Sista fredagen i april.

Tänkt att förra fredagen vid den här tiden hade jag precis ätit en smarrig nutella crêp och befann mig i Jardins du Luxembourg där jag satt på en bänk i solen och tittade på barnen som lekte med små seglbåtar i den stora dammen.
Nu har jag precis haft lunch och jag satt ute på gräsmattan med en kollega och åt min medköpta pastasallad. I morse när jag gick hemifrån så var det jätte varmt och jag svettades i min vinterjacka men jag har bestämt att jag inte ska byta till vår jacka/skor förrän 1a maj! Och det var tur för moln har dragit in och det var inte så jätte varmt längre...

I dag bokade jag en semesterresa=) Blir som vanlgit en liten tripp upp till Stockholm :) Hör ju sommaren till. Hittade ett mysigt hotell på Östermalm och hyffsat billiga tågbiljetter så det var bara att tuta och köra. Vill inte boka in en massa på semestern utan mest bara ta dagen som den kommer. Har i och för sig en massa saker på "the 2 do list" men ska även klämma in att bara göra absoult ingenting. Vilket kommer bli svårt för jag tycker inte om att bara slöa bort tiden. Men en och annan timme i hängmattan i kolonin kommer det bli!

Bild på Luxembourgträdengården, som dock inte jag tagit men det såg exakt likadant ut där förra fredagen... Vaaarmt och skönt.



I dag ska jag göra focaccia som sedan ska avnjutas framför Vampire Diaries -min absoluta favoritserie. Sen ska jag titta på Revenge och Game of Thrones som jag spelat in i veckan. Så fredagskvällen spenderas framför TV. 100% garanterat med Mizzi i knät eftersom hon är värsta klistret på mig nu... Hon är en periodare och har nya sovställen hela tiden men det är väldigt, väldigt länge sedan hon sov i min säng. Men nu är hon där både när jag somnar och vaknar, det lilla livet :)


Paris -Je t'aime

Då är jag tillbaka efter min weekendresa till Paris. Nog för att det är något av en kliché att åka till Paris i April för att möta våren, men det var alldeles underbart fantastiskt!

Allt gick så bra och smidigt, inga förseningar, inga långa väntetider. Köpte Paris Visité-pass för tre dagar på flygplatsen. Ca 450kr men då var det ju till och från flygplatsen och obegränsat med resor med lokaltrafiken. Och vi utnyttjade verkligen metro-systemet + att jag tog med stegräknaren och det visade sig att vi gick ca 23..000 steg per dag! Sista dagen var det bara runt 10.000 fast vi sprang upp och ner för alla trapporna till Sacre Coeur :)

Under de tre dagarna hann vi verkligen med allt vi skulle + att bara sitta och slappa och njuta.
Vi gick längs Seine, in och ut ur butikerna på Champs Élysée, studerade Triumfbågen på nära håll, stod under Eiffeltornet och tittade upp på den fantastiska konstruktionen, tittade på den blinkande ljusshowen på Eiffeltornet på kvällen, la blommor (tusenskönor som jag plockat på en gräsmatta i närheten) vid Frihetslågan som är ett inofficiellt minnesmärke över prinsessan Diana som förolyckades i bron Pont de Alma undertill, satt i Notre Dame och insöp atomsfären, åt Crêpes, promenerade i Jardins du Luxembourg där vi även satt och solade lite, gick gata upp och gata ner och beundrade den fantastiska arkitekturen, balanserade på roslinjen i Saint Sulpice (ingen albino mördare i närheten dock haha) satt på en uteservering och drack kaffe och tittade på folk, stod utanför Moulin Rouge och drömde oss tillbaka till den bohemiska eran, beundrade de fantastiska gravarna på Montmarte kyrkogården, gick kvällspromenad i området runt hotellet, såg runt 200 personer från ett motorcykelgäng komma körandes och fick alla att stanna upp, hälsadeMona-Lisa, Milos och Nike Louvren, kollade in Sorbonne och Pantheon, stirrade med stora ögon på vakterna med skottsäkra västar och med AK4-or i händerna som patrullerade tågstationerna -inte riktigt vad man är van vid i Sverige, stod och tittade utanför parlamentet där poliser spärrade av gatorna och diplomatbilar med flaggor en efter en körde in genom grindarna -vet inte vad som var på g men hade väl något med presidentvalet att göra och vi såg krypskyttar på taket så...
gick på Pére Lachaise kyrkogården och tittade på Edith Piafs och Jim Morrisons gravar, gick upp och ner för berget Montmartre och in i Sacre Coeur.

Och en massa massa fler saker som jag glömt att skriva!

Blev bortskämd med att få höra "Bonjour mademoiselle!" och det kommer jag sakna=) fransmännen var faktiskt väldigt artiga och trevliga (förutom säljarna/månglarna som sålde små eiffeltorn överallt men jag sa lite otrevligheter på svenska och då blev de tysta haha.
Kommer också sakna fiol- och dragspelarna på tunnelbanan. Jätte mysigt att sitta och åka och lyssna på "La vie en rose" *magic*.

Det "jobbiga" var bara att vi inte var de enda turisterna i stan (höhö) och jag fick vid minst 6 tillfällen ta foto på några personer. De tyckte väl att jag såg pålitlig ut men jag fick verkligen hålla tillbaka för att inte rusa iväg med deras kamera/mobil haha :D

Ska lägga upp bilder också småningom, men den som väntar på något gott.... =))


Snart resdags!

I morgon är det dags för semester *jippi*. Har skrivit ut boardingpassen så det är fixat.
Slutar tidigt idag så det är jätte skönt. Ska bara inom OJ på hemvägen och köpa en halv grillad kyckling till Mizzi som kattvakten kan bjuda henne på. Hon älskar ju grillad kyckling och blir helt galen bara hon känner doften. Min lilla gullunge... Kommer sakna henne enormt men vet att hon är i trygga händer :-)

Säljtävlingen på jobb i går resulterade i två biobiljetter och idag är det en så länge en. Hoppas det kommer upp några bra filmer på bio inom kort bara :))

Kort och tråkigt inlägg men har inget jag känner för att sätta på print idag!

Au revoir!

Min vårliga väg

Ibland känns det aningen motigt att behöva ge sig ut och hela vägen ner till stan för att ta bussen. Visst kan jag ta buss ner hemifrån men 15 minuters rask promenad på morgonen är lite mer lockande.
Och när man möts av bilden nedan i kombination med fågelkvitter och doften av nyutslagna vårblommor så tar jag det som lite vardagslyx som nog är få förunnat!


Om en vecka...

Om en vecka är jag... ja säg det... Resfebern har börjat och just nu känner jag att jag inte kommer kunna slappna av förrän jag kommit in på hotellrummet och kan lägga mig i sängen och kan andas ut.
 Men är man ett kontrollfreak som föredrar att planera allt i minsta detalj -då gäller det att allt klaffar med bussar och tåg och flyg och tåg igen och metro... Sen så gäller det att hitta i en storstad man aldrig varit i tidigare.
 Det brukar funka hur bra som helst, jag har bra lokalsinne inbyggt i mig men jag ropar aldrig hej innan jag kommit över bäcken, eller i detta fallet intagit hotellrummet.
Det är jag som planerar och bokar och lägger upp schema och visst hade det varit skönt att låta någon annan göra det och själv kunna slappna av och tänka på annat. Men nu blir det my way, and that is known to be the only way and that's how I like it! ;P

Men jag längtar! Ska bli såååå roligt=)


pÅsK

Den underbara ledigheten är slut och nu är man tillbaka på jobb. Tur att det är skit väder så man slipper må dåligt över att man sitter inomhus. =)

I fredags tog jag mitt pick och pack och min katt och flyttade hem till mamma över helgen. Söndagkväll tog jag picket och packet och katten och flyttade hem igen. Skönt att ha sitt barndomshem att vila upp sig i emellanåt.
För det är vad jag gjort. Njutit av ledigheten och försökt vila så mycket som möjligt, både fysiskt och mentalt.
Hade ju tänkt vara en hel del i kolonin och fixa med allt som ska fixas nu när våren stundas. MEN när man vaknade på påskafton så snöade det så där föll de planerna. 
Åkte istället ner i stan för ett nytt besök hos frisören. Var ju och klippte mig och slingade håret i torsdags. Blev inte nöjd om man säger så så ringde på lördag och fick komma igen. Efter lite justeringar blev det bättre men det var inte vad jag betalde 1200 spänn för.... Äsch, orkar inte tänka på det mer. Det har upptagit för stor del av mina tankar redan. Ska avvakta.

Har gått långpromenad i skogen och plockat några vitsipporr. Det hade dock inte blivit helt vitt på marken av dem ännu. Kändes lite skumt att det var snö dagen innan och sen dagen efter var det strålande sol om man plockade vårblommor. Aprilväder is all I say=)(=

Bild nedan på mitt påskris. Inte lika mycket djungel-feeling i verkligheten dock :P


Glossybox Mars

Naturligtvis ska ni även få en bild på den senaste glossyboxen. Jag och de andra som jag vet prenumererar har för första gången fått lite olika innehåll, spännande! Eller inte... Haha nej men det gröna nagellacket från L'oreal hade jag kunnat vara utan. Nog för att temat var "back to nature" men de behöver inte ta det bokstavligt :P
Håroljan från Maria Nills ska bli kul att prova. Sveriges motsvarighet till arganoljan, fast med havtorn!
Lotion och showergel från Mádara Ecocosmetics luktade verkligen rent och fräscht och man märker att det är naturliga ingredienser vilket alltid är +.

Var inte jätte excited över produkterna saknade lite wow-känsla men vi får väl se vad april-boxen har att bjuda på =)


Zzzleep

Dålig uppdatering men så blir det ibland. Haft mycket att göra på jobb och fsen är det oftast ull rulle efter också :)

Det jag längtar efter mest just nu är en hel natts sömn. Ge mig 9-10 timmar. Men kommer man hem sen eller inte lägger sig i tid och klockan ringer aaaalldeles för tidigt så är det svårt att komma ur den vanan.

Fast även om jag försökt lägga mig i tid så vaknar jag ändå på natten. Och är det inte drömmen eller diverse tankar som väckt mig är det en kraftig krock typ utanför fönstret!

Det var det som hände i lördagsnatt. Var ute och blev firad i fredags så på lördagskvällen skulle jag bara vara hemma. Kollade film och gick och la mig vid halv 2. Hade inte riktigt somnat när jag hörde något som jag först trodde var mindre lastbil som körde över ett gupp och tappade sin last med typ plasthinkar eller konservburkar som vältes ut över gatan. Ungefär så lät det. Hade tidigare stört mig på grannar som sjöng karaoke och festprissar som väsnades utanför så nu var det typ "va fan håller de på med "och "nu får det vara nog!".

Gick in i vardagsrummet och tittade ner på gatan. Det första jag såg var vad som såg ut som ett hemmabiosystem med en massa högtalare som låg nedanför. Tittar sen ner mot korsningen och fick då en mindre chock. Det var inte riktigt vad jag väntat mig. Vid korsningen stod det nämligen två bilar huller om buller och på gatan låg det fullt med bildelar. Hann tänka om jag skulle ringa 112 men när jag tittade på huset mittemot stod där flera med telefoner vid örat och tittade på förödelsen.

 Sen satt jag (och Mizzi) på första parkett i fönstret och tittade på räddningsarbetet. En brandbil hade satt på strålkastare så det var ljusare än mitt på dagen. Men det var först efter ca 15 minuter när brandmännen började ta loss taket på den ena bilen som jag insåg att folk hade blivit skadade. Var ju ett par människor utanför bilarna så jag trodde att de själva lyckats ta sig ut.

Mycket folk kom dit och typ alla boende stod i fönstren.

Nästan två timmar senare var allt uppstädat, folk hade gått hem igen och det såg ut som att ingenting hänt (förutom att trafikskyltarna som hade blivit nermejade var borta).

Hittade ett klipp där någon filmat här på mediabasen.

Och här fångade jag en del av förloppet:


RSS 2.0