priset var saftigt men betalade ändå. Men jag tyckte inte det kändes helt ok så när vi kom ut i bilen gick jag in på företagets hemsida (thank God for a smartphone) och läste om färgen vi köpt, visst den var säkert jätte bra om man behövde täcka nikotinfläckar och skulle måla över svåra fläckar men det skulle vi inte. Så jag kollade upp deras andra färger, vi gick in igen och jag hittade en annan takfärg som var minst lika bra men sisådär 300:- billigare... Det är innertaket i en kolonistuga vi ska måla så det var inga super avancerade grejer som behövdes. Behövde bara rolla över taket en gång och det blev kanoners =)

Nu har det slutat regna igen, jippi!


Sjung om...

Så är det äntligen fredag och regnet öser ner utanför fönstret... Ett par timmar kvar tills jag tar helg men jag hoppas regnet gör uppehåll när det är dags för mig att bege mig ut. Ska gå en sväng i stan och sen gå hem. Länge sedan jag tog bussen hem från stan när jag kommit med bussen från jobb. Är det mer än 5 minuter tills den ska gå (vilket det oftast är) så kan jag bara inte stå och vänta när jag lika gärna kan gå. Tar ju bara knappt en kvart och att stå och vänta på bussen är bland det värsta jag vet. Det känns verkligen som slöseri med tid!

Både idag och gårdagen har varit sjukt lugna här på jobb. Lungt på telefonerna + att många lär ediga har gjort att det är riktigt lugnt och skön atmosfär här. Ska inom kort flytta ifrån min plats till en ny. Hoppas verkligen det blir gjort idag. Det ska det helt enkelt. Är inte här på måndag och tisdag och ingen annan ska behöva flytta my stuff!
 I början på nästa vecka ska jag på utbildning och det ska bli riktigt roligt. Bara det faktum att vi ska vara nere i stan och att jag får typ 7 minuters promenadväg dit gör mig överväldigad av lycka haha =)
Saknar så mina gamla arbetslokaler på Prästgatan! Visst, det är helt okej att åka buss men innan behövde jag bara promenera till jobbet och nu måste jag promenera samma sträcka + lite till + åka buss i 20 min.

Ser även fram emot denna fredagskvällen som (förutom sorgen att det är sista "Vampan") kommer innehålla en massa skojj!

Men inget studentpartajjande inte. Haha vill inte ens tänka på hur många år sedan det var som jag själv sprang ut från skolan för sista gången och var överlycklig....


Life




Läckert!

Den nya nageltrenden heter kaviarmanikyr. Man skapar den genom att måla två lager med ett vanligt lack, strössla med pärlor och fixera med överlack. I like!




I ♥ blommor

Finns det någon vackrare tid än vår svenska försommar? Njuter för fullt av alla fruktträd som står i blom och när jag senast var i kolonin passade jag på att plocka lite syrener och äppelbloms grenar som fick bilda ett litet arrangemang hemma på vardsgsrumsbordet. Luktar alltså ganska gudomligt hemma nu :) 


I ♥ Hbg

Efter att jag och mamma besökt ett par trädgårdar som ingick i Trädgårdsrundan, ätit våfflor hos Bossons, kört en runda vid Rosendalsslott och veckohandlat mötte jag upp med Linda o/co i Slottshagen där I love Hbg pågick.
 Satt på sluttningen och tittade på Sean Banans uppträdande *höhö* :D
 Sen gick jag, Linda och Emelie hem till Emelie och åt och gjorde ve oss innan vi gick ner till Helsing för ett par drinkar. Vid 22.30 gick vi upp till Slottsparken igen och tittade på Panetoz och lyssnade på dansa-pausa-sommar-plågan... Sådär bra om ni frågar mig...

Vi var inne en runda på festen hos någon Emelie kände som bor vid husen precis intill parken. Men sen drog vi ner till Helsing en runda innan vi fortsatte till Tempel. Grymt bra musik hela kvällen lång!

Idag är det måndag och imorgon är det fredag, eller nått, ska bli sjukt skönt att vara ledig på onsdag i alla fall. Synd att man inte bor i ett land som verkligen firar sin nationaldag med pompa och ståt. Men då betraktas man väl som rasist eller hur det brukar vara när man är patriotisk... :))

De två bästa nyheterna just nu:
 Yves Rocher ska öppna butik på Kullagatan! Har tydligen funnits där förr i tiden men eftersom själva företaget ju ligger i Hbg så är det konstigt att de inte öppnat en ny förrän nu... Jag är ju medlem i deras kundklubb och får ofta utskick att jag kan hämta premier m.m i deras butiker men det är bara när jag är i Malmö eller Stockholm som jag får passa på att göra det. Men nu får jag (förhoppningsvis ganska snart) en egen butik i stan =)

Lindex lanserar i höst ett samarbete med Missoni! Inte bara H&M som fixar attraktiva designsamarbeten och utan att ens ha sett några bilder så luktar det succé. Och 10% av intäkterna kommer att skänkas till Rosa Bandet. *We love* En sak som kommer göra hösten lite roligare, 25 september is the date!

My little koloni

Blev en hel del arbete i kolonin i helgen. Anlade en kryddträddgård i slutet av förra sommaren och byggde då upp små cirkelformade rabatter av stenar. Dock så har jag inte skött den så ogräset hade hunnit frodas ganska rejält. Fanns en gammal stege i redskapsboden som ingen av oss hade vågat använda för att klättra på så kom på att den kunde användas som kyddland istället.

Före



Efter


Så nu ska rosmarin, mynta, vitlöksgräs, salvia m.fl. få frodas. Till höger har jag sått ringblommor och evetuellt blir det en lavendelhäck i anslutning någonstanns. Blir säkerligen fler kryddinköp men då är det lätt att bygga ut med små stencirklar.

Framför rabarbern sattes ett bambutorn upp och där ska (förhoppningsvis) både bondbönor och sockerärtor snart klänga =)


Mitt aroma äppleträd som jag vann på Trädetsdag i Slottshagen blommar för fullt och jag håller tummarna för att det ska bära frukt redan första året. Finns 7 gammla äppleträd sedan tidigare men vet inte riktigt vilka alla sorterna är. Ingrid-Marie men de är inte så jätte goda. Aroma är ju känd och populär samt god, så den är rolig att ha! Mammas päronträd blommar inte (än) så där vann jag första ronden haha :P


Moonrise Kingdom

Igår kväll blev det bio. Var och tittade på förhandsvisningen av Moonrise Kingdom. Lite annorlunda film men trevlig! Eftersom det var gratis via bioklubben blev det inte att jag utnyttjade någon av alla mina vinstbiljetter hehe. Men nu när vädret inte ser ut att bli bättre finns det fler chanser till bio istället=)

Efteråt blev det ett par drinkar @CubaLibre. Så nu sitter jag här och vill bara att tiden ska rusa iväg så jag kan sluta och bege mig heeeem. Får ångest när jag tittar på klockan och inser hur.många.timmar.det.faktiskt.är.kvar.DJUP.suck.




RSS 2.0