Smått och Gott

Smått och gott en god kväll.
 

Bellis by the sea

 

Puppy

Tog med Bellis hem från mamma igår och lämnade kvar Mizzi.
Igårkväll tog hon de sista krafterna ur mig. Först drog och slet hon i alla kläder jag packade upp.
Sen slet hon i sönder plastpåsen med nypotatis jag hade ställt på köksgolvet. Resultatet blev att alla potatisar och jord kom ut på hela köksgolvet. Som om inte det vore nog sprang hon och nallade potatisar medans jag försökte städa upp. Hittade jordiga potatisar både i soffan och nedanför min säng...
 
När jag sen satt i soffan och titade på tv kom hon först med strumpor i munnen som hon hade norpat från tvättkorgen. Sen hoppade hon upp i soffan med en ballerinasko i munnen. Sen kom hon med totteband, lite senare med en klämma.
Sen hörde jag henne asa och dra något ute i hallen. Min väska, men den kom hon inte långt med.
Och varje föremål som ska tas i från henne leder till en fajt där hon springer och jag jagar...
 
Imorse vaknade jag brutalt av att bli slickad i ansiktet. Klockan 06.30. Give me a break!
 

Midsommar

Så har min andra favorit-högtid (på andra plats efter julen) kommit och gått. Jag fick min efterlängtade matjesill med nypotatis, gräddfil, gräslök och allt annat som hör till.
Såg några foton på FB att folk äter både prinskorvar och köttbullar också. Nej, det är ingen Midsommarmat utan hör enbart julen till.

Firade på Sofiero som vanligt. Har undkommit de regnmoln som passerat och enbart fått sol på mig.
Sagolik helg med mina hjärtan.
Nu ny vecka som ska fyllas med roliga ting att göra. Mycket planerat redan nu. Får se om det blir tid att slappa lite också..


Midsommartårtan 2013


Tog 10 min att göra och var en 10 poängare!

Bellini

Haft en heldag i soliga Malmö. En mycket trevlig dag avslutades med mat på T.G.I.F och sen en äkta Bellini på La Grappa *mums*
 
 

Måndag -en trevlig dag

Idag som jag tills jag vaknade. Hade en lugn morgon med morgontidningen och en god frukost. Lite slapp framför TVn sen bytte jag kattlåda, gick med soporna, dammsög, fixade till m.m
Sen en lätt lunch och efter det gick jag och vilade middag med en katt på magen.
Sen ut och lapa sol på balkongen. Läste klart Bingo Rimérs "En flickfotografs bekännelser". Gick in i mitt bibliotek och valde en ny, Alex Schulmans "Att vara med henne...".
När det började bli kväll och solen försvann bakom takåsarna drog jag på mig gympaskorna och gick ut för en liten powewalk. Sen hem och gjorde fläskkarre i ugn med sallad med nypotatis, pecannötter, ädelost m.m som ska avnjutas till "Familjen Kardashian". Sen blir det kanske ety glas rosé på balkongen och en filosofisk stund innan det blir att avsluta med en bra film.

Jo så att... Klagar inte över mitt liv, mina dagar är härliga, jag saknar inte jobbet ett skit. För första gången på mycket länge kan jag stanna upp och verkligen Carpe Diem. Jag njuter!

Studentfest bild

Classy and stylish party by my bigbrother!
Studentfest för my niece in Landskrona :)



Studentfest

Igår tog min kära brorsdotter studenten. Hennes storasyster tog för 2 år sedan och jag kan inte annat än klaga på hur fort tiden går. Eftersom det inte är så jättestor åldersskillnad så kändes de mer som småsystrar och vi växte upp tilsammans. Kanske därför jag blev lite smått tårögd igår...
Vädret var tursamt,regningt på förmiddagen men vid utspringet och resten av kvällen var det perfekt. En mycket lyckad och trevlig kväll med familjen samlad!

Nu är det lördagkväll och åskan ocb regnet kom precis. Annars har det varit fint väder idag och jag har bland annat varit och handlat nypotatis och gårdsägg hos Larsvikens gårdsbutik. Sen blev det en sväng till Viken och kvällen avslutades med en pizza på Gröningen. Tur regnet och åskan inte kom förrän nu!

Landskrona station...

sitter jag nu på... Vet inte varför alla mina inlägg från mobilen tycks bli skrivna centrerat läge men men...
Har varit på intervju/test på yrkeshögskolan. Vet inte vad jag ska säga. Det gick väl bra, testet i Malmö bestod av två delar, ett på svenska och ett på engelska som tog nästan två timmar att besvara. Nu var det ett test vid dator där de skulle kolla hur snabbt och bra man skrev, hur bra man var på datorn. Tog 10 min.
Kan dock ändå tänka mig att gå här, fast jag var lite anti det innan. Jag vet inte, får helt enkelt vänta tills antagningsbeskeden kommer om nån vecka. Kommer jag bara in på en av de två utbildningarna så förenklar det saken för då behöver jag inte göra något val. Fast jag kommer bli irriterad över att jag inte kom in på båda. Kanke kommer jag inte in på någon, då %4#!"&!!!!
 
Nu ska jag äta min sallad jag köpte inne på Ica Kvantum. Missade 11.36 tåget med typ en minut, nästa ska gå 12.20 men nu kom det upp att det är försenat till 12.31. Tur man inte är stressad, men bara tanlen på att pendla hit eller till Malmö med massa förseningar fåt mig att fasa :D

Städmåndag

Helt slut är vad jag är nu... ska ut och lapa lite sol på balkongen innan jag går ner till Café Viva och möter uppAnne och någon till för en bit mat.
Eftersom gårdagen gick åt till att ligga i soffan och inte göra alltför häftiga rörelser med huvudet utan bara tycka lite synd om mig själv fick jag göra lite nytta idag.
Tvättade alla kuddar m.m från sängen, köpt en ny madrass i förra veckan som jag nu invigde, bytte duntäcket till sommartäcket, bäddade rent och längtar tills jag ska krypa ner i kväll och sova. När jag ändå skulle tvätta så passade jag på att tvätta överdragen på alla kuddarna i soffan. Har inte gjort det på de 4 år jag haft den *ooops* och jag har bävat för det för jag antog att det skulle bli tungt, men nu var det på tiden.
Tungt var det, båda att få av och sen få på överdragen igen. Men nu är det gjort och jag dammsög hela soffan både uppe och under så nu är jag nöjd!

Hangover

Puh, nu börjar jag så smått hämta mig... Efter ett bad, varma mackor och ett avsnitt av Real Housewives of New Jersey börjar jag känna mig normal igen.
Gårdagsnatten var onekligen hård. Var ute med några från jobbet (eller ja förre detta jobbet) som skulle slå ihop min födelsedag och mitt avslut och bjuda ut mig. Inte sett dem sen jag slutade och vi hade rikitgt trevligt. Förbjöd dem dock att prata eller ens nämna jobbet :) Började på Haket, sen blev det Docken, sen Cuba Libre och sen avslutades natten på Sirocco. Sen kommer jag inte ihåg några detaljer med roligt var det :)

Prinsessbröllop

Rojalist? Javisst!



#vackert #tårfyllt #kärlek #prinsar och prinsessor #go Madde!

Nationaldagen

Jag är så oerhört tacksam över att vara svensk och bo i detta vackra land. Man är verkligen lyckligt lottad!


Dagen tillbringades bland annat med de *bästa i mitt liv* på Fredriksdal där vi åt pickniclunch i det gröna i den värmande solen.



Jun. 05, 2013

Då var man åter igen i Malmö. Trodde det räckte med testerna jag gjorde för några veckor sedan men blev visst kallad på en intervju också... 200 gjorde testerna, 70 blir kallade till intervju (am I good or am I good?!) till 35 platser *puh*. Gruppintervju med två andra, aldrig gjort det förr med det kändrs bra. Kul faktiskt!
Så nu hoppas jag att ni håller tummarna för mig!
Ska till LA nästa vecka men nu vill jag verkligen hellre gå i Malmö! Tänk att det egentligen var tvärtom innan och jag inte ens tänkt söka hit...

Sjukt varmt idag och jag var nervös och svettig innan, nu är jag bara det sistnämnda haha!

Solig dag på Kullaberg

Makalöst fantastisk dag! Varit på Kullaberg och invigningen av Kullaleden. Sett och lyssnat på Arne Weise, klättrat lite bland klipporna, njutit av den vidunderliga utsikten, ätit glass i solen. Efter några tommar där avslutade vi med ett besök på Flickorna Lundgren. Ät skånsk äggakaga med fläsk=gott.Haft soligt och varmt hela dagen.
Riktig tur med tanke på att det verkat ha regnat en hel del vid Hbg...
Tur att vi på kullen fick så fint!
En riktigt underbar första juni med andra ord :p



RSS 2.0