Svansjön

I lördags bar det av till Malmö.
Inte för att gå och se Melodifestivalen live (om nu någon mot förmodan skulle tro något sådant) usch och fy.
Utan för att se Kungliga Baletten tillsammans med Helsingborgs Symfoni Orkester framföra Svansjön.

Gav ju mamma två biljetter dit i födelsedagspresent. Tänkte att det kunde vara kul, har aldrig varit på balett innan men det kändes som något man bör göra innan man dör =)
Och det var helt fantastiskt! Vet inte om all balett är sådan men Svansjön är ju en klassiker och Tjajkovskijs musik likaså. Tänkte att om det var tråkigt kunde man ju alltid ta en powernapp men det var ingen risk.
 Det var full koncentration och applåderna var många och långa. Det var verkligen en upplevelse och jag njöt!

Läste att rollen som den vita svanen är den mest krävande prestationen för en ballerina. Jag säger inte emot. Jag var grymt imponerad =) Det var också de småtjejer från publiken som i pauserna stod och snurrade runt med sina kjolar och övade på piruetter:)


 

Det var dock en sak som gjorde att det kunde blivit ett lite mindre roligt besök på Malmö Opera. Det var sammanlagt tre pauser, man kunde förbeställa snacks och dryck så att det stod färdigt när man kom ut eller beställa direkt i pausen. I andra pausen tänkte vi att det kunde vara gott med vars ett glas vin och lite nötter.

Ställde mig i kö och fick vänta ganska länge. Fick till sist beställt och vi ställde och och började sippa på våra vinglas. Då ringde det in att föreställningen skulle fortsätta! Jaha tänkte vi, drycken fick man ju inte ta in så vi satte de fulla vinglasen på ett av de många "mingel-borden" utanför dörren till vår parkett. Nötterna tog vi med oss in. När vi sen kom ut var samtliga bord tomma! De hade alltså tagit våra odruckna (vi hade ju bara tagit någon "sipp" var) vinglas. Kollade runt men de fanns inte att hitta. Vi gick bort till baren och mamma berättade vad som hänt för en kvinna där.  -Var glasen fulla? frågade hon i baren. -Ja, vi hade precis beställt innan det ringde in. Vad gör hon då? Jo hon häller upp två nya glas till oss! Utan att argumentera och tjafsa!
Hon lyssnade på vad vi som kunder sa och agerade utifrån det, snacka om serviceminded! Så vi blev glada och belåtna och inte besvikna och sura på att de dyra dropparna försvunnit.
Var beredd att ta fram kvittot och visa att vi fick glasen tre minuter innan de ringde in (stod att pausen skulle vara 30 min men det var bara 20) men det behövdes inte :)

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Cassi

Åhh har alltid velat se den! Verkar vara en speciellt upplevelse =). Hittade din blogg via en länk och tycker mycket om den=)

2012-02-28 @ 11:30:55
URL: http://www.casssandra.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0