Gala tomorrow

Imorgon vid den här tiden befinner jag mig i Stockholm och är på Rosa Bandet galan! (om allt vill sig väl med flyg m.m. vill säga, kanske blir snöstorm haha).
Ska bli super roligt och ser verkligen fram emot det. Ska verkligen njuta de här två jobbfria dagarna och uppskatta och värdesätta att jag får flyg t/r till Stockholm, ett eget hotellrum, tre rättersmiddag, underhållning, tvsändning, efterfest och allt annat som Stockholm kan tänkas bjuda på dessa två dagar. Och som allt är totally gratis ;P
 
Ska ladda upp med näsdukar också och stålsätta mig. Vet ju att det mitt bland festligheterna och glädjen på galan även kan bli en del sorgligheter när kvinnor som drabbats av bröstcancer berättar sina historier och de har alltid med ett exempel på en som inte lyckades överleva. Börjar jag då tänka på min moster som inte överlevde denna hemska sjukdom och min mamma som drabbades av den för exakt ett år sedan, då kommer tårarna inte sluta rinna.
Men inte tänka på det nu. Ska släppa allt som är jobbigt och alla svårigheter och bara ha roligt. That's a deal.
 
Köpte en ny klänning igår att ha på mig. Japp, jag hade ju redan bestämt att ha en som jag redan hade men så skulle jag  in i en butik på Väla för att titta på en klänning jag sett på deras hemsida men hittade istället en annan som kändes rätt.
 
 
Jag efter Rosa bandet galan?

If it fits...

Hittade denna bilden på pinterest
 
Pinned Image
Tycker det påminner om en viss liten kattfröken jag känner som också försöker få plats i minimala utrymmen :P
 
 
(ja jag har sagt till henne att det är farligt att leka med plastpåsar, men trodde inte hon skulle försöka krypa in i en sushi kasse)

*tihi*

Äntligen äntligen fredag. 3,5 timme kvar tills helgen börjar så nu får tiden gärna snabba på så jag kan få komma hem någon gång.
Behöver hem och vila och fortsätta kurera mig från förkylningen som börjat komma smygandes igen. Var ju på väg härom veckan men sen försvann den och jag kände mig friskt. Men häromdagen var det dags igen.
 Skulle egentligen ut och äta men några vänner ikväll men får hoppa det denna gången. Känner bara för att gå hem direkt efter jobb och krypa ner under filten i soffan med en varm mysig katt bredvid. Speciellt med rådande väderlag. Fick avbryta min shopping runda igår också. Storm och iskalla vindar var ingen hit och speciellt när stan kryllade av grönklädda tyska fotbollssupportrar.
 Har i alla fall bestämt vad jag ska ha på mig på galan. Ska bara bestämma skor och accessoarer men kommer inte behöva köpa något nytt.  Har verkligen så det räcker och blir över :)
 
Kul att Madde förlovat sig. Igen. Roligare att hennes "tihi" på slutet blivit en sån snackis. Ännu roligare att se parodier på det :P
 
 
 
 
 

Favorit i repris?

Bilder från förrförra årets upplaga av Rosa Bandet galan i Lisebergshallen. Om en vecka ser det ut att bli favorit i repris på Cirkus i Stockholm.
 
 
 
 

Dear Santa...

I dag är det exakt 2 månader till julafton! Kan verkligen inte fatta det. När jag gick till bussen i morse och klockan var kvart över 7 och det var mörkt (och mörkare kommer det bli...) så kunde jag nästan tycka att det hade varit mysigt med lite julbelysning i träd och fönster. Men jag känner verkligen inte att det är dags att börja julpynta. Det räcker till första advent så än så länge går jag bara förbi alla julsaker som börjar poppa upp i butikerna med raska steg.
 
Däremot har jag börjat skriva ner saker på önskelistan! Har jag kommit på saker jag skulle vilja ha och är det inget jag vill/behöver asap kan jag lika gärna vänta med dem och istället skriva upp det på en julönskelista så att jag kan få det i julklapp! *hint, hint*
 
Har faktiskt även flera saker på en lista på julklappar jag själv ska köpa till andra, och den är nästan, om inte riktigt, lika lång ;)
 
 

My baby is home

Nu är lillan hemma hos mig igen efter att ha varit hos sin andra mamma sedan midsommar. Hon hittade direkt till sin favoritplats i fönsterkarmen.
 Har såklart saknat att ha henne hos mig, hon är ju verkligen ett stort sällskap. Lite jobbigt dock att gå hemmifrån på morgonen och veta att hon kommer vara ensam många, många timmar. Men dessto större kramkalas när jag kommer hem (efter att hon tinat upp efter att först ha varit sur att jag dröjde så =) 
 

Höst promenad

Här är lite bilder från helgens promenad runt Kulla Gunnarstorp. 18 grader och underbart väder och nu har naturen verkligen exploderat i höstens färger! Älskar hösten, deppigare blir det dock snart när alla löven är borta och alla träden är nakna och kala...
 
 
 
  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Dagens gamla goding

Konstigt hur det blir när man hör en låt. En låt man inte har hört på säkert 10 år. Men helt plötsligt är man tillbaka i den tiden när man lyssnade på den när den var populär, och man minns vad man gjorde, vilka man umgicks med och allt kommer tillbaka till en. 1999/2000 I kind of miss you.
 
 

And the new winner is...

Imorse fick vi plötsligt veta att vinnaren av lottdragningen till Rosa bandet galan hade ändrat sig och inte ville åka längre. Så ny dragning gjordes och vinnaren blev *trummvirvel* ---->JAG<----
Japp så om två veckor är det jag och som sitter på planet på väg till Stockholm med galamiddag, tvsänd live gala, hotellövernattning och hej faderullan!
 Har inte hunnit smälta det ännu då det kom aaaningen plötsligt. Men jag är glad över att vinna =)
 
Allt händer av en anledning. Det finns en mening med allt. Har därför bestämt mig för att se detta som en begravning av allt det onda och jobbiga med bröstcancer som vi genomled från förra oktober och framåt och att detta istället blir vändningen och att jag härefter ska gå vidare och må bra!
Så det så!
 

Wandering the streets

Har hittat ett nytt nöje som jag är helt uppe i. Nämligen att gå runt på olika städers gator och kolla runder.
Har gått omkring på Las Ramblas och nickat igenkännande, spanat efter kändisar på Robertsons Boulevard i West Hollywood innan jag traskade vidare ner mot de lite skummare gatorna i L.A
 Tog en tur längs Copacabana också. Uppiggande med lite sol =)
 
Har snart läst ut Isabel Allende boken Zarité, som i början utspelade sig på Sant Domingue (nuvarande Haiti) under kolonialtiden men nu har familjen flyttat till Louisianna. När staden och området fortfarande tillhörde Frankrike. Har länge haft intresse för den staden och den epoken och tycker mycket om boken.
Men tills jag kommit dit IRL får jag nöja mig om att promenera runt virtuellt.
Hittade en liten voodoo butik på Bourbon Street nu som jag gick och kollade in =) Tur man inte kan gå in för det hade jag nog inte vågat.
 
 
Thank you Google maps med Streetview =)

En oväntad vänskap

Måndag och här sitter jag med lite ont i halsen, känner mig hängig och inte alls på topp. Började så smått i fredags men det har inte brutit ut något under helgen så jag håller tummarna att dte inte kommer bryta ut alls.
Gick en lång promenad längs med Råån. En klar, skön höstdag även om träden inte ändrat färg så jätte mycket ännu.
Var även på bio och såg en film som jag nog måste säga är bland de bästa jag sett! Hade höga förväntningar på den och den överträffade dem. Precis en sån film jag behövde, en sån som gör en gott.
Skratta, kärlek och tårar av glädje=)
En oväntad vänskap <--- se den!
 
Hade en säljtävling på jobb med vinstpaket till Rosa Bandet galan. Jag vann ju för två år sedan och hade jätte kul där. Förra året kunde jag inte bry mig mindre om den. I år gjorde jag ett försök och lyckades bra, men vann inte då vinsten lottades ut...
Lika bra ändå, har varit lite kluven till om jag skulle bry mig. Där var ju inslag på galan som var sorgliga redan då och sånt känns 1000 gånger värre nu. När man själv är anhörig till en nära drabbad.

Some new curtains :)

Rusade ut till bussen efter jobb men den hann komma redan innan jag hunnit ner för trapporna.
Men istället för att deppa och stå och huttra vid busshållplatsen i en kvart gick jag in på Rusta. Där sprang jag på ett par lila gardiner som det var rea på och som nu bara kostade 50:-!! Japp, fatta vad billigt! De låg inpackade så jag kunde inte känna vad det var för material men färgen tilltalade mig och längden kändes som att den kunde passa.
 
Tog ner de blommiga sommargardinerna, packade upp de nyinköpta sidengardinerna, strök till dem och voilá. Perfectamente!
 
 
 
Nu måste jag gå och lägga mig. Behöver all sömn jag kan få för att vara laddad inför morgondagen som obevekligen kommer med sina eventuella svårigheter som man ska behöva konfronteras med.

Spöken som spökar

Sov hemma hos mamma i fredags.  Har inte träffat Mizzi på några veckor så det var välkommet. Ska snart ta hem henne, hon har ju bott hos mamma några månader nu. Saknar henne mycket även om det är skönt att slippa allt jobb...
 Mamma gjorde god mat och det var så skönt att bara ta det lungt och vara med de som betyder allra mest.
 
I lördags besökte jag den alternativa hälsomässan på IH. Har varit på den en gång för flera år sedan.
Började med att gå på en stor-seans. Fanns flera medium men vi tog bara första bästa. Hohojaja vad det kändes bluffigt. Vi var väl ca 15 pers men under den timmen hann hon bara med 3-4 "besökare". Och ingen av de som fick besöken var riktiade till kände typ igen något....
Sedan kom djuren och fast hon sa de vanligaste djuren, typ en labrador, en kanin, så var det ingen som kände sig träffad. Så nej, det kändes inte så seriöst.
Slank in på en gratis föreläsning också som var mycket mer givande.
 
Smakade raw food från en restaurang som ska öppna inom kort i stan. Ett välkommet tillskott faktiskt!
Hittade även te av älgört som jag blev jätte glad över. Älgört är ju typ naturens salicylsyra och bra mot värk m.m. Så istället för att ta konstgjorda värktabletter så tror jag mer på att få samma substanser från naturens eget skafferi. Tänkte plocka och torka själv i somras men ville inte lägga ner en massa jobb och så kanske det smakade vedervärdigt. Men nu hittade jag alltså grönt te med älgört så nu ska jag prova att dricka det vid behov=)
 
 
Kände mig glad och laddad med positiv energi och trots att det var måndag skulle jag stråla och vara glad. Så kom man hit och efter bara en stund försvann det. Och nu sitter jag här trött och halvdeppig som vanligt...
 Så mycket tankar och oro just nu....
 
 
 

Just give me a reason!

Blev tipsad om denna låten förra veckan och sedan dess har den gått varm i hörlurarna.
Den passar väl bra så här en onsdag mitt i veckan =)
 
 

5 år av saknad

Sorgen blir inte lättare att hantera ju mer tiden går. Den är bara inte lika konstant längre. Men när tankarna och saknaden gör sig påmind då kommer sorgen med samma styrka som tidigare, oavsett hur många år som passerat..
 
 Idag för 5 år sedan var det en av de hemskaste och värsta dagarna i mitt liv. Ska till graven efter jobb och tända ljus. Slutar sent så det kommer väl redan ha hunnit bli mörkt. Var bara några veckor sedan jag var där och tände ljus på det som skulle vara hans 21a "födelsedag". Men idag är det årsdagen av han sorgliga bortgång ♥
 

Oktober!


Full rulle

Min helg har bestått av följande:
 
Fisk-pedikyr
Eli satt och fnissade hela tiden och jag upplevde det som ren tortyr! Det känns som att stoppa ner fötterna i bubblande champagne sa personalen. Satt och försökte intala mig det men nej, det var fortfarande fiskar som naffsade på mina fötter och när jag tittade ner såg det mer ut som blodiglar.... Inget för kittliga fötter!
 
På lördagen körde jag och mamma till Nyvång för att plocka plommon i en främmande människas trädgård!
Låter wierd men den är genom Äta Varas fruktförmedling. Man söker om det finns någon inärheten av där man bor dom har frukt de behöver bli av med. Vi fick rätt många plommon på vårt Victoria träd i kolonin men de är slut sedan länge. Meningen är väl att man främst ska plocka fallfrukt så att inte denna går till spillo. Men på grund av rådande väderlag och sörjan som uppstod på marken fick vi plocka från trädet haha=)
 
Sen blev det in till IKEA och en stor handling. Så sen tillbringade jag lördagskvällen att skruva ihop en nattduksbord och en ny hylla till köket. Men man kan ju det där med IKEA möbler nu så det gick rätt fort
 
 
På söndagen var det familjedag inom koncernen på Olympia så jag drog dit och kolla lite fotboll och såg när HIF krossade med 3-0
 
 
 
Fick plats på sektion 30 och tänkte att det var väl inte så roligt att sitta vid bortasupportrarna men vi fick jätte bra platser högt upp, och det där med bortasupportrarna var inget att oroa sig över. Haha de var inga babyblå idioter (läs MFFare)
 
Innan matchen hade jag städat och donat hemma, bakat plommon paj och äpplemuffins som vi fikade på innan matchen. När jag kom hem var jag lite småfrusen så jag tog ett hett bad och kunde sen bara slappa resten av kvällen. Nice!

RSS 2.0