En dag in absurdum

Får helt enkelt skylla på att det är måndag. Förstår fortfarande inte hur det kunde hända eller varför jag inte upptäckte det tidigare... Satt på tåget som precis körde in på Lunds central. Tittade på mitt armbandsur och såg att klockan var halv 9. Halv 9??!! Tittade igen och tänkte att den måste ha stannat. Tittade på klockan på mobilen som också den visade någon minut över halv. 9! Har den hängt upp sig? Tittade ut på perrongen och klockan där visade också halv 9. Alltså 8.30. Men... jag börjar ju skolan klockan 8. Hur kan klockan vara halv 9, den borde vara halv 8. Men det var den alltså inte. Det var jag som var en timme fel... och hade levt i tron om att jag var en timme tidigare än jag faktiskt var hela morgonen. Kollade larmet i mobilen och det stod på 6.30. Sen kom jag på att den borde ha stått på 5.30! Mitt undermedvetna tyckte väl att 6.30 var en tidig tid som var synonymt med att "gå upp tidigt". Kom underfull med att jag, trots att jag hela tiden har koll på vad klockan är, uppenbarligen inte tittar på timvisaren. Hela morgonen har jag trott att jag var rätt i tiden. Senast hel måste jag duscha, senast fem över halv måste jag gå hemmifrån men rättar mig bara efter var minutvisaren står... Satt väldigt konfunderad resten av vägen till Malmö och skolan. Som tur var har vi alltid rast efter en timme så jag väntade utanför tills klassisarna kom ut och de undrade vart jag hade tagit vägen. Jo... det kan man ju fråga sig :) "Tur" att jag insåg det när jag satt på tåget. Annars hade jag nog fått ännu mer huvudbry om jag kom till skolan och såg att alla satt inne i salen, en timme för tidigt :p När jag strax innan 4 kom med tåget till Hbg gick jag upp till McDonalds för att utnyttja en värdekupong som jag en billigare salladsmeny och som jag tänkte ha med till lunch imorgon. En hel drös med ungdommar åkte också upp för rulltrappan med samma mål. Såg att där var rätt mycket folk, typist, men kupongen gick ut i dag så ställde mig i kön. Det var en uppsluppen stämning och folk fotade och filmade och jag undrade lite vad det var frågan om. Tittade upp på menytavlorna som alla visade samma sak "BIG MAC SUPRISE" "4:75:- SAMMA PRIS SOM 1971" "EN PER PERSON" och en klocka som räknade ner och förkunnade att det var 8 minuter kvar. Gick dock snabbt i kön och när jag kom längre fram insåg jag att alla beställde en Big Mac, för ja, den kostade visst bara 4 kronor och 75 öre. Ingen aning om varför men köket jobbade på högtryck och ut välde en massa Big Macs. Beställde min sallas och ja, såklart en Big till mig också. Fåe ju passa på när det bara kostar en femma. Inte för att jag tycker det är så gott eller för att jag var hungrig men tog med den hem och delade med katten, så nu slapp jag göra kvällsmat idag. En annorlunda måndag...

Här ska det pressas

I går när jag handlade blev det väldigt mycket frukt och grönt. Införskaffade nämligen en råsaftcentrifug i veckan så nu ska här göras nyttiga drycker till max!

A good time

Även om gårdagen började väldigt dåligt så slutade den som tur va väldigt bra.
Blev bio med en kompis och vi såg Livet Delux. Sedan öl och lite krubb på en pub. En mycket trevlig kväll med andra ord. Som att gå från 0 till 100...

I dag blev det såklart en träff med mamma och Bellis som det brukas på lördagarna.
Blev en sväng till Väla först, där var dock smockat med folk så blev bara en snabbis.
Sen hit och dit för att sen landa på Tassebos höstmarknad. Där hittade Bellis en kattkompis, som hon väldigt gärna hade velat ta med sig hem. Hon älskar ju katter men de brukar tyvärr inte ha samma känslor tillbaka. Bellis älskar Mizzi och gör sig till för henne allt vad hon kan och Mizzi svarar med att fräsa (även om hon innerst inne är lite intresserad).

Denna svart&vita katt sträckte ut tassarna för att klappa på Bellis och de var nos mot nos flera gånger. Gullepluttar då...♡







Sen fikade vi ute i solen på Linnea trädgården innan det blev en långpromenad i skogen kring Kungshult. Härlig dag. Det uppskattas!

Pissmorgon

Efter en jobbig natt med svårt att sova, hemska drömmar som innehöll massa tårar och sen inte kunna vakna till liv var det dags att vara på körlektion 8.30. De senaste gångerna gar gått bra och jag har blivit klar med flera moment. Men nu hade jag den andra läraren. Numera kallas häxan. Blev så irriterad och förbannad på henne så nästan tårarna kom. Blev ju inget bra att försöka vara koncentrerad efter en sån natt när man mådde piss. Hjärnan var seg som kola och jag koncentreradw mig mer på att inte smälla till henne eller banka hennes huvud i instrumentbrädan än körningen.
Blev arg på mig själv också att jag inte var nått vidare bra och gav henne anledningar att klaga. Men när hon väl börjat känns det som att då kvittar det vad jag gör för inget blir rätt.

Sen att en idiot slänger upp en bildörr precis när jag kör förbi gör ju inte saken bättre....

Ledig idag och jag hade tänkt fixa med saker och ha en skön dag. Nu känner jag bara för att dra något gammalt över mig...

Ska barrikadera mig i soffan som en annan soffpotatis och trycka i mig onyttigt och tröstäta så jag blir fet och ful och tycka synd om mig själv!

Måndags saker

Lämnade skolan redan vid 12, skönt att kunna slutaså tidigt för en gångs skull!
Begav mig sedan bort till Emporia för en lunchdejt och lite shopping. Var på jakt efter byxor, vet att de haft på Gina tidigare men nu hade de bara med dragkedjor på benen vilket jag inte tyckte var snyggt.
Hittade roströda på Bikbok som jag köpte men sen hittade jag mer mörkt vinröda på NewYorker och det var nogden färgen jag tänkt från början. Både är snygga men jag får välja vilket par jag behåller. Behöver ju inte ha båda. Samma med de gröna, ville ha mörk gröna, typ jägargrönt. Blev två andra nyanser. Får kolla om jag ska behålla eller ej.
Sen kanske ni undrar varför jag går och köper shorts när det går mot vinter? Jo för de hade kostat 299 men var nu nedsatta till 35! Och hela sommaren typ letade jag efter fler shorts så nu har jag så det räcker till nästa sommar också :)
 Eller nått.... blir nog en överrasking när jag tar fram dem i juni nån gång eftersom jag säkert kommer glömma att jag köpt dem....
 
 
Nu ska jag dra till körskolan....
 

Helg

Nyss hemkommen efter en dag ute i naturen och lite veckohandling som avslut.
Gårdagskvällen var hur bra som helst. Mat, dryck och super härligt sällskap i Malmö. Riktigt kul var det. Extra kul att de ställen vi gick till hade jag faktiskt varit på och kände till ;)
Innanjag började skolan var lite orolig över hur mina klasskamrater skulle vara, skulle jag trivas och kunna prata med dem, skulle jag ens tycka om dem? På jobbet fanns där ju flera jag inte tålde. Men av mina ca 30 klassisar är det ingen jag inte tycker om, I like them all. De överträffar de andra med råge...och jag saknar verkligen inte jobbet och allt där...
 
I dag blev det ännu en promenad i skog och mark. Denna gången åt Småryda hållet. Försökte hitta kantareller, men nepp. Sjukt mycket av andra svampar dock.
 
Trött blir man av att vara ute i friska luften flera timmar. Bellis somnade i bilen. Men en härlig trötthet är det.
Nu ska jag steka pepparbiffar till kvällsmat. Sen blir det en film under filten i soffan med lite tända ljus. De har ju inte satt på värmen i elementen ännu... Men då är det extra härligt att ha en katt i knät!
 
 

Mölledammarna

Njutit av ledigheten idag och det underbara vädret. Gått en långpromenad runt Mölledammarna.
Så väldigt vackert där är!
 
 

Färdiga!!

Lycka och åter lycka. Äntligen var dagen här då min grupp skulle redovisa vårt arbete och sen äntligen vara färdiga.
Under de senaste veckorna har vi arbetat hårt och lagt ner mycket tid och kraft på att skriva analyser, resultat, slusatser m.m Igår lämnade vi in vår rapport. 2 dagar innan deadline, så gött!
Och i dag redovisade vi och det gick fenomenalt. Fick så sjukt mycket beröm från både lärare och klasskamrater. 
Jag tar credd för fotona i vår presentation som satte guldkant på det hela. Och spindeln haha :)
 
I morgon har vi gett oss lediga, fredag har vi inga föreläsningar vilket blir en lång och skön långhelg!
Fast på fredag ska vi ha en liten gettogether i Malmö, skojj!
 
 
 

Sköna söndag

Härligt med helgfrukost så man kan unna sig att sitta länge och äta och hinna bläddra i morgontidningen. Multitaskar med att kolla på nätet på plattan samtidigt som jag har Nyhetsmorgon på 4an på. Valarie Aflalo är där och visar snygga klänningar från sin kollektion. Blev kär i toppen hon har på sig. Lite "måste ha annars dör jag". Hittade den här http://www.valerieaflalo.com/product/aw13t50 Återförsäljare i både hbg och Malmö så den ska jag ta och spana in och hoppas att den är lika fin i verkligheten :)

Trivas på Råå

After a hard week. Bellini and Fish n Chips @ Trivas på Råå.
#uteservering #kvällssol #indian sommar.




In chock...

Kommer hem klockan 19 efter att ha varit i skolan mellan 8-16 och sen träffat mamma och Bellis en stund. Märker när jag öppnar dörren att något i inte stämmer, posten på dörrmattan ligger bortförd åt sidan. Känner att det är svalt och att jag hör ljud. Lyfter blicken och se att köksfönstret står öppet, att växterna och sakerna jag haft i fönstret står på golvet. Blir chockad men tänker "va, har målarna som ska komma på fredag mellan 14-18 varit här IDAG?" Rusar in i vardagsrummet och där står balkongdörren stårvidöppen och alla fönster likaså. Får panik! Var är Mizzi?! Jag bor två våningar upp med en trafukerad gata nedanför och fönstret längst åt höger har intw balkong utanför utan där är det rätt ut ner till gatan. Det fönster som Mizzi har som sin utsiktsplats. Har hon inte sett att det är öppet och hoppat rakt ut. 1000 tankar hinner säkert pasera där jag står som paralyserad tills jag känner en kattkropp stryka sig vid mina ben! Tack gode Gud! Värsta chocken släpper och jag tar upp henne i famnen samtidigt som tårarna kommer. Sen kommer ilskan och jag blir så förbannad att jag skakar. Jag har ringt och pratat med arbetsledaren och ordnat en bestämd tid när de ska komma. Sa att de inte får gå in i lgh själva + att jag har husdjur. Allt var Ok och jag hade ordnat så mamma kom hit om inte jag hann hem. Så går de in ändå! Ingenting var bortplockat från fönsterna men det hade de gjort. Satt saker för kattens mat och vattenskål. Dörren till toan där hon har sin kattlåda var stängd och dessutom var toalock och ring uppfällda så den har de använt! Det är vitt damm på vardagsrumsgolvet och det känns som att jag harft inbrott. Någon eller några har varit i MIN lähenhet utan tillåtelse, tagit i mina grejer och rört till. Jag som kom hem trött och hungrig har spenderat en timme på att städa bort spåren från dem. Dammsugat, moppat golvet, skurat toan. Känndes äcklkgr och smutsigt och jag kunde inte koppla av innan det var gjort. Ringde kontaktpersonen på företaget och lämnade ett meddelande som bland annat innehöll ordet hemfridsbrott för det är vad detta är och jag tänker självklart gå vidare med det! Stackars lilla Mizzi... Hon kan ju inte berätta vad som hänt och vad hon varit med om. Hon verkar dock okej, och det blir jag kanske också efter att ha fått i mig lite mat och tagit en dusch. Shit, klockan är halv 9... så mycket för denna kvällen...

Rösta!

http://vialskardjur.se/bilder/2309 Gå in på denna länk och tryck på hjärtat för att rösta på Bellis :*)

tisdag

Nyss hemkommen. Sjukt lång dag då jag gick hemmifrån 6.45 imorse. 4 timmars föreläsning och sen efter lunch var det gruppmöte. Där vi bland (mycket) annat planerade för fredagens utmaning till de andra grupperna. Salen kommer fyllas av en kakofoni av ljud och läten. Låter spännande va? ;) Nu ska jag hoppa in i duchen och ta en lång och varm dusch och förhoppningsvis lyckas skölja bort tröttheten. Sen ska jag slänga ihop någon korvsås med tagiatelle innan jag intar soffan och slappar en stund framför TVn. Får försöka hinna med lite skolrelaterat också innan det är dags för sängen. Som får bli rätt tidigt då klockan ringer 05.30 imorgon också... Detta var dagens mycket spännande blogginlägg. Hoppas ni kan hålla er till tåls tills nästa....

on the train...

På tåget på väg till Malmö. En ny vecka fylld med spänning och pirr i magen har nu börjat. Eller ? :p

:/

Då var helgen slut och jag med den känns det som. Har haft en liten svacka där allt känts och sett grått ut. Tråkigt, och inget jag har tid eller energi tid. Men det har varit mycket och då reagerar kroppen som den gjort innan och är van vid. Den har visst glömt bort att jag är en annan person nu. Trodde inte jag skulle ha någon backfall men det kom visst. Som ett brev på posten. Får hoppas att det känns bättre i morgon när jag kommer till skolan. Tycker om människorna där och mycket känns bra. Och det är stort för att komma från mig. Jag vet att det inte är allt för många jag släpper in i den närmaste cirkeln. Även om jag blivit bättre på den på sistone. Tråkigt då att en del tycks have gone MiA. Är det så svårt att höra av sig? Har gjort äpplekaka så den ska jag ha nu som comfort food och avnjuta till Rhw of New Jersey.

Klipp klipp

Ska iväg och klippa håret nu. Det har blivit jätte långt och även om jag på ett sätt vill ha det långt tycker jag det hade varit kul med lute förändring. Så har tänkt kapa en decimeter så det blir till axlarna typ. Bilden nedan är symbolisk och passande hehe. Ska till samma frisör som sist (på Milano Style) då jag blev super nöjd när jag gjorde klipp + slingor. Sällan jag blir nöjd och nån gång har det nästan kommit tårar av missnöje men nu håller jag tummarna och I have a lot of faith in her! Sen blir det fika i stan i soooolen :-)

Bakom mina solglasögon

Med tanke på vilket ruskväder det var i går trodde man att hösten var här för att stanna. Men i dag var det till allas stora glädje sommarväder och man hade ännu en gång nytta av solgclasögonen i den skarpa solen. Chanel solglasögonen som jag köpte som en "äntrligen slutat jobbet" present till mig själv var en bra investering som har använts flitigt. Har inte använt solglasögon innan men tänkte att om jag köper ett par dyra lyxiga så måste jag använda dem. Ska jag ha solglasögonen ska det vara Chanel, så då köpte jag det helt enkelt. Och jepp, jag är nöjd med dem och de var värda sin saftiga prislapp ;)

The surfplatta

Då har det blivit ett införskaffande av en surfplatta även för mig. Har inte direkt känt behov av en tidigare men nu tyckte jag det började bli aktuellt med ett kompliment till laptopen och smartphonen. Att ha med mig när jag pendlar m.m

En skolstartspresent till mig själv -because I'm worth it. Fick en liten slant av försäkringsbolaget för "sveda och värk" som jag kan låtsas att jag investerar i plattan haha ;)

Blev en Samsung Galaxy Tab, såklart.... Det ska ju vara det bästa och jag är nöjd :))






RSS 2.0