Paris -Je t'aime

Då är jag tillbaka efter min weekendresa till Paris. Nog för att det är något av en kliché att åka till Paris i April för att möta våren, men det var alldeles underbart fantastiskt!

Allt gick så bra och smidigt, inga förseningar, inga långa väntetider. Köpte Paris Visité-pass för tre dagar på flygplatsen. Ca 450kr men då var det ju till och från flygplatsen och obegränsat med resor med lokaltrafiken. Och vi utnyttjade verkligen metro-systemet + att jag tog med stegräknaren och det visade sig att vi gick ca 23..000 steg per dag! Sista dagen var det bara runt 10.000 fast vi sprang upp och ner för alla trapporna till Sacre Coeur :)

Under de tre dagarna hann vi verkligen med allt vi skulle + att bara sitta och slappa och njuta.
Vi gick längs Seine, in och ut ur butikerna på Champs Élysée, studerade Triumfbågen på nära håll, stod under Eiffeltornet och tittade upp på den fantastiska konstruktionen, tittade på den blinkande ljusshowen på Eiffeltornet på kvällen, la blommor (tusenskönor som jag plockat på en gräsmatta i närheten) vid Frihetslågan som är ett inofficiellt minnesmärke över prinsessan Diana som förolyckades i bron Pont de Alma undertill, satt i Notre Dame och insöp atomsfären, åt Crêpes, promenerade i Jardins du Luxembourg där vi även satt och solade lite, gick gata upp och gata ner och beundrade den fantastiska arkitekturen, balanserade på roslinjen i Saint Sulpice (ingen albino mördare i närheten dock haha) satt på en uteservering och drack kaffe och tittade på folk, stod utanför Moulin Rouge och drömde oss tillbaka till den bohemiska eran, beundrade de fantastiska gravarna på Montmarte kyrkogården, gick kvällspromenad i området runt hotellet, såg runt 200 personer från ett motorcykelgäng komma körandes och fick alla att stanna upp, hälsadeMona-Lisa, Milos och Nike Louvren, kollade in Sorbonne och Pantheon, stirrade med stora ögon på vakterna med skottsäkra västar och med AK4-or i händerna som patrullerade tågstationerna -inte riktigt vad man är van vid i Sverige, stod och tittade utanför parlamentet där poliser spärrade av gatorna och diplomatbilar med flaggor en efter en körde in genom grindarna -vet inte vad som var på g men hade väl något med presidentvalet att göra och vi såg krypskyttar på taket så...
gick på Pére Lachaise kyrkogården och tittade på Edith Piafs och Jim Morrisons gravar, gick upp och ner för berget Montmartre och in i Sacre Coeur.

Och en massa massa fler saker som jag glömt att skriva!

Blev bortskämd med att få höra "Bonjour mademoiselle!" och det kommer jag sakna=) fransmännen var faktiskt väldigt artiga och trevliga (förutom säljarna/månglarna som sålde små eiffeltorn överallt men jag sa lite otrevligheter på svenska och då blev de tysta haha.
Kommer också sakna fiol- och dragspelarna på tunnelbanan. Jätte mysigt att sitta och åka och lyssna på "La vie en rose" *magic*.

Det "jobbiga" var bara att vi inte var de enda turisterna i stan (höhö) och jag fick vid minst 6 tillfällen ta foto på några personer. De tyckte väl att jag såg pålitlig ut men jag fick verkligen hålla tillbaka för att inte rusa iväg med deras kamera/mobil haha :D

Ska lägga upp bilder också småningom, men den som väntar på något gott.... =))


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0