Dahlia :)

Min vita Dahlia blommar =)
 
 

Festival

Det vara bara härom året jag började återupptäcka Helsingborgs festivalen. Under flera år satte jag inte min fot där. Det far liksom inte lika roligt som när man var 14-15 och hängde där med alla kompisar och man kände alla och festade och var ung och dum :P
 
Men igår åt jag langos och sen på kvällen/natten åkte jag Extreme! Minst 10 år sedan sist men kände att det var på tiden att man went a lite wild and crazy:)
 
Igår måste det varit tropisk värme under natten. Svetten lackade och dansgolvet på Sirocco var nästintill olidlig. Inte mycket till svalka fick man när man gick ut och kippade efter luft heller.
 
Så var i alla fall denna upplaga av Helsingborgs festivalen slut.När jag gick hem i morse var allt markansstånden på Södergatan nedplockade och endast berg av sopor vittnade om Helsingborgarnas vilda framfart under de tre gågna dagarna.
Nästa år ska kommunen ta över i egen regi och då ska det tydligen bli mer av en stadsfest...

Crash

Gick en sväng i stan efter körlektionen. Skulle stå i Djurens Rätts tält och hjälpa till lite men hoppade det. Det som hände igår har tagit musten av mig så kände inte för nått egentligen...
Blev en sväng bland knallarna också, går ju inte att undvika att det är festival i staden..


Köpte några bitar engelsk fudge i olika smaker. 6 bitar blev 75 kr, hohojaja.
Men det var jag värd... Körningen gick sådär,jag kände mig osäker och han sa att han märkte att jag var påverkad av vad som hänt.

Var med om en krock igår. Åkte med mamma och Bellis. Hade gått lite i stan på eftermiddagen och skulle till Lidl vid Maxi. Stod och väntade vid Bergarondellen på att vi skulle kunna svänga ner. Sen sa det pang och det blev ett hemskt oljud och bilen åkte frammåt en bit. Fattade inte vad som hänt, tänkte bara vad fan var det för ljud. Lät som bagaget trillade av. En bil hade kört in i vår och baksidan hade tryckts ihop och in mot hjulen och det var det som lät när vi knuffades framåt.
Pallar inte skriva om det nu märker jag, vi överlevde men både jag och mamma har lite känningar. Så får kolla upp det. Bellis blev också chockad men verkar ok, får hålla koll på henne också..
Tackar för att det inte blev värre.. Sov inte bra i natt och märker nu att jag nog fortfarande är lite i chock...
Så säger bara trevlig helg nu!

Värmebölja

Stranden i dag också. Vad annat ska man göra när det är 26 grader och sol :) Är det värmebölja så är det!!!
 

Mums på Tomatens hus

Blev ett par timmar på stranden. Sen kom mamma och hämtade mig och vi körde till Tomatens Hus. Åt deras berömda tomatpaj. Till efterrätt kladdkaka och jordgubbspaj. Mysigt är det =)
 
Sen körde vi lite vid Vallåkra. Såg en skylt till ett naturreservat så vi körde dit, parkerade och skulle gå en liten promenad i skogsområdet där det var svalt och skönt. Gick bra till en början men sen när vi skulle tillbaka valde vi uppenbarligen fel stig för efter ett tag tog den tog slut och vi fick ta oss fram genom terrängen. Bellis sprang lös och tyckte vi var konstiga som inte tyckte det var lika lätt att ta sig fram som hon. Hon fick vänta in oss medan vi tog oss upp för branter och över stockar och stenar och hukandes under träd och buskar..
Jag gick i shorts vilket resulterade i rivmärken från grenar på vänster ben och röda kliande märken från brännässla på det vänstra. Oh well... sånt är livet. Efter lite om och men hittade vi tillbaka till bilen och og oss välbehållna därifrån :D
 
Nu sitter jag hemma med fläkten på full speed. It's hot! Men ingen klagar hoppas jag!!
 
 

@ the beach

Fy farao vad varmt det är. Värmebölja på g tydligen.
 Hade körning idag 7.20! Redan då var det riktigt varmt. Sen hem och äta frukost och sen till beachen. Hittat bästaste stället precis vid norra Fria bad. Fin sandstrand, ingen tång, pefekt botten, inte långgrunt.
Det blir många vänder ner i havet för att svalka sig. Däremellan lyssnar jag på Sommar i p1, Maja Ivarsson och Carolina Gynning än så länge. Två starka imponerande kvinnor. Nej, nu blir det till att ta ett svalkande dopp igen.
Fattar inte hur man kan åka utomlands just nu när det är juli och högsommar i vackra Sverige =)

Änglapaj

Äter Änglapaj med jordgubbsgrädde på Malvagården utanför Höganäs. Solen skiner and life is sooo good!
 
 

Summer-lovin'

 

Sommar i Ängelholm

Tillbringat denna fina dag i Ä-holm. Köpte picknick lådor med oss från Ostparken som vi avnjöt nedanför Hembygdsparken vid Rönneå.
4 sorters ost, olika sorterssalami och skinka m.m Såååå gott!

Sen åkte vi med Laxen båten längs ån ut till Skälderviken och tillbaka. Vackert!




Åkte förbi stället där vi hade picknicken, där vid trädet satt vi. Bra läge.


Såg en häger som stod vid vassen!


Bellis sov på golvet i stort sett hela båtturen.



Soak it it!

Jag hoppas att ni också njuter av SOMMAREN och suger i er allt vad ni kan!
 
 

Gasen i botten!

Tredje körlektionen idag och nu släppte läraren ut mig bland de andra trafikanterna. Knappt jag vågade man han sa att jag var jätte duktig och jag gasade på och körde till Råå och var uppe i 60 km/h. Puh....
 
Sen blev det benvaxning på Bellakliniken, vill man vara fin får man lida pin. Men det var inte så farligt som jag trott. Och nu slipper man rakning i flera veckor!
 
Nu blir det middag. Invigde mitt grilljärn som jag valde från Supékortet som vi fick i julklapp.
Grillad karré med fetaost- och jordgubbssallad!
 
 
 
 

I <3 Summer

 

Moules marinières

På hamnkrogen i Svanshall. Sjukt mysig sommarkväll!
 
 

Vandring i Glumslövs backar

I dag blev det en vandring bland de underbara backarna i Glumslöv. Ner till havet där vi hade picknick och sen uppåt igen.
Jätte fint bland Hilleshögs dalar.
 
 
 
 

Flower Power

Mina fina blommor på balkongen som stått fint i ett par månader nu!
 
 
 
 

Florida Orange Meringue Pie

På begäran kommer här receptet till den supergoda apelsinmarängpajen jag gjorde för första gången till morsdag. Den var förvånansvärt lätt att göra och riktigt frisk och god! OBS, som med allt annat med maräng ska man helst inte göra den när det regnar eller är extra fuktigt ute...
 
Pajskalet:
3dl vetemjöl
1/ kr salt
125g kallt smör i kuber
1 1/2 msk kall, pressad citron.
2-3 msk isvatten.
 
Blanda samman mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt citronsaft och sedan så mycket vatten att du kan forma en boll genom att krama ihop degen lätt.
Tryck ut degen, långt upp mot kanterna i en smord springform, 22–24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 20 min.
Sätt sen ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet ca 10 min.
 
Jag tycker inte man behöver fylla med ärter som det står utan sen går man bara till steg 3 i receptet nedan!
 
 
 
Så här ska den alltså se ut =) (den till vänster *daaaaa*)
 

A reminder

Idag för ett år sedan var jag i Stockholm. Läste tillbaka i dagboken och hade bland annat suttit på trappan till Svenska Akademin i Gamla Stan och druckit varm vit choklad från närliggande Chokladkoppen. Varmt ute så man blev varm inside-out:) En bit bort var det någon liten demonstration mot USAs blockad av Kuba.
 
Det är därför jag skriver dagbok, för att kunna gå tillbaka och se "vad gjorde jag då?" "Vad hände den dagen?".
Har en fin datumdagbok men ibland så glömmer/orkar jag inte skriva men lyckligtvid har jag så pass bra minne att jag vet undefär vad jag gjorde upp till en vecka sedan haha!
Skriver inte varje dag utan mer om man gjort något utöver det vanliga eller något speciellt hände... Lite för att komma ihåg vad man gjorde och ta fram och se tillbaka...
Har gjort det sedan jag var lite, ska bli kul att ta fram och läsa sen när man sitter på ålderdomshemmet ;P
 
 
dear diary

If i's meant to be...

Foto

Shopping

I går var jag i Ängelholm och tillbringade dagen med en god vän. Länge sedan jag var där och hade glömt hur vackert där är vid Rönneå.

Blev lite spontan shopping. Hittade nämligen äntligen en skinnjacka i min stil. Designad av Marie Serneholt.. Några tusenlappar men det är ju något man har för alltid och som inte går ur modet!
Hittade även bland annat ett super snyggt linne som kostade 700 men som nu var på 50%. Bra deal med andra ord!




4th of July

Idag var jag på min första körlektion. Det trodde man knappt va haha! Känner mig okej efteråt, jag överlevde!
Nu ska jag äta en bit kött tillsammans med en god och smarrig melonsallad! Vattenmelon, fetaost, salladsblad, några myntablad, lite salt och svartpeppar och någon skvätt balsamico. Sooo good!
ej

En spännande framtid...

I dag är den den första juli. Början på en ny månad.
Förra veckan kom intagningsbeskedet så utbildningen till hösten är checkad och klar.
Jag har även bokat en resa till solen och värmen för att bli försäkrad om att få både och denna sommaren.
 
Jag älskar mitt liv just nu och jag är så tacksam. I höstas trodde jag aldrig jag skulle komma ur det nattsvarta. Men nu lever jag bland rosa moln.
 
Don't Dream your Life...Live your Dreams.

1/7 2013

hej hej
 
 

RSS 2.0