Rabarber ♥

Nu är det min favorit årstid när naturen står i blom och man kan börja skörda de grönsaker som börjat titta upp i grönsakslandet. Därför passar jag på att lägga rabarber på just rabarbern!
 Älskar rabarber och det finns så mycket man kan göra med den. Varje vecka när jag är i kolonin passar jag på att dra upp ett knippe. I förra inlägget skrev jag ju om den smarriga rabarber- och jordgubbskakan jag bakade till morsdag. Då rabarbernas högsäsong är nu har jag därför passat på att frysa in då jag har ett recept på en marängpaj som också ska innehålla rabarber och jordubbar (för de passar ju så jätte bra ihop) och som jag tänkt göra till midsommar.
 Oftast blir det vanlig smulpaj som lätt slängs ihop men även saft är kalasgott och igår när jag kom hem kokade jag faktiskt kräm! Världens enklaste recept som tar 10 min!
Gott och fräscht och en lagom kvällsmåltid =)

                           

Pingst och Morsdag

Detta har varit en 100 procentig helg. Inget att att anmärka på utan 100% ren och skär njutning. Därför var det med tunga steg jag lämande ledigheten bakom mig och gick för att sätta tänderna i en ny 5-dagars lång arbetsvecka.
Pingsthelgen förra året utnyttjade jag min säljtävlingsvinst från jobbet då jag och mamma checkade in på Torekovs spa&hotell. Och som vi njöt av det=) Kom på att jag fortfarande har en gammal vinst kvar, har ju inte utnyttjat mina presentkort på Wallmanssalonger... får se när det ska bli av.

I fredags när jag slutade åkte jag hem och slappade lite. Sen kom Linda och efter en stund gick vi bort till Viskängen där grilling och kubbspelande var i full gång. Anslöt till gänget och stannade ett par timmar. Underbar sommar kväll och det var gott med en iskall öl!
Lindas syster kom förbi med sin nyfödda gullunge=)
 Några skulle dra ut men det kände inte jag för så jag gick hemmåt. Stötte ihop med en gammal bekant på vägen och det blev en liten pratstund. Men sen var det hem och lite slappe i soffan innan jag gick och la mig.

Upp klockan 8 på lördagen för att tvätta några maskiner. Sen tillbringades resten av dagen i kolonin. Hade tur med vädret för det var varmt och soligt fram till vi skulle gå hem mot kvällningen då det mulnade på lite.
 Var bjuden på fest i Laröd men jag kände om jag någon lördagkväll skulle sitta hemma och kolla på TV så var det denna! Och förra ESC finalen när det också kändes som at vi hade en chans att vinna, så följade jag finalen på Hampan... Ingen höjdare direkt, riktigt tråkig kväll det haha.

Väl hemma gjorde jag en rabarber och jordgubbskaka. Rabarberna var självplockade från kolonin och på Maxi var jordgubbarna slut så det fick bli en svnäng in på Konsum för ett förpackning svenska =)
Sen kollade jag givetvisESC! Loreens framträdande var så jäkla bra, speciellt om man jämför med det från semin i torsdags... Sen satte jag mobilen på ringning då jag inte visste hur jag skulle palla att sitta igenom den annars så sega tävlingen. Somnade dock inte men det var nära... När röstningen börjat och de första länderna avlagt sina röster började jag dock känna lukten av seger så då satte jag mig upp och sen satt jag spikrakt och spänningen var oliiidlig. Vid varje 12 poängare bröt jag ut i spontant jubel och applåderade, förutom när jag buade för jädra Italiens (icke)poäng haha.

Men vi vann! Hejja Sverige vad vi kan!!!! In your face alla som klagade på Loreens "shaman-dans"!
Jag sa ju att man inte behöver ha blont lockigt hår, kort klänning och push-up för att gå hem i Europas stugor ;P

I söndags hämtade mamma mig och vi körde till Piazza Deli där jag beställt mat. Hämtade den och körde till Pålsjökyrkogård för att lägga blommor på min älskade mormors grav. Varje morsdag har vi annars varit hos henne och ätit tårta innan jag och mamma sen gått ut och ätit på någon restaurang.
 Tycker verkligen synd om alla som inte har sin mamma i livet.... så oerhört sorgligt. Denna morsdagen var lite mer speciell eftersom jag ju i höstas inte trodde att jag skulle få fira ytterliggare en med min mamma. Fy fan vilken hemsk tid det var.... Men min fantastiska mamma klarade det och jag fick ha henne kvar hos mig=)

Sen körde vi till typ Hittarp för att ha picknick nedanför Kulla Gunnarstorp. I vintras gick vi en promenad där och på höjden ovanför stranden fanns det en glänta och när jag såg den tänkte jag att här ska jag ha picknick en solig dag i sommar! Och så blev det!!!
Avnjöt den supergoda italienska delikatess maten och min kaka. Mamma fick sina presenter; ett armband med en skyddsängelberlock från Kyssjohanna och en fotobok jag besällt med en massa bilder från våra resor och utflykter.

Min rabarber- och jordgubbskaka innan den skjutsades in i ugnen. Den blev riktigt saftig och god och det var första gången jag använde muscovadosocker och det var en höjdare!



Här i solen, nedanför Krapperupsslott, på höjden ovanför stranden hade vi vår picknick. Var precis så underbart som jag föreställde mig den där iskalla januaridagen :)


After¤Work

Snart slut på denna arbetsdagen och sen ska man bege sig ut i hettan :p. Förhoppningsvis har kvälls-svalkan hunnit komma så man kan ut och gå en kvällsrunda sen.

I går var det afterwork på PubRo nere i Norra Hamnen med några tjejer från jobb. Mycket trevligt och härligt att sitta på en uteservering i det fantastiska vädret med ett glas rosé ;)
Blev dock besviken på maten jag åt. Beställde en tapastallrik och det var nästan skrattretande det som serverades... Verkade dock som att de flesta var mer eller mindre missnöjda med maten (och väntetiden.)
 Men vi blev faktiskt kompenserade med efterrätt ;P
Nej tacka vet jag mina ostar och charkisar jag hittar på OJ och komponerar mina egna tapas- och antipastirätter av.

Trodde jag hade lyckats vänja mig av med min dagliga dos vacka bilder på Pinterest, men nu är jag nog fast igen :/






Och vipps var rasten slut!

Testkanin

Har signat upp mig för att vara testpanel för lite olika produkter och hitintills blivit utvald att testa två.
Nämligen Garniers BB Creme och Rexona Maximum Protection.
Kul att få produkterna hemskickade och kunna prova utan att behöva gå och köpa dem.
Speciellt BB Cremen har jag varit nyfiken på sedan den kom ut.

Deon fick jag redan vid påsk men började använda den för ett par veckor sedan och tycker den funkar bra.
Har nu suttit och betygsatt samt recenserat produkterna så nu är det färdigt och det blev både lite ros och ris ;)
Får ju en hel del proukter också i mina Glossybox och det är lika kul varje gång =-)

 Fick sms idag att jag hade ett paket att hämta ut så det kanske är något nytt på gång att testas =)

 


*gäsp*

Nej jag ska inte klaga på värmen, det är ljuvligt. Men jag hade hellre varit ledig och legat och slappat på stranden än att svettas i ett kontorslandskap. Älskar verkligen min usb-fläkt som jag var förståndig nog att införskaffa. Den går på högvarv!

Igår slutade jag tidigare från jobb och gick en jätte fixar-runda i stan. Hade många ärenden att uträtta och sakrer att fixa och hann med allt. Trots att svetten dröp och det var sjukt kvalmigt.
Gick till och med upp för Terasstrapporna på hemvägen även om jag började ångra mig 5 trappsteg upp haha.
15 minuter efter jag kommit hem kom dock åskan och regnet som jag är tacksam att jag slapp. Även om det hade varit skönt med några regndroppar så är ett åskregn ingen höjdare...

Sov dåligt i natt och gäspar konstant. Hade sen lunch, inte förrän 13.45, och tog med min filt och pastasallad med seranoskinka och mozarella ut och satte mig ute på gräset. Vågade dock inte lägga mig ner för då hade jag garanterat somnat. Så hade de börjat undra varför jag inte kom tillbaka och så hade de sett mig ligga platt där ute och trott att jag dött haha.

Dagens störnings moment på bussen: Folk som börjar prata med en trots att man har hörlurar i öronen. Notera att det alltså inte var någon jag kände som satte sig bredvid utan en complete stranger....

Nej nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Så trött och slut i huvudet är jag. Direkt efter jobb är det AW med några tjejer från jobb. Får gå och stänka vatten i ansiktet nu eller nått...

*gäsp*


Sommaren är kommen!

Det underbara sommarvädret har kommit =)
Fast min fot/tå inte är helt okej så går jag ändå ner till stan för att ta bussen till jobb. Kan inte tänka mig att ta bussen ner när jag har en så underbar promenadväg.

I går blev det lunch iform av falafel och vi satt på filt ute på maskrosgräsmattan och njöt av solen.
Efter jobb kom mamma och hämtade mig och vi körde iväg mot typ Döshultskogen (om den heter så?) och plocka liljekonvaljer vid vårt hemliga ställe. Vid ett buskage på åkern intill sjöng en näktergal för fullt (en av de fåglar jag faktiskt känner igen på dess sång). Fast det brukar vara svalt att gå inne i skogen så var det varmt och skönt och det var en helt underbar kväll och ett minne jag kommer plocka fram när isvindarna skär genom märg och ben :P
 Sen körde vi bort till en korvmojje och åt en porting =)


Du måste flytta på dig!

Nu har den börjat spelas in the clubs och då jag nästan jublade när den spelades på ett svettigt dansgolv mitt i natten så har jag inte tröttnat på den=))


The bad and the good

Då var helgen slut och jag överlevde den nätt och jämnt... Var lite kris igårkväll när jag funderade på om jag skulle behöva åka in till akuten då jag eventuellt hade drabbats av blodförgiftning!
 Har ett helevtiskt skavsår på ena stortån och när det började bli röda streck från det så var jag rädd att amputering skulle bli aktuellt. Nä, skämt åsido men det såg inte bra ut men efter att ha satt på lite av mirakeloljan TeaTreeOil så försvann det röda och strecken som jag trodde berodde på blodförgiftning likaså.
Ont gör det fortfarande men nu sitter jag utan skor på så då är det lungt.

Måndag och den vanliga ångesten har infunnit sig... Haha nej då det är ingen fara. Visst man har en hel arbetsvecka framför sig men det är faktiskt helt okej!

Ångest har jag men det beror på andra saker. Kan enkelt stavas s-h-o-p-a-h-o-l-i-c-i-s-m.
Gick nämligen in och tittade hur det stod till med saldot på mitt kreditkort och satte hjärtat i halsen (eller nått) när jag ser att jag typ inte har något köputrymme kvar att utnyttja! Jag flyttar ju över pengar från mitt lönekonto hela tiden känns det som och helgens utgång kostade ju inte så hemskt mycket pengar! Efter två år här inom koncernen blev det (äntligen?) av att jag skaffade vårt eget kreditkort. Det är faktiskt ett jätte bra kort och när jag dessutom fick en personalversion med lite fler förmåner så nappade jag. 
 I 2,5 månad har jag gjort alla mina köp med detta kort (för att bonuspoängen ska flödar in haha).
Hyra,el,alla autogiron m.m betalas dock fortfarande från mitt lönekonto. Så detta kort använder jag för allt annat. Dock har jag insett att av allt det här andra är endast matinköpen 100% försvarbart (även om jag hade kunnat dra ner på dem också).
Men alla andra köp innefattar då t.ex.  kläder,skor,smink,frisörbesök,ansiktbehandlingar,manikyr,luncher, middagar,fikor,utekvällar m.m m.m 
 Men om jag räknar bort matköpen och de två resor jag betalat med detta kort så får jag fram en helt sjuk summa som jag nu stirrat på i fem minuter och det går fortfarande inte in. Vad fan har jag köpt med detta fem siffriga belopp? Visst, min garderob hemma vittnar om en del men för detta belopp?? Det är helt sjukt... hade jag köpt tre stycken Bayswaterväskor så hade jag fattat att så mycket pengar gått åt men jag har faktiskt inte köpt en riktigt stor sak som kostat mycket utan dessa köp är allt möjligt.
Visst, det är inget problem, jag handlar inte på krediten utan det är ju pengar jag satt över från mitt lönekonto och det är ekonomiskt sett ingen big deal. Men jag fattar inte hur jag kunnat handla för så mycket på så kort tid... Får försöka tänka till när det gäller "onödiga" utgifter eller se om det finns något rehab för shoppingberoende här i närheten=()

Däremot är det (minst) fyra saker som gör mig minst sagt glad just nu:

Min Apostlablomma blommar! Sedan jag flyttade in i denna lägenheten för tre år sedan är det första gången!
Den blommar ju bara en eller två dagar så jag får passa på att njuta=))



Jag har haft ett lyckoklöver i säkert 15 år. Har stått i mitt flickrum och jag tog såklart med mig det när jag flyttade. Det har i stort sett alltid trivts och frodats. Förutom ett par gånger, typ vintertid, när bara något ynkligt blad stått där och jag fått panik och trott att det skulle dö men det har alltid tagit sig och det blommar vacker några gånger om året. Fram till för någon månad sen. Då försvann alla blad och det vägrade komma upp fler. *#¤%"£@!" tänkte jag och blev ledsen, för nu hade det gett upp. Jag provade att vattna, att inte vattna, att ställa i sol och inte ställa i sol. Men inget. Nada. Bara jord, inget liv.
För två veckor sedan gjorde jag ett sista återupplivningsförsök och planterade om den. Bytte jord och la omsorgsfullt i de små rotknölarna. Sen höll jag tummarna och NU SER DET UT SÅ HÄR!!!!:



Sen att alla fruktträd blommar och det stora rosa på min gård gör mig extra glad så fort jag ser det är inte fy skam!


Sen att jag vann stortslam på säljtävlingen på jobb som pågått ett par veckor är inte heller fy skam.
Förutom flera komptimmar och sisådär 15 biobiljetter vann jag att jag själv får välja min schemaläggning i två veckor. Så känner jag för sovmorgon eller sluta tidigt så är det bara för ledningen att fixa det=)


Bäääästaste låtarna just nu.

Fredag eftermiddag och jag börjar redan peppa för helgens utgång! Och en trippel av Nicki Minaj sitter aldrig fel!

Fuck Lady Gaga cuz Nicki Minaj is the shit!

Och den bästaste av alla: 


Long time no see...

Varit lite under the weather och krasslig hur länge som helst känns det som. Nu börjar det dock gå åt rätt håll. Men med sånt här fram och tillbaka väder får man se hur länge det varar. Varmt och kvavt samtidigt som det regnar. Borde åska för att rensa upp lite men det åskar väl aldrig i maj....

På grund av min sjuka har jag inte gjort så jätte mycket som är intressant att skriva om.
I lördags när jag kände mig bättre gick jag upp jätte tidigt, det vill säga 7.30! (ja det är tidigt för en lördag).
Mamma och jag skulle köra och för första gången i våra liv titta på kosläpp! Var en Arlagård vid Perstorps som arrangerade det. Det var tipspromenad och man fick mjölk (tänka sig!) och en kanelbulle att mumsa på innan kossorna släpptes ut. Var inne och hälsade på dem i stallet innan det var dags för utsläppet.
Och de flesta hoppade och studsade av lycka, precis så som man sett på TV. Dock släpptes inte kalvarna ut vilket var lite synd. Fast om de aldrig varit ute förr i hela sitt liv så hade det nog varit ganska chockartat att göra det framför hundratals av människor som stod och tittade på.

En del kor (som varit med om detta några gånger) ställde sig utanför ladugårdsdörren och råmade in till sina vänner som inte blivit lösgjorda ännu och när de sen också kom ut sprang de iväg jämsides=)

 

När vi sen gick genom stallet igen stod där en ko alldeles ensam kvar. Fick riktigt ont i hjärtat av att se det. Tyckte det rörde sig i hennes mage och när vi frågade bonden så var det mycket riktigt en bäbis på väg som skulle komma inom kort så därför fick hon inte gå ut med de andra. Hoppas kossan själv förstod det...

 

Värre var det då för det 5 kossorna som stod för sig själv i en annan del av stallet. De fick nämligen inte gå ut eftersom de skulle slaktas! Berodde på söndriga juver, ja det kan inte vara helt lätt att vara en mjölkko...

 

Fredag idag och jag kunde inte vara gladare över det=)

 

Solong.....

 

 


Försommar

Helt underbart väder ute! Satt ute på filt nere på gräsmattan blad tusenskönor och maskrosor och åt lunch.

Det enda minuset, som egentligen är ganska stor, är att jag är förkyld... Så jäkla typiskt nu när dte är fint väder. Men och andra sidan vet jag att jag antagligen kommer vara frisk tills på fredag för då ska det ju bli kallt och regnigt igen.
Samma sak i augusti när de sista varma sommardagarn bröt ut. Då var jag jätte dålig och höll på att dö i varmen och solen och det var knappt att skuggan skyddade.
Det är dock inte lika jobbigt nu (och jag håller tumamrna för att det inte utvecklar sig mer)... Lite feber till och från men mest är det näsan som rinner och att jag känner mig krass.

Igår på min lediga dag var jag i kolonin och sådde och hade mig. Helt fantastiskt väder och det var bara att rycka upp sig från sjukan och dra på sig shorts och linne (vilket resulterade i lite röda axlar =hej och hå sommaren är här!).
Försökte göra lugna saker så jag sådde i trädgårdslandet. Rädisor, morätter, spenat, sallad, bönor för att bara nämna något.
Gjorde fint i jordgubbslandet samt sådde en hel massa blommor i frösängarna. Nu kommer det vara spännade varje gång man kommer dit för att se hur långt de kommit.
Samt att jag anlade ett litet stenparti vid ena husväggen! De sålde ju billiga stenpartiväxter på Maxi häromveckan så jag tänkte att ett stenparti är ju fint så då får jag anlägga ett sådant. Så köpte några plantor och byggde sen upp med strandstenar i olika storlekar. Super fint blev det.

Vi måste ju ligga minst 1 månad efter t.ex. Frankrike för i Paris så blommade ju syrenerna för fullt för någon vecka sedan. Och alla kastanjeträden blommade! För det är en sak från Paris jag kommer ta med mig; nämligen alla stora vackra blommande kastanjeträd som kantade varje esplanad och boulevard! Fantastiskt vacker!! Synd att inte Helsingborg kan förstå att det ska vara mer träd istället för att såga ner (ja jag vet att de planterat nya på Ängelholmsvägen men det är bara en lite kompensation för alla de såga ner...)


Paris i bilder

Har ju lagt upp en del foton på FB men lägger även in några godingar här på bloggen=)
Bara till att klicka på dem för att få dem större=)

 Första sevärdheten vi såg på nära håll i Paris. Den legendariska Moulin Rouge.

Ett måste var ju Louvren. Hade dock bara tre saker jag ville se där; Mona-Lisa, Nikestatyn och Venus Milo.
Det var det enda stället vi såg/besökte i Paris där vi behövde betala inträde och 10 euro är ju verkligen ingenting. Så därför gjorde det inte så mycket att man bara gick förbi alla konstverk i Grande Galleri och sedan bara valde ut godbitarna.
 Visst var det en upplevelse att se Mona-Lisa IRL (OM det nu är orginalet som hänger där vill säga...) men lika roligt var det ställa sig "bredvid" tavlan och titta åt andra hållet på alla fotograferande turister =)


Visst måste man besöka alla de klassiska kända sevärdheterna. Men jag vill också se andra, kanske min morbida sida som spökar haha. Men Place de la Concorde där Marie-Antoinette och större delen av den franska adelns halshöggs under 1700-talet (för övrigt min favorit epok) skulle ju ses men även bron där prinsessans Dianas bil kraschade in i den 13e bropelaren och kyrkogården Peré Lacaise där mängder med "kändisar" ligger.


  Lite spöklikt var det på kvällen när man gick där och läste alla hälsningar (och konspirationsteoreier) folk skrivit på murek ovanför. Vid Frihetslågan lägger folk blommor och jag ville inte vara sämre så på vägen dit plockade jag en bukett tusensköner som jag la där, dte är ju som bekant tanken som räknas haha =)

 Edith Piaf känner man ju till, gjort flera låtar jag tycker om och brukar lyssna på. Och La vie en rose var en rätt bra film=) Så att hitta hennes grav var ju ett måste.

 Jim Morrison känner jag inte direkt till om jag ska vara helt ärlig. Han var med i The Doors, en av de fäörsta att joina club 27. Men han dog i Paris och hans grav är ju ett ställe dit folk välfärdrar och sätter ölflaskor m.m så jag ville inte vara sämre. Med vallfärdandet alltå inte att sätta dit ölflaskor=)
Graven låg ganska trångt till, inklämd mellan andra monument och det var redan några personer där när vi kom + att väktarna kom dit körande med sina bilar precis när vi kom. Kyrkogården skulle ju strax stänga så de skulle väl bara se till att inga turister blev kvarglömda haha.
Hade det inte varit folk där hade jag nog klättrat över kravallstaketet som var uppsatt framför och poserat vid graven.
 På motsatta sidan satte folk tuggummi på ett stackars träd. Tänkte att jag skulle göra det men risken för att nudda någon annans tuggade gummi var för stor :P

Jag tycker om kyrkogårdar. De är fridulla och vackra. De i Frankrike är lite annorlunda än de vi har i Sverige. Här har vi bara små gravstenar eller kors medans de har kryptor och utsmyckningar och kyrkogårdarna är lite mer "steninga" om man säger så. Lite ruskigare... tur att det inte är en sån kyrkogård jag vehöver gå igenom varje dag på väg till bussen...
Montmartrekyrkogården var mycket finare än Peré Lachaise, När vi gick från den sistnämnda var klockan strax innan 18 då den stängde och vi tyckte att tre unga killar förföljde oss. Det började med att jag tog ett foto ut över gravarna och de skulle då passera på vägen framför mig men när de såg mig så svängde de ner mot oss. När vi stannade så stannade de och låtsades titta på en gravsten. Jag fick lite småpanik eftersom jag inte var helt 100 på var utgången var och fast där varit mer folk innan var vi nu ensamma. De hade väl redan förstått att vi var turister och man är lite utsatt redan då, ännu mer på mitt i en kyrkogård vid kvällstid.
Men som tur var dök en man och en kvinna upp och vi skyndade oss mot dem och rätt var det var så såg vi utgången. Hade ju kunnat sluta olyckligare annars. But it didn't!

.
 Montmartre

Vi bodde i 9:e mot gränsen till det 2:a. Nere mot Operan typ. Men det var promenadavstånd upp till Pigalle där Moulin Rouge m.m ligger. Är ju känt som the red light district men märke inte av det . Visst, gick man på den stora boulevarden var det ju sexbutiker och strippklubbar men och andra sidan så väljer man vad man vill se. + att efter att ha vandrat kvällstid i Amsterdams Red Light District så är har man blivit lite avtrubbad haha.
 Pigalle

RSS 2.0