Slut!

Då  var denna första praktikvecka slut. Så många intryck, så många ansikten men kul! Slutade 14.30 idag och det blev raka vägen hem för att putsa alla fönstwr (insida, emellan och utsida) innan det blev mörkt.
Hämta upp adventsstakar m.m från källaren, stryka julgardiner.
Så här blev vardsgsrumme. Nu är jag färdig och helt slut. Nu tar jag he
Peace out!
 
 

Fina saker

Varit på utförsäljning hos grossistföretaget Trademan idag. De har ju det två gånger om året när man kan köpa presentartiklar och annat som de säljer till butiker för en billig peng. Blev lite julklappar men även saker till mig själv.
Gillade verkligen ballerinatavlan, hittade en fin pajform och föll för några av de många änglar de hade. Detta är en del av vad jag köpte, mest till mig själv men en och en annan julklapp också :)
EN MÅNAD TILL JULAFTON!
 
 

TGIF

Äntligen fredag och ledighet. En vecka med full rulle mest hela tiden och som avslutades med en riktigt intensiv dag.
Skulle vara och hälsa på hos min LIAplats klockan 13, slutade skolan 12 men hann hela vägen från Malmö till lasarettet på 1 h. Trodde jag skulle vara där typ en halvtimme, max 1 h men det blev 1.45! Har två handledare och tyckte genast om båda! Pratade mycket och länge, sen fikade vi och jag hälsade på några fler. På måndag ska jag få the grand tour!
Fick så mycket information att jag inte kommer i håg allt. Det som fastnade var dock när de berättade om att använda överfallslarmet, att väktare oftast fanns på plats, om patienter från psykakuten intill gick fel och in till oss. Om gängmedlemar som kom när en i gänget förts in på akuten, och om när hela släkten till någon kom och det kunde uppstå bråk...
Var färdig vid kvart i 3, halv 4 skulle jag vara hos tandläkaren. I Ödåkra. Men jag snabbade mig till tåget och hann i tid även där.
Har inte träffat en tandläkare sen jag vet inte när, utan bara tandhygenisten och det kommer jag forttsätta med eftersom jag inte hade några hål denna gången heller *yes*.
Buss ner till stan, in på systemet och köpte en flarra rödtjut. Är fortfarande skakad efter vad som hände där i kassan. Hon frågade nämligen inte efter mitt leg... För första gången någonsin, jag hoppas dock att det bara var en en gångs händelse och att det berodde på att det var mycket folk och långa köer så hon "hann inte". Får verkligen hoppas att så var fallet, och inte att jag börjar se gammal ut...
 
In på Il Cafe Brutale och beställde en pizza med tryffelsalami, parmesan, pinjenötter, tryffelolja, ruccola m.m. Riktigt lyxiga pizzor, vilket  ärks på priset. Men jag hade anledning att fira eftersom jag inte hade några hål i tänderna.
Bussen kom direkt så det var raka vägen hem. Äga och ha det gott och sen däcka på soffan vilket jag tänker göra nu,

Spya!

Inte "the dog ate my homework" utan "the cat threw up on my homework".
Tack Mizzi! Jag är också lite skoltrött nu och det ska bli skönt med några veckors praktikpaus men man spyr bara inte på skolan så BOKSTAVLIGT!
 
 
 
Fast bara för att jag inte ska vara i skolan så har vi ändå tusen saker att göra.
En rapport över praktiken ska skrivas, samt en rapport för kursen Kommunikation och bemötande. Tre frågor från hemtentan är kopplade till praktiken så de ska besvaras. Tre frågor från kursen i vårddokumentation ska vi hålla på med. Vi blev häromdagen överraskade (ej i positiv bemärkelse) av att enkäten och statistik arbetet ska redovisas i en rapport, med syfte, metod, analys och sånt skit som alltid ska ingå i en rapport. Som tur var så är det en gruppuppgift, men med de andra sakerna är det individuellt.
+ att det är sals-tenta i både Hälsoinformatik och Vårddokumentation innan och efter jul...
 
Ja, just det, sen ska jag kanske handla julklappar och pynta och allt annat för den där saken som heter...vad heter det nu igen? Ja just det, JUL som ju också ska hinnas med.... puh!

Onsdagsinlägg

Varit på studiebesök på Regionarkivet i Lund i dag. Intressant och lärorikt. Lite häftigt att gå i gångarna bland gamla pappersjournaler. Speciellt de från seklets början, skrivna med sirlig skrivstil.
 
Läste att årets julklapp blev råsaftcentrifugen. *gäsp* en sån har jag ju haft ett par månader nu, sooo been there, done that already liksom ;*)
 
 

En kväll i november

Helgen och långledigheten har gått fort. Har haft en jätte bra helg så nu har jag laddat upp nya krafter. Sista veckan i skolan innan vi går ut på tre veckors praktik. Har jag berättat att jag ska vara på akuten på lasarettet?! Det ska jag iafl :#
 
I lördags var vi i Ekeby och visade upp Bellis för uppfödarna. 9 månader har hon blivit och är en stor flicka nu. Skillnad mot när vi tog hem henne den 28e mars.
 
 
De tyckte hon var så vacker och fin och kunde inte låta bli henne :) Det kunde inte välkomstkommitén dvs. de 9 hundarna som bor där heller. Ingeborg, Hedvid och allt vad de heter var så intresserad av henne så hon fick söka skydd bakom min rygg i soffan. Värst var dock hennes pappa Buster, den amerikanska cockerspanieln. Kan han ha märkt att det var hans dotter tro? Pudel mamman Stella löpte så hon bodde inte hemma just nu. Hon fick ju bara Bellis och hennes syster i sista kullen så hon ska inte ha fler valpar.
Jätte roligt att vara där igen bland alla vovvarna!
 
Igår gick vi tipspromenad i Pålsjö Skog och sen blev det sushi lunch.
I dag har jag passat Bellis några timmar och nu ska jag slappa lite framför TVn innan sängen kallar.
God natt!

Busy day

Slog mig i morse att det är 20 år sedan jag år 1993 började skolan. 20 år senare går jag fortfarande i skolan, ja  har ju haft nåååågra år ledigt däremellan men ändå..
 
Sitter nu på tåget på väg till skolan, har en fullspäckad dag framför mig. Först föreläsning, sen lunchdate med en kompis. Sen hem en snabbis, hämta böcker och lämna dem på bibblan, sen till lektion på körskolan, sen möta uppen kompis, sen till invigningen av Studio 62 där det ska minglas och drickas lite bubbel. Sen inom affären på vägen hem.
 
Är väl hemma till 20 hoppas jag. 12 timmar,here we go...
Men har sen en långhelg att se framemot :) Ska bara ta mig igenom dagen först!
 
 

@Starbucks

Sitter på Starbucks på Malmö Central och sippar på en Gingerbreadlatte! Julmusik strömmar ut i rummet och en liten liten julkänsla börjar infinna sig. Men en del av mig skriker "jul? Snart? Nej nej, det var ju nyss sommar!". Men om en månad är det Lucia så det är väl bara att gilla läget :)
Slutade tidigare idag, fick för första gången prova på att skriva journal. Roligt och gick så pass lätt och rätt att jag blev klar bland de första. Bådar ju gott!
Ska möta upp en kompis lite senare så får fördriva tiden lite till. Kanske ska börja kolla efter julklappar så smått?!
Nu började de spela "On the first day Christmas my true love..." Så lutar mig tillbaka med Gingerbreadlatten och njuter lite ;)



Lill-lördag

Har inte föreläsning förrän kl 13 i dag så hade lite sovmorgon. Inte så myckt dock eftersom jag hade körlektion 8.30.
Både när jag dit och sen hem gick jag på Sadelmakaregatan. Vaknade till nyheterna i dag om en dödsskjutning där. Avspärrningarna var borta men poliser var kvar och en polishund gick och nosade. 
Knäppt att sånt händer bara några kvarter från där man bor... men så länge det sker nattetid så är det ingen risk att man råkar befinna sig där... förhoppningsvis.
Märkligt nog så drömde jag om att en gammal klasskamrat sköt ihjäl någon och sen, och sen att en kvinna hittades skjuten i mammas trädgård men jag såg inte om det var min mamma eller någon annan. 
Wierd, tror dock knappast att jag kan ha hört skotten och på så sätt fått in dödsskjutningar i min dröm.
 
Köpte frallor på vägen hem så nu blir det lite lyxfrulle (lill-lördag som det ju är) och slapp innan jag beger mig till skolan.
 

Vino de Maria

Söndagskväll med ett glas av Maria Montazamis chardonnay vin. Hade inga direkta förväntningar men det var faktiskt väldigt gott!
 
 
 

Friday!

Ledig i dag så har en skön långhelg framför mig.
Har dock en hög kurslitteratur att titta igenom, men det är en hel del "ska bara" först.
Men jag ska göra det, snart. Nu hinner jag dock inte för nu ska jag iväg på ansiktsbehandling. Life's hard sometimes...
 
 
 

Fifty shades...

Kappahl har gjort en designsamarbete av en underklädeskollektion tillsammans med författaren av "fiftyshades..."böckerna.
Var och kollade in drt idag, väntade mig något kinky, men de känns ganska blaha..
 Finns i vissa affärer från och med i går...
 
 

Bakelse!

Firar Gustav Adolfdagen men en vaddå? Jo en Gustav Adolfbakelse. Någon gång ska vara den första ;)




En dag i Halmstad

Nyss hemkommen efter en heldag hos min bror och hans familj i Halmstad.
Var där redan strax innan 11 så blev bjudna på lunch, fika och kvällsmat. Det sistnämnda var minnesvärt gott. Grillat vildsvin! Fantastiskt att kunna äta grillat i november men mest fantastiskt hur gott vildsvin var! Aldrig ätit det innan men det var verkligen gott.
 
Gick en långpromenad ner till city. Gick längs Nissan, otroligt vackert i sin höstskrud.
Full rulle hela dagen men haft jätte kul, blir dock snart läggdags :)
 
 

Lyxigt fredagsmys

Smörstekta kantareller och västerbottenost på surdegstoast. Går inte att beskriva hur gott det är!
Tillsammans med porlande Da Vinci dryck blir det inte mycket bättre...
 
 

RSS 2.0