Atjoooo

Här sitter jag och nyser och fryser och hostar och snörvlar. Inte hela tiden men ibland kommer nysattacker och sen är eländet igång en stund innan det stoppas upp igen.
 Var hos doktor i fredags. Vaknade upp efter en lång djup sömn men var inte något som helst bättre. Chansade att ringa fast det var helgdag och jovisst hade de en jourcentral. Inte i samma uppgång som den vanliga vårdcentralen men i samma hus. Så jag fick tid, traskade dit. Doktorn lyssnade på lungorna och konstaterade att det var en virusinfektion och att det vara bara att vänta ut den. Ironiskt frågade jag hur han kunde konstatera det bara genom att lyssna på lungorna. Jag menar, det krävs väl blodprov och att ta sänkan för att kunna se det. Eller var det måhända en super doktor jag hade fått nöjet att träffa. En som bara genom en blick kan ställa rätt diagnos?!
 Men tydligen så lät mina lungor bra och jag skulle bli frisk snart. Han skrev ut den räliga hostmedicinen med morfin i. Men den tänker jag inte hämta ut. Sist jag hade den så hjälpte den förvisso att jag inte hostade under natten. Men istället vaknade jag av att jag inte kunde andas då allt slem lungorna hade behövt hosta upp hade täppt igen.
Så det var bara att knalla hem igen.

Kände mig bra till och från. Började plocka undan julen. I lördags gjorde jag paus för att åka till Väla med Eli. Fikade på Schiller. Kom på att jag ju har lite rabatt där via jobbet. Blev lyxiga bakverk med chokladkräm och hallonmousse och lite bladguld på toppen. Gissa om det var gott!



Sen tog vi oss till Elis föräldrahem och åt kvällsmat.
Igår tog jag ett krafttag och plockade ner alla ljusstakar och gardiner. Strök och hängde upp nya. Stor skillnad det gör.  Möblerade om lite i sovrummet.
Sen tog jag tag i granen. Den barrade knappt när jag pyntade av den. Så jag tänkte att "äsch, jag klipper inte ner den i en svart sopsäck som jag brukar, jag tar ner den till soprummet som den är."
 När jag skulle ta den igenom dörröppningen till hallen insåg jag att det inte var så smart för den barrade visst det. En hel del. Men jag körde på. Ner med den för trapporna. Hade dock ett dåligt grepp om den så den slog i varje trappsteg med en barrkaskad som följd.
Men ut kom den! Och sen fick jag lägga ner extratid på att sopa rent i trappan (för en millisekund tänkte jag skita i det men så vet jag hur halt det kan vara med barr och det gick inte att undgå från vilken dörr barrandet hade börjat haha). Tur att jag inte bodde högst upp! Tänkte kasta ut den genom trappfönstret men det var för smalt.

Nej nu ska jag fortsätta jobba. Så länge jag kan sitta med administration går det bra. Då får halsen vila och så fort jag går på telefonen igen kommer hesheten.
På onsdag var det 4 veckor sen det startade. Konstigt att jag kände mig nästan frisk veckan mellan jul och nyår, men sen i tisdags är det typ tillbaka på ruta 1.

 Emellanåt känner jag för att gå hem och hade jag vetat att det hjälpte och att jag då skulle bli frisk hade jag stannat hemma från jobb. Men jag var ju hemma tre dagar veckan innan jul när jag hade feber. Sen jobbade jag två dagar och sen var det jul.
  Så länge jag inte har feber är det bara att härda ut=)

Kommentarer
Postat av: Carro

Ahh smarrigt=) Good to have you back!!!

2012-01-10 @ 14:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0