Fredagsmys

Så var man äntligen hemma! Var inom OJ och gick loss i delikatessen. Grillad kyckling med mimosasallad, lite brieost, kittost, goda tapas från Ridderheims. Dyrt blev det men gott ska det bli!
 Ikväll ska jag verkligen unna mig! Augusti har varit en ganska skitmånad men imorgon är dte september och då blir det nya och friska tag!

Bilder från Barcelona del 2

På lördagen, efter några få timmar sömn.. Begav vi oss till Mare Magnum, det stora shoppingcentrat vid hamnen. Strosade runt i affärer och åt lunch. Sen skulle Elena möta upp en rysk kompis som var på tillfälligt besök och jag sa då att jag hellre gick för mig själv (de skulle ju säkerligen mestadels prata ryska).
 Så jag gick upp mot området Born och vandrade runt i de trånga gränderna. Kände igen mig direkt, inte mycket som förändrats på 4 år, ser likadant ut där som på 1500-talet så... Jag hittade till några av mina pärlor till butiker som jag hittade sisst, borta från turisterna. Så det blev en del shopping. Och ännu ett besök i Santa maria del mar. Denna gång i dagsljus. Fridfullt att bara sitta där inne och pusta från hettan.



Tog mig till La Boqueria och köpte färsk juice och gick runt och tittade på allt det färgglada, som är så långt från Sverige man kan komma.
Hittar inte mängder med torkade papparfrukter här eller?



Gick lite på Ramlan men som stor djurvän tycker jag det är så hemskt att se de levande djuren i sina små burar som är till försäljning, Hela dagarna i värmen och den höga ljudvolymen...
 
 
På kvällen var det födelsedagsmiddag för Marigol och vi åkte till Arenas de Barcelona. Ett stort nyöppnat shoppingcentra. Byggnaden som från början var en tjurfäktningsarena . Men eftersom Kataloninen förbjöd tjurfäktning (hejja hejja Katalonien!!!) häromåret byggdes det om till shoppingcentra istället. Högst upp finns det restauranger med en fantastisk utsikt över hela Placa d'Espanya.
Åt bland de godaste rätterna någonsin; oxfilé med brieost och rostad potatis. Till efterätt carpaccio av ananas med crema catalna mousse. Tre glas vitt vin slank ner och notan landade på 13 euro. Det var en fin restaurang så jag blev positivt överaskad av hur sjukt billigt det var!
 





Sen begav vi oss till området el Born och drack frozenStawberry daiquiris på en bar innan vi rumlade vidare ut i den varma augustinatten!




 På söndagseftermiddag tog jag ett tårfyllt förväl och begav mig hem till kalla och regninga Sverige...
Inget mer ¡guapa! ¡rubia!....


 
 
 

Bilder från Barcelona del 1

När jag landade på Barcelonas flygplats på torsdagskväll i den klibbiga värmen tog jag flygbussen direkt in till Plaza Cataluña där Elena väntade. Eftersom det var El Clásico mellan Barca och Real Madrid på Camp Nou (no wonder att det  var sjukt mycket trafik!!) så gick vi till en bar för att titta. Åt tapas och drack öl och njöt av att resan och allt gått bra=) På fredagen tillbringade vi några timmar på stranden. Var mest i vatten för det var 35 grader och då är Medelahavet the place to bee!
Sen var vi hemma och softade en stund och åt och drack innan vi gjorde ve oss och tog metron in till centrum. Gick längs Ramblan och sen in i Barrí Gotic. 
 
 

Jag läste ju, för inte så länge sedan, "Katedralen vid Havet" (La Catedral del ar) av Ildefonso Falcones som utspelas i Barcelona på 1300-talet och handlar om hur de bygde Santa Maria del Mar. Vet inte att jag uppmärksammade katedralen sist jag var i stan men nu när jag läst om den så ville jag såklart se den,
Tadaaaa
 
       Sen rådde det inga tvivel om var vi skulle börjafestandet. Nämligen på min favortibar i Barcelona -Princesa 23. Det blev en del superdelish mojitos och vi delade lite tapas med Elenenas vänner som kom dit och mötte upp. Det blev väldigt internationellt med folk från Sverige (jag), Ryssland, Ukraina, Peru och Spanien. Märkte att jag kom in i spanskan mer och mer när jag var där och de försökte öva på sin engelska. Väldigt spanglish!                   
Efter några timmar drog vi vidare mot klubbarna vid stranden. Vi stod på VIP listorna både på Shôko (vem minns inte min sista partynatt där sista natten i Barcelona 2008 haha) och Opium. Men det var så sjukt mycket folk så till och med VIP-kön var hur lång som helst. Elena frågade om jag ville se en annan sida av Barcelonas nattliv istället. Visst! sa jag utan att veta att det skulle bli en av de galnaste partynätterna ever!
      
      Vi begav oss till bort till Port Olimpíc och the boardwalk längs med stranden. Det var typ 400 meter fullt med barer och små klubbar. Men det var inte bara till att gå in utan man skulle förhandla med inkastarna som stoppade oss och ville ha in oss. Det var inte bara gratis inträde vi ville ha utan även shots och drinkar. Och det fick vi. På varje ställe. Ni kan ju tänka er att det blev roligare och roligare! När vi sedan går ut från en bar och hinner gå några steg kommer några "ambulansmän" utfarande från en bar bredvid, blåsande i visselpipor, slänger upp Sandra på deras bår och kör in henne på baren. Vi andra står chockade kvar  innan vi brister ut i gapskratt och springer efter. De tar upp henne på bardisken och visiterar henne och hon får dricka "medicin". Bartendrarna var utklädda som operationspersonal och sjukskötorskor och hela stället var galet.
                   





Det hände så många fler galna saker den natten och vi dansade alla som galningar vilket resluterade att vi alla hade sår och blåsor på fötterna när det var dags att traska hem. Eftersom det var fredag hade metron stängt mellan 2-5 så vi åkte hem strax efter 5 och var inte i hemma förrän 6....
Jag träffade de roligaste människorna och hade hur roligt som helsk! All sorg och bekymmer de senaste veckorna var som bortblåsta och jag njöt av livet!

Så glad över att ha fått vara här och dessa uppleverlser ska jag plocka fram when it's cold and dark! 
 
 

Weekend i Barcelona

Då var jag tillbaka efter en intensiv och fantastiskt underbart rolig och spännnande lång weekend i Barcelona!
4 dagar fulla av skratta och party och sol och värme!
 
Det nya penicillinet började verka och hjälpte ganska snart. Flygresan gick bra trots att jag oroat mig för hur mina bihålor skulle klara trycket m.m men det var nemas problemas! När jag lanade på el Prat var jag så gott som frisk.
 Bodde hos Elena, min ryska vän jag lärde känna när jag bodde där nere för 4 år sedan och vi hade lika roligt nu som då!
Det blev många timmar på stranden, många timmar på dansgolven och många timmar att bara gå runt och njuta och insupa atmosfären.
 
Idag är jag trött. Riktigt trött och frusen! Kroppen som precis börjat vänja sig vid 35 graders värme fick väl en chock när jag kom hem och det var 20 grader kallar och regnigt... Flyget var en halv timme försenat och tåget jag tog från Kastrup hann bara precis över bron innan det blev stående en kvart för att invänta ambulans då någon hade blivit sjuk. Var inte i Hbg förrän 22.48 men hann som tur med bussen hem som gick 22.50!
Somnade klockan 00 och gick upp klockan 6...
Har inte sovit mycket de senaste nätterna. Första natten var det jobbigt då det var ny säng, nya ljud m.m. som brukar påverka sömnen första natten på ett nytt ställe. Natten därpå var vi ute och inte hemma förrän klock 6 på morgonen. Brukar inte sova mycket när jag varit ute och festat så det blev bara 5 timmar, sen vaknade jag och kunde inte somna om. I går hade jag dock kunnat sova längre men efter 6 timmar var det att gå upp för att hinna med några sista saker innan jag skulle åka till flygplatsen.
 
Längtar tills jag slutar och kan åka hem!! Har dock lite att göra, men ska försöka få det fort avklarat. Ser framemot att packa upp resväskan och alla mina nyinköpta saker=)))
 
Kom att tänka på att jag åkt tur och retur till Spanien utan att visa pass eller någon annan identifikation!!!
Hur kan det vara möjligt haha?? Jag hade bara handbagage så checkade in och skrev ut boardingpassen själv vid self-service skärmarna. Och sen vid själva boardingen visade jag inte heller något pass. Då vet man att man inte behöver pass för att resa :P
 
Vill passa på att rikta ett varmt tack till alla som ställt upp och varit stöd under min långa "sjukdomsperiod". Det har verkligen tagit på psyket att inte känna sig bra och aldrig bli bättre. Både familj och vänner som tröstat och stötat. Och även den del kära kollegor som gjort det lite ljusare på jobb och som jag kunnat beklagar mig för=)
 
 

Namnsdag

Idag är det min namnsdag och jag är glad och friskt och solen skiner.
Nja.. inte riktigt tyvärr.... Var på mitt fjärde (4e! tur man har frikort) läkarbesök idag då febern är kvar och jag fortfarande känner mig krasslig. Har haft panik de senaste dagarna över att jag inte blivit frisk och avresedatum har närmat sig med stormsteg. Natten var ett helvete då jag vaknat 100 gånger av oro...
 Blev nya blodprov och CRPn var fortfarande aningen hög. Har precis avslutat en penicillin som inte hjälpt nämnvärt men nu fick jag en ny kur av ett annat märke utskrivet så *hoppas hoppas*
 
Idag blir det namnsdags middag och sen blir det väl till att packa =)(=

Still sick...

Ett tag sedan jag skrev, inte mycket som hänt dock. Bara luftrösinflamation och sen bihåleinflamation och nu är det lite bättre men än är jag inte frisk =( Har påbörjat penicillinbehandling och varit sjukskriven några dagar. Vissa besvär har lättat men känner mig fortfarande febig och allmänntillståndet är kasst.
 
Första dagen på jobb idag. Två veckor sedan sist, ok jag var först ledig men sen bara varit däckad av sjukdom.
Har verkligen gjort allt och provat alla husmorsknep för att bli frisk och frustrerad är väl den minsta man känner sig när inget tycks hjälpa. Visst det hade kanske varit ännu värra utan alla vitaminer, teer och örter jag proppat i mig men jag vill verkligen bara bli helt frisk och jag vill bli det nu!
Börjar ju bli rädd att det är något allvarligare som ligger bakom när man kroppen aldrig tycks bli frisk =(
Suck och ännu mer suck.
 
Åker ju iväg om en vecka och då måste jag ju vara frisk.
 
Stackars mig, I know... =)

:(

Jag trodde att gårdagen var den dag under denna sjukdomsperiod som jag mådde sämst och att det sen sakta men säkert skulle bli bättre. Men det var fel. Vaknade upp idag med bonkit. När jag hostar känns det som att lungorna ska explodera och hostar gör jag mycket... kan knappt prata då det satt sig på stämmbanden också. Jobbigt att andas + all snuva, halsont och resten av sjukdomen som är kvar från igår.
 Ibland kan jag känna att de hade varit skönt att vara hemma och vara lite krasslig nån dag, bara ta det lungt och kolla tv och äta vad man vill och sova när man vill och sånt.
 Men nu är jag mer än krasslig och det är fruktansvärt. Köpte hem vattenmelon, jordgubbar, blåbär m.m i lördags som jag skulle ha att kurera med mig. Men vad spelar det för roll när man inte har någon aptit och det bara är jobbigt att äta. Inga bra program på TV. Känner inte för att läsa. Det är varmt och jobbigt och jag har fått ta fram fläkten jag knappt använt i sommar.
Det suger verkligen att vara sjuk!
Ja det var ett tråkigt inlägg men det var länge sedan jag var så här sjuk så då får ni veta hur jag har det :/

Långhelg

Hade sedan tidigare lagt in om semster torsdag fredag för att få en skön långhelg. Har inte jobbat en hel vecka ännu sen jag kom tillbaka från semster och det känns bara skönt haha.
 Har hunnit med en massa skojj saker dessa dagar. Varit och besökt vänner i Arild, ätit god mat (och vin) på Arilds vingård där de även hade den näst godaste citronsorben (den på Ven var dock strået vassare), varit på matmarknad på Gröningen och annat skojj och så klart njutit av det fin fina vädret!
 Samt varit i fina Helsingör där jag bland annat köpte dessa vackra rosor, ett måste att köpa med sig blommor från torget ju=)
 
 
 
Nu har jag dock blivit sjuk=( Började igår och idag är det very bad... Blir inget jobb imorgon iafl.. Suck, riktig smäll-förkylning, riktigt jobbigt=(

Can't wait!

Sista arbetsdagen denna vecka för sen ska jag nämligen vara ledig i dagarna fyra!
Har ett par saker på min semesterlista att pricka av. Kanske blir en tur över till Helsingör eller nått annat skojj.
Får se vad man känner för och hur vädret uppför sig :P
 
och... OCH!! Nu har jag precis bokat och betalat flygbiljetterna till den eftertraktade resan.
 När jag var inne på att åka under min semster för några veckor sedan var biljetterna dubbelt så dyra och de var till och med billigare idag än när jag senast kollade priserna i förra veckan! Nu fanns det ingen tid för tvekan.
Så om ett par veckor när jag har mina sista semesterdagar och min sista långweekend bär det av till sydligare breddgrader.
 
Can't wait!

RSS 2.0